mazo 10.05.2010 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S8yl7AToehI/AAAAAAAADb4/MU_unAWO-WA/s912/IMGP1194.JPG Nie wiem co robisz "nie tak" Dziękuję Orvis, ja też nie wiem Twój link do mojego zdjęcia we właściwościach jest dla mnie zagadką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2010 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam Bardzo fajny projekt. Bardzo podoba mi się oddzielenie częsci prywatnej od "publicznej". Ale na takie szaleństwa trzeba miec działkę. Klimaty wnętrz tez bardzo w moim stylu, więc będę podglądać Kilka zdjęć nawet sobie zapiszę Dziękuję Minkopinko! (o ile dobrze odmieniam:) ) i witam u mnie! Mnie też się to oddzielenie podoba, teraz mamy już ścianki działowe (zdjęcia wkleję, jak już odkryję tajemnicę wklejania zdjęć na nowym forum...), więc widać już, że pokoje nie są wcale jakieś strasznie małe (gorzej z wiatrołapem np.), a korytarz proporcjonalny i dzięki wielkiemu oknu w łaczniku - widny. Chyba całkiem fajnie to wszystko wyjdzie. (To stan na dziś - jakiś przypływ optymizmu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2010 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 pięknie się domek prezentuje z daleka i na czym stanęło z dachówką ? Dzięki! To zdjęcie tak tylko na próbę - no właśnie - Lidszu, a Ty jak wklejałaś te moje zdjęcia? skąd brałaś link? A dachówka - mają przesunąć tę połówkę prawie pod sam koniec (jako przedostatnią w rzędzie) - to zrobią za darmo, gdybyśmy chcieli wymienią tę dachówkę szczytową na połówkę (za miesiąc), ale na nasz koszt, bo to, co poprawią, to już nie będzie błąd w sztuce... Mamy zobaczyć ,jak to wyjdzie po tym przesunięciu i zdecydować, czy chcemy zmieniać tę szczytową (jeśli tak, to czekają nas kolejne pertraktacje, bo nie zgadzamy się z tym, że to nasz koszt; zobaczyy, co na to powie inspektor nadzoru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.05.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mazo, domek wygląda super! Ma bardzo fajną bryłę - to widać z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2010 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dziękuję Basiu! Tego widoku z tej strony trochę się obawiałam - że za bardzo rozwlekły, za długi - architekci pocieszali nas, że z tej strony nigdy nie będzie oglądany (chyba brali pod uwagę pełną zabudowę - z drugim sąsiadem. Ale i tak w tej chwili najbardziej cieszę się z działki - jest pięknie, ustawienie domu i kształt działki jest nietypowy, ale to właśnie jest super, mam wrażenie, że ogród będzie strasznie fajny. No i to jezioro parę kroków dalej... Ech... sama sobie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.05.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mazooooo, a po co zamykasz ten wiatrołap drugimi drzwiami? Zaraz na wejsciu robisz sobie ziaziu. Dom jest wielki i piękny i inspiracje bliskie memu sercu. Chcesz marudzić tak ja ja ze sie bałam otwierać wiatrołap do hallu? Nigdy nie wstawię tam drugich drzwi.Są poprostu niepotrzebne.Zostaw ten kawałek ściany przy szafach, a drugi glif drzwiowy zlikwiduj az po sufit.Szafy drzwiowe spokojnie Ci się zmieszczą.Przemyśl sens tego wiatrołapu raz jeszcze(informuję Cie dla własnego czystego sumienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.05.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mazo,nie wiem jakie będziesz mieć prysznice, ale jeśli chcesz "bezbrodzikowe", to koniecznie rurę odpływową trzeba umieścić jak najniżej w wylewce,a wylewka musi mieć odpowiednią grubość, żeby pomieścić listwę, lub inny odpływ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.05.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mazooooo, a po co zamykasz ten wiatrołap drugimi drzwiami? Zaraz na wejsciu robisz sobie ziaziu. Dom jest wielki i piękny i inspiracje bliskie memu sercu. Chcesz marudzić tak ja ja ze sie bałam otwierać wiatrołap do hallu? Nigdy nie wstawię tam drugich drzwi.Są poprostu niepotrzebne.Zostaw ten kawałek ściany przy szafach, a drugi glif drzwiowy zlikwiduj az po sufit.Szafy drzwiowe spokojnie Ci się zmieszczą.Przemyśl sens tego wiatrołapu raz jeszcze(informuję Cie dla własnego czystego sumienia) Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.05.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Klikasz prawym przyciskiem myszy na obrazek, potem na kopiuj adres obrazka i starym sposobem /tylko teraz to musisz wklepać własnoręcznie:evil:/, wpisujesz: tu wklejasz to co skopiowałaś http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S8yl7AToehI/AAAAAAAADb4/MU_unAWO-WA/s720/IMGP1194.JPG Przynajmniej ja tak robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Co do drzwi w wiatrołapie to się zgadzam: zbyteczne parasole gdy pogoda sprzyja. Mam na całe szczęście zabrakło kasy na drzwi :)I tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Klikasz prawym przyciskiem myszy na obrazek, potem na kopiuj adres obrazka i starym sposobem /tylko teraz to musisz wklepać własnoręcznie:evil:/, wpisujesz: tu wklejasz to co skopiowałaś Przynajmniej ja tak robię... a wystraczy że naciśniesz pisząc post na ten obrazek z drzewkiem obok globusa przy czcionkach i pojawi ci sie okienko w ktore wkleisz link (ctrl+V a potem enter) i te całe 'img' wpiszą się same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.05.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dzięki! To zdjęcie tak tylko na próbę - no właśnie - Lidszu, a Ty jak wklejałaś te moje zdjęcia? skąd brałaś link? brałam bezpośredni link do zdjęcia, tak jak tutaj http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S8yl7AToehI/AAAAAAAADb4/MU_unAWO-WA/s912/IMGP1194.JPG i wstawiałam go pomiędzy [/img]</p><p> o tak</p><p> </p><p> [img]http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S8yl7AToehI/AAAAAAAADb4/MU_unAWO-WA/s912/IMGP1194.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mazooooo, a po co zamykasz ten wiatrołap drugimi drzwiami? Zaraz na wejsciu robisz sobie ziaziu. Dom jest wielki i piękny i inspiracje bliskie memu sercu. Chcesz marudzić tak ja ja ze sie bałam otwierać wiatrołap do hallu? Nigdy nie wstawię tam drugich drzwi.Są poprostu niepotrzebne.Zostaw ten kawałek ściany przy szafach, a drugi glif drzwiowy zlikwiduj az po sufit.Szafy drzwiowe spokojnie Ci się zmieszczą.Przemyśl sens tego wiatrołapu raz jeszcze(informuję Cie dla własnego czystego sumienia) Kurcze - nigdy tak nie myślałam... No nie wiem, dla mnie wiatrołap ma łapać wiatr Szczerze mówiąc jakoś tego nie widzę, ale przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Udało się!!!! Już wiem! Cały czas dawałam zły link, w końcu znalazłam ten URL... ufff... Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Udało się!!!! Już wiem! Cały czas dawałam zły link, w końcu znalazłam ten URL... ufff... Dzięki za rady! to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No to mogę wkleić kilka fotek. Właśnie zdałam sobie sprawę, że przecież kiedyś tak samo wklejałam zdjęcia... nie wiem, czemu ubzdurałam sobie, żeby wklejać link z paska... Sypialnia obok naszej, nie będzie jasna, bo od wschodu, no ale w sypialni przebywa się, jak wiadomo, tylko w nocy i rano - wtedy akurat będzie przyjemnie świeciło słońce.http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kRh11rJ-I/AAAAAAAADi0/UZm8-BH2nsc/s512/IMGP1404.JPG A widok będziemy mieli taki:http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kRubIalxI/AAAAAAAADjI/ivOz85LDvcs/s512/IMGP1410.JPG A to wspomniany wyżej wiatrołap...http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kRj2bG-oI/AAAAAAAADi4/AUHpYfo7PiQ/s512/IMGP1405.JPG Salon:http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kRlxRM2HI/AAAAAAAADi8/4h8e9PwBb5c/s512/IMGP1406.JPG Tu będzie główna część ogrodu:http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kSKx4NyjI/AAAAAAAADjc/4IhE5X33kHM/s512/DSC00329.JPG Brama wjazdowa:http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kcjd8vTgI/AAAAAAAADkA/SlKphXI6yR8/s640/DSC00193.JPG I widok z kuchni, pewnie po raz setny, ale lubię go, więc co mi tam.http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S-kcxWPeunI/AAAAAAAADkE/ECmg29EP80Q/s640/DSC00185.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mazo,nie wiem jakie będziesz mieć prysznice, ale jeśli chcesz "bezbrodzikowe", to koniecznie rurę odpływową trzeba umieścić jak najniżej w wylewce,a wylewka musi mieć odpowiednią grubość, żeby pomieścić listwę, lub inny odpływ... Dziękuję Rasiu - właśnie o takie rady mi chodziło. Jeśli będziemy mieli prysznic, to bez brodzika, narodziła nam się pewna wątpliwość, czy w ogóle go potrzebujemy, ale chyba jednak go zrobimy, mam nadzieję, że ktoś będzie z niego korzystał, bo my lubimy kąpiele albo szybki prysznic w wannie, no ale na starość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Myszo! Ale mi narobiłaś zamętu w głowie tym wiatrołapem... Wrr.. Do tego jeszcze co rusz odkrywam, że coś mogło być inaczej - np. okna dachowe 4 a nie 2 (nad wyjściem na taras), tak jakoś wyszło w trakcie rozmowy z architektami, w pierwszych koncepcjach okien na całym dachu było 10 czy 12, stwierdzilismy, że to dużo, no więc odjęli kilka, a my się nad tym za bardzo nie zastanawialiśmy, a teraz zrobiliśmy według projektu... Wiem, że można tak bez końca coś wymyślać... I zwariować, a to przecież tylko dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.05.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Ale piękne widoki zza okien! Cudnie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 11.05.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 rzeczywiście cudne widoki za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts