Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Cześć Mazo

Ja mam w swoim ogrodzie taką trawę http://www.futuregardens.pl/mozga-trzcinowata-picta.html , szkoda, że tak późno piszesz o tej trawie...ale jak będziesz zainteresowana to może gdzieś skubnę jeszcze .... i mogłabym Ci podesłać ;)

Trochę pracy przy niej jest bo trzeba ją na zimę lub wiosnę przycinać do samego dołu ale rozrasta się bardzo szybko....

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasiu - myślałam o kostrzewie sinej, ale potem przeczytałam opinie, że po jakimś czasie brzydko wygląda, więc nie wiem... Anawii - trochę za wysoka, chodziło mi o bardzo niską, no i ona chyba rozrasta się jak szalona, Mysz ma chyba coś takiego też przy ścieżce i wyczytałam, że trudno sobie z nią poradzić, wygląda podobnie, ale nie pamiętam nazwy.

Dzięki Aricio! ha! półki są - nawet dwie, ale zamaskowane:) Tylko że chyba jednak nie będziemy wyciągać stąd drewna, będzie tylko dekoracją. A w ogóle to nie możemy się przyzwyczaić do tego drewna, nie wiemy, czy nam się podoba, czy nie lepiej było bez niego - dziwne... Zrobiło się mniej biało i mniej przestronnie. Ale może to kwestia przyzwyczajenia?

No, jestem dumna z małża, szczególnie dlatego, że sam to wymyślił i miał ochotę to zrobić, a musiał trochę podłubać w tym drewnie, powycinać, żeby zamaskować te półki.

A kosz - już coś wynalazłam na allegro, takie podręczne metalowe, czarne stojaki, były też fajne metalowe kosze, pojemniki raczej, ale drogie.

Dzięki! nie wiem, jak z tym pierwszym, ale mąż na pewno super, nie mam żadnych wątpliwości :)

Z wieści domowych: chyba zdejmujemy taras, ogólna demolka, nasz pan Marcin zaproponował, że zburzy betonowe legary i zrobi je od nowa, w drugą stronę, dzięki temu nie będzie łączeń, krótsze deski. No i zastanawiam się, czy nie zrobić mocowania bez widocznych śrub, bo te w tej chwili wyglądają niezbyt ładnie, nie wiem, czy to wina pana Marcina, śrub, czy czegoś innego.

A drewno - moglibysmy próbować jakiejś renowacji, ale obawiam się, że po jakimś czasie i tak wyszłyby te czarne kropki i cała robota na nic.

Czy ktoś używał może oleju do tarasów 3v3? bo mam wątpliwości, czy jest ok - jakiś taki dziwny, jak lakier, nie wchłaniał się w drewno, tylko zostawał na powierzchni, mamy jeszcze kilka puszek, szkoda go...

No i zdejmujemy też elewację drewnianą od strony ogrodu, porobię zdjęcia tych desek, które według dewelopera wymagają jedynie kosmetycznych poprawek...

To jedyne, co mogę doradzić - zadbać o sprawdzonego dostawcę drewna. Jesli chodzi o elewację to sprawdził się DLH. Ktoś, kto robi tarasy polecił nam tartak, na pewno deska tarasowa taniej niż w DLH, mam nadzieję, że znowu nie wtopimy. Ta deska, którą kupił deweloper chyba nie była wcale wysuszona, kupił zimą, żeby było taniej, włożył do domu, w którym była masa wody i tak miało się suszyć...

Nie wiem, jak z olejowaniem, dzisiaj przeczytałam, że lepiej od razu nie olejować, dopiero po pół roku, a wszędzie raczej radzą, żeby od razu zabezpieczyć.