anawii 31.03.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Cześć Mazo Ja mam w swoim ogrodzie taką trawę http://www.futuregardens.pl/mozga-trzcinowata-picta.html , szkoda, że tak późno piszesz o tej trawie...ale jak będziesz zainteresowana to może gdzieś skubnę jeszcze .... i mogłabym Ci podesłać Trochę pracy przy niej jest bo trzeba ją na zimę lub wiosnę przycinać do samego dołu ale rozrasta się bardzo szybko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.03.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Rasiu - myślałam o kostrzewie sinej, ale potem przeczytałam opinie, że po jakimś czasie brzydko wygląda, więc nie wiem... Anawii - trochę za wysoka, chodziło mi o bardzo niską, no i ona chyba rozrasta się jak szalona, Mysz ma chyba coś takiego też przy ścieżce i wyczytałam, że trudno sobie z nią poradzić, wygląda podobnie, ale nie pamiętam nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Wczoraj mój mąż mnie zaskoczył i z własnej woli zrobił to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 01.04.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mazo, jakie masz wymiary wnęki na drewno? Chodzi mi o szerokość i głębokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 33/36cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.04.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 no mąż został bohaterem swojego domu!!!! gratuluję pięknej wnęki no i męża, rzecz jasna tak tylko się spytam : czy nie byłoby praktyczniej, gdyby po środku była jakaś pozioma półka? na pewno dużo łatwiej wyciągało by się polana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dzięki Aricio! ha! półki są - nawet dwie, ale zamaskowane:) Tylko że chyba jednak nie będziemy wyciągać stąd drewna, będzie tylko dekoracją. A w ogóle to nie możemy się przyzwyczaić do tego drewna, nie wiemy, czy nam się podoba, czy nie lepiej było bez niego - dziwne... Zrobiło się mniej biało i mniej przestronnie. Ale może to kwestia przyzwyczajenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.04.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Eeee... no co Ty? Świetnie z tym drewnem - lux równiutko poukładanym:D. Brawa dla bohatera! Kosz jakiś fajny na drewno podręczne z targu przytachaj i pomaluj olejną na biało... będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.04.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 No, jestem dumna z małża, szczególnie dlatego, że sam to wymyślił i miał ochotę to zrobić, a musiał trochę podłubać w tym drewnie, powycinać, żeby zamaskować te półki. A kosz - już coś wynalazłam na allegro, takie podręczne metalowe, czarne stojaki, były też fajne metalowe kosze, pojemniki raczej, ale drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mazo, super to wygląda! A jak te półki są schowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.04.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dzięki Basiu! Półki są metalowe (nie pełne, tylko takie pręty), żeby nie było ich widać kawałki drewna na nich położone są specjalnie wycięte, nachodzą na tę widoczną część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 02.04.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Super drewno i super mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.04.2012 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dzięki! nie wiem, jak z tym pierwszym, ale mąż na pewno super, nie mam żadnych wątpliwości Z wieści domowych: chyba zdejmujemy taras, ogólna demolka, nasz pan Marcin zaproponował, że zburzy betonowe legary i zrobi je od nowa, w drugą stronę, dzięki temu nie będzie łączeń, krótsze deski. No i zastanawiam się, czy nie zrobić mocowania bez widocznych śrub, bo te w tej chwili wyglądają niezbyt ładnie, nie wiem, czy to wina pana Marcina, śrub, czy czegoś innego. A drewno - moglibysmy próbować jakiejś renowacji, ale obawiam się, że po jakimś czasie i tak wyszłyby te czarne kropki i cała robota na nic. Czy ktoś używał może oleju do tarasów 3v3? bo mam wątpliwości, czy jest ok - jakiś taki dziwny, jak lakier, nie wchłaniał się w drewno, tylko zostawał na powierzchni, mamy jeszcze kilka puszek, szkoda go... No i zdejmujemy też elewację drewnianą od strony ogrodu, porobię zdjęcia tych desek, które według dewelopera wymagają jedynie kosmetycznych poprawek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.04.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Elewacja i taras, pieknie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 02.04.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ...no rzeczywiście...wystarczy delikatna kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.04.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ja pierdziu a my w planach elewacja drewniana i traras również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.04.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 To jedyne, co mogę doradzić - zadbać o sprawdzonego dostawcę drewna. Jesli chodzi o elewację to sprawdził się DLH. Ktoś, kto robi tarasy polecił nam tartak, na pewno deska tarasowa taniej niż w DLH, mam nadzieję, że znowu nie wtopimy. Ta deska, którą kupił deweloper chyba nie była wcale wysuszona, kupił zimą, żeby było taniej, włożył do domu, w którym była masa wody i tak miało się suszyć... Nie wiem, jak z olejowaniem, dzisiaj przeczytałam, że lepiej od razu nie olejować, dopiero po pół roku, a wszędzie raczej radzą, żeby od razu zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.04.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 o rany.... Elewacja była malowana Sadolinem, dobrze pamiętam? Myślisz, że jakby było to coś innego to też tak by się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.04.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Nie, ta elewacja nie była wcale malowana i pod tym względem wygląda nieźle, dopiero teraz zauważyliśmy w jednym miejscu czarne kropki. To elewacja od strony ogrodu, od początku była przeznaczona do rozbiórki. Ta malowana Sadolinem jest ok, trochę wyszło żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 03.04.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 tu jaki fajny pomysł na półeczkę na podręczne polanka http://farm6.static.flickr.com/5021/5679831157_2e99ed4051_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts