mazo 17.06.2012 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nie wiem, może pokazuje ciągle zdjęcia sprzed 5 lat Nie odwiedzamy się, więc nie wiem, jak jest w rzeczywistości. Muszę zerknąc do sasiadów, wydaje mi się, że też nie mają cokołu, tylko kostkę wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.06.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Tatarak, nie wiem na pewno, ale być może kwestia jest w tym, że np. wapienne skały reagują z wodą – rozpuszczają się bądź co bądź. Obserwuję to na drodze po sąsiedzku, którą wysypano żwirem o przewadze wapiennych kamyczków. Po pół roku zrobiła się z tego papka. Dla pewności użyj żwiru granitowego. Nie będzie oczywiście taki piękny biały, ale za to jest twardy i dużo wytrzymalszy na warunki atmosferyczne. Ja wysypałam opaskę wokół domu kamyczkami pochodzącymi częściowo z mojego ogrodu. Resztę dokupiłam tzw. kamień polny, drobny, różnokolorowy. Mnie to pasuje do moich kamiennych ścieżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.06.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Basiu - allposters. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Skończyłam malowanie łóżeczka i komody... Pisałam u E-mola, że mam problemy ze szczebelkami i miejscami, do których trudno dorzeć wałkiem, kupiłam więc pistolet do malowania, nie wiedziałam tylko, że do niego potrzebna jest sprężarka... Dalej malowałam więc wałkiem i pędzlem:) No ale udało się, syailnia wygląda teraz zupełnie inaczej, zbyt kolorowo I jeszcze dojdzie tęczowa kołderka... Trudno Nie wyszło iedalnie, sama mieszałam farby na komodę, duża ilość barwnika powodowała rozrzedzenie farby i wychodziły piękne majzgi, widać każde pociągnięcie wałka. No i teraz martwię się trochę o moją ukochaną podłogę, bo w będziemy kąpać małego w sypialni, a wiadomo, co się dzieje z olejowanym parkietem, kiedy go się pochlapie wodą i tego od razu nie zetrze... a w sypialni akurat parkiet jest najmniej zniszczony... Edytowane 18 Czerwca 2012 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.06.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 wcale nie jest kolorowo!!!! wyszło bardzo męsko gratulacje!!! odwaliłaś kawał dobrej roboty ja ostatnio robiłam metamorfozę stolika i krzesełek u Młodego....cała akcja wymknęła mi się lekko spod kontroli i zaczęła żyć własnym życiem mazuś, u mnie nic a nic ( tfu, tfu) się z parkietem po wodzie nie dzieje no może tylko jak wylałam pół wiadra wody, to w jednym miejscu troszkę klepka uniosła...ale to dosłownie o pół milimetra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 18.06.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 mazo, no co Ty, za kolorowo? Jest idealnie. Twój synek będzie miał piękny pokoik. Jak się boisz o podłogę to może jakąś folię w strategicznym miejscu kładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 18.06.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy, mam dylemat krzesłowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180414-Ogród-tworzę-nowoczesny-czyli-wewnętrzna-walka-jak-nie-zostać-kokoszką.../page14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Cieszę się, że Wam się podoba. Męsko, powiadacie A na czas kąpieli chyba naprawdę będę kładła jakiś wielki ręcznik na podłodze, bo w garderobie, gdzie prasuję mam już jaśniejsze ślady od wody, której nie zauważyłam na podłodze. Chciałam jeszcze zrobić biało-czarny mobil nad łóżeczko, ale stwierdziłam, że mi się od jego przytwierdzania farba odrapie, bo na pewno za trwałe to moje malowanie nie jest:) Oby Michaś nie ostrzył sobie ząbków na szczebelkach.... Malkul - zerknę trochę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.06.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 łozeczko wyszlo pieknie!!...az zaluje ze nie pogonilam meza i swoje mam polakierowane bezbarwnym a na ostre zabki jest proste rozwiazanie --> http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80117591/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Niezłe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aricio - pozwolisz, że odpowiem tutaj, bo masz zapchaną skrzynkę? Dzięki Arico! myślałam co prawda o filcowych elementach, bo zostało mi dużo filcu w odpowiednich kolorach, ale nie miałam pomysłu na mocowanie i na to, na czym ma to wisieć, teraz już wiem więcej Mam niby takiego mobila ze sklepu, nie wiem, czy się kręci, ale te plastikowe ramiona mi nie pasują za bardzo. A ta masa - super, na pewno ma wiele zastosowań. Pokażesz pokoik Igora? Uściski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mazo, świetny pokoik szykujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.06.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 jak będzie choć troszkę co pokazać, to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spireo - dzięki! to na razie kącik w naszej sypialni, nie chcę w nocy biegać do drugiego pokoju. Z rok Michaś pomieszka z nami, do tego czasu nadal będziemy mieli pokój gościnny, potem nie b edziemy przyjmować gości Wszystko zgodnie z założeniem, nie chcieliśmy gościnnego, który przez większą częśc roku stoi pusty i nie będziemy go mieli, chociaż rzeczywiście od czasu do czasu się przydaje. Aricio - kiedyś pisałaś o plisach, wyobraź sobie, że w części nocnej będziemy je mieli, ciekawa jestem, czy się sprawdzą. Wybraliśmy takie nieprzejrzyste, mam nadzieję, że coś dadzą. A w częsci dziennej - aluminiowe żaluzje, jeszcze tylko kwestia do czego mocowane i już pod koniec lata zasłonimy sobie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mazo, nie pamiętam - Ty masz wszędzie olejowane podłogi? Czym je myjesz? Jakimś specjalnym środkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.06.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Basia, wyręczę Mazo u mnie też całe drewno olejowane, a parapety olejo-woskiem potraktowane. Wsio myję nie za mokrym mopem i jest good A jak mi kociska szczególnie naświnią łapeńkami, dolewam do wody zakrętkę płynu Starwaksa do mycia podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.06.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Basiu - tak, wszędzie mam olejowane, myję rzadko, a jesli już to specjalnym środkiem pielęgnującym Lios z dodakiem nakrętki oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 19.06.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 o raaaany !!!! ja myję min. raz w tygodniu. płynem do podłóg olejowanych ( do kupienia u parkieciarzy), albo niekiedy nawet po prostu pronto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.06.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Wszędzie piszą, że powinno się myć rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.06.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Zalecają co też co roku ponawiać olejowanie. Ale uważam, że to przesada. Miłe moje, olej na tarasie i meblach ogrodowych wytrzymuje cały rok deszczów i upałów, śniegów i mrózów (meble nie ). Czemu więc podłoga w ewnątrz ma nie wytrzymywać znacznie dłużej nieprzesadnego traktowania wodą? Logika mówi, że jeśli nie będziemy jej szorować, to będzie okey U mnie to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts