pestka56 27.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Pasie , eh.... traw ekspansywnych jest tylko kilka. I tych ekspansywnych unikać trzeba ta naprawdę może 2 lub 3, w tym na pewno Miskanta cukrowego, a i to jeśli ktoś chce go hodować bez nadzoru. Polecam do poczytania artykuliki Mariusza Surowińskiego, które znajdziesz tu http://www.ogrodytraw.eu/index.php?p853,poradnik-o-trawach-ozdobnych na dole strony w PDFach Miłego dokształtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mazo a co stalo Ci sie z drewnianym tarasem?Mi sie taki marzy ale zaczelam sie martwic-myslsiz ze to wina oleju? Oj, z drewnem męczymy się już od roku, generalnie powinniśmy chyba w domu unikać drewna, tylko plastik i podobne tworzywa Wina drewna raczej, nie oleju, źle suszone albo wcale. A olej 3v3 też jakoś super się nie sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 No, to nie wypatrzyłam, bo jeszcze małe Jakie masz te trawki do posadzenia. A dereń - który? Może znajdę w zasobach inspiracji ogrodowych jakąś kompozycję jako podpowiedź Dereń jest zielono-żółty niestety, nie wiem, dlaczego taki kupiliśmy... Nazw traw nie znam, mąż sobie wszystko pozapisywał, ja tego nie rozszyfruję, to po południu. Kupiliśmy 12 gatunków - można się pogubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mazo a jakie drewno masz na elewacji?ja wlasnie zastanawiam sie nad oknami szarymi i mam drewno na elewacji,ale balam sie czy to bedzie pasowac.A domek bardzo w moim stylu,super. Modrzew syberyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mazuś, czy ja Ci już gratulowałam??? Jeśli nie, to gratuluję z całego serca! Jakie masz trawki do posadzenia? Donice cuuudne!!! Skąd one? Dziękuję za gratulacje - Michaś pojawi się lada dzień... Trawy - jak pisałam - nazwy podam później, bo nie mogę się odnaleźć w zapiskach męża. A donice z Obi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Jest jeszcze drugie miejsce do obsadzenia trawami... Z tyłu, przy płocie są tawuły, derenie i chyba śnieguliczka (to niższe). Trawy - oczywiście nie wiem w tej chwili jakie, na pewno jedne wyższe, drugie niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 28.06.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Zawsze bardzo przyjemnie oglada mi sie Twoj dom:yes:.Patrzac na twoje murowane biale ogrodzenia ,doszlam do wniosku ,ze nasze murowane ktore mialo byc konczone w lipcu i jest wstepnie szare bedzie...BIALE...Nie wiem co M na to powie:p:lol2:Patrze na Twoje sliczne lozeczko i mysle sobie ze ja tez w ciazy na bialo juniorowi malowalam a on olal lozeczko i w naszej sypialni rzadzi...HELP!!!Co z tym zrobic ja sie pytam Ciebie jako doswiadczonej mamy:(POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI ZA ROZWIAZANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.06.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 mazo, już Michaś tuż, tuż? To kiedy ta godzina 'zero' przewidywana? Ogród ładny Ci się tworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Zawsze bardzo przyjemnie oglada mi sie Twoj dom:yes:.Patrzac na twoje murowane biale ogrodzenia ,doszlam do wniosku ,ze nasze murowane ktore mialo byc konczone w lipcu i jest wstepnie szare bedzie...BIALE...Nie wiem co M na to powie:p:lol2: Patrze na Twoje sliczne lozeczko i mysle sobie ze ja tez w ciazy na bialo juniorowi malowalam a on olal lozeczko i w naszej sypialni rzadzi...HELP!!!Co z tym zrobic ja sie pytam Ciebie jako doswiadczonej mamy:( POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI ZA ROZWIAZANIE Gumisiowa, Małe wziąć na przetrzymanie. Jedna nocka powinna wystarczyć. Pytasz wprawdzie Mazo, ale ja też mamusiowałam Konsekwencja jak ze zwierzątkami domowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 GUMISIOWA - miło mi, cieszę, że tak Ci się u nas podoba, ogrodzenie - zobaczymy, jak to wyjdzie przez różnice poziomów... Zgadzam się z Pestką, innej rady nie ma. Rere - godzina zero niby 14.lipca, ale jestem już w 37. tygodniu, Mały waży 3200, więc już pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.06.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 oooo!!!!!!!!! już ? Ty jakoś szybciej chodzisz w ciąży niż ja chodziłam .....czyli niedługo może Cię nie być parę dni na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Zgadza się, mogę mieć małą przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mazo, życzę Ci mojego sposobu rodzenia:rotfl: Z łapanki, bo miało być ciut później, o 3 w nocy na sygnale przez pół Warszawy za radiowozem do szpitala i po piętnastu minutach, od ułożenia mnie na sali porodowej, Kaśka już była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 28.06.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Pesteczko i Mazo -dzieki za rade:yes: Co do terminu-to jesli juz czas to zycze zeby 3 lipca sie urodzil-strasznie fajny czlowieczek z niego bedzie:yes:(ja jestem 3 lipca urodzona:lol2::lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.06.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Gumisiowa Mazo, no to już blisko. Ja 3 lata temu miałam termin na 15 lipca, a urodziłam syna 25. Przenoszenia nie życzę, za to szybkiego porodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Dzięki dziewczyny! Pestko - tak bym nie chciała, bo mam 25 lub 45 km do szpitala... Poprzednie porody miałam wywoływane po terminie, tzn. jedna cesarka, a drugi wywoływany naturalny zakończony przez to wywoływanie zabiegowo, ale teraz lekarz uważa, że po terminie nie będzie - zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ja Ci nie życzę, aż takiego pośpiechu w dojechaniu do szpitala. Na miejscu spraw się szybko i prędko zmykajcie oboje do domciu Ja w ogóle miałam masę szczęścia, bo doktorka miała mi wypisać skierowanie dopiero za miesiąc. W panice pojechaliśmy na położniczy, który miał dyżur, a stamtąd, już gotową do akcji, odesłali mnie do rejonowego. Ja tęgo zakręcona od tej sytuacji, Mój w ogóle w strachu i nieprzytomny. Ruszył spod tego szpitala ile mu fabryka dała, a policja nas cap. Ale jak mnie zobaczyli, to kazali jechać za sobą. W szpitalu mało bramy radiowozem nie rozwalili Ja Ci życzę bez przygód, ale szybko i bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.06.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 A ja nie mam żadnego skierowania... Tata mnie dwa razy ostanio pytał, czy wybrałam szpital i czy mam skierowanie - powiedziałam mu, że nie potrzeba żadnego skierowania, przy poprzednich nie miałam.... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.06.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ech, ja rodziłam w 1985 Wtedy wsio było za skierowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.06.2012 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Aaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts