pestka56 29.06.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.07.2012 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Nowe fotki ogrodowe: Red baron: Rodgersja kasztanolistna: Śliwa: Perukowiec: A to czapla w stawku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.07.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Mazo, jak zwykle pięknie u Ciebie Bryła Waszego domu jest tak idealnie wpisana w otoczenie. Mam pytanie o ogrodzenie - kupowaliście już takie ciemnoszare czy malowaliście? To jest panelowe ogrodzenie tak? Życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.07.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Dzięki Spireo - ogrodznie nie jest panelowe, to siatka Betafence, grafitowa. Jest tańsza niż panele, jedyna, jaką udało mi się znaleźć w tym kolorze i z kwadratowymi oczkami. Polecam, jest taka niewidoczna, a na tym nam zależało, nie jest taka sztywna jak panele, a przez to tak masywnie nie wygląda. A to, co widzisz za perukowcem to ogrodzenie sąsiada rzeczywiście panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.07.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ja też uwielbiam Wasz dom, ujawniam się,żeby życzyć zdrowia małemu i mamie.Te upalne dni na pewno dają w kość.Zdrowia ,zdrowia ,i jeszcze raz zdrowia. Gumisiowa pisała,że jej mały nie chce spać w swoim łóżeczku tylko z nią.Natomiast mój 5 latek nauczony od samego początku spania osobno,nie umie ze mną zasnąć.Zawsze mówi to ja idę do siebie,a ja chętnie bym się poprzytulała.Uwielbiam spać z dziećmi,no chyba,że do późna na FM siedzę i piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.07.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Dziękuję Basiu! faktycznie w te upały nie jest łatwo, ale daję radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Mazo, ze wszystkich siatek, których nie lubię, ta jest najlepsza Szkoda tego perukowca tak blisko ogrodzenia. On byłby fajny jakoś bardziej na widoku. Zazdroszczę sąsiadki czapelki tak blisko. U nas też są, ale cześciej je słyszę, a widuję tylko w locie nad sąsiednią łąką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.07.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ale perukowiec jest na widoku, widzimy go z tarasu (a to dla nas podstawowy widok, bo tam najczęsciej przesiadujemy), a drugiego mamy z przodu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Bo tak mi się wydaje, że jest daleko ale może to wina perspektywy na zdjęciu, że mam wrażenie, że rabaty mogłabyś mieć szersze i mniej trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.07.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Faktycznie przy perukowcu rabata jest wąska, ale generalnie wydaje mi się, że trawnika nie mamy aż tak dużo. Pół godziny koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wygląda „groźnie” na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.07.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Akcja: ostateczna ostateczność W końcu dostałam wycenę na plisy i żaluzje i musimy podjąć decyzję odnośnie żaluzji. Są dwie opcje: - zaluzje montowane do listwy przyszybowej, mieszczą się całkowicie w świetle szyby, wygląda to ładnie, minusem jest to, że podciągnięte do góry (tak będzie przez większość roku) zasłonią około 5 cm i tak już dość niskiego okna. - żaluzje montowane do nadproża, podwinięte zasłonią ramę i tylko kawałek szyby, ale za to nie mogą sięgać do samej podłogi, bo będą nachodzić na listwę podłogową, muszą być niższe o te 8 czy 9 cm. No i przesuwka: okazało się, że mogą być węższe (16mm) , przez to zwinięte zajmą jeszcze więcej miejsca, ale może otwieranie będzie wygodniejsze niż przy opcji: przymocowane na nadprożu, zasłaniające całe okno, łącznie z klamką. Jeszcze jedno: na oknie otwieranym w salonie i w kuchni musi być opcja na oknie (nie na nadprożu), więc może z tego powodu zrobić wszędzie tak samo? tylko to, że tracimy kilka cm szyby, kiedy żaluzje będą podiwnięte... Czy ktoś coś z tego zrozumiał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 yyy szczerze? sam początek nie rozumiem, dlaczego te montowane do nadproża (które mnie jakoś bardziej przekonują), nie mogą sięgać do podłogi? co to znaczy, że będą zachodzić na listwę? przecież zasłoniętych nie będziesz otwierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.07.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Będą zachodzić na listwę, która jest z boku: albo raczej nie da się opuścić żaluzji do końca, bo ta listwa będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 ale szybę zasłonią do końca? może ja mało wrażliwa jestem, ale mnie by to nie przeszkadzało chyba. jakie kolory żaluzji planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.07.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tak, szybę zasłonią, ja tak się zastanawiam, bo nie miałam nigdy żaluzji i nie wiem, czy to nie będzie dziwnie wyglądało jak będą wisieć 10 cm nad podłogą. Kolor - aluminium, nie było mozliwości w kolorze okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.07.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 moim zdaniem będzie ok, raczej dziwniej by wyglądały do samej podlogi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.07.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Mnie się też wydaje, że do samej podłogi wyszłyby jak te, którymi się sklepy zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.07.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) Wersja pierwsza:http://www.lumex.wroclaw.pl/gallery/zaluzje_aluminiowe01.jpg Wersja druga (tyle że tutaj żaluzje są montowane nie na nadprożu, tylko na ścianie nad oknem, tego nie chciałabym)http://vertiko.pl/wp-content/uploads/2010/09/IMG_0348.jpg http://vertiko.pl/wp-content/uploads/2010/09/IMG_0352.jpg Edytowane 5 Lipca 2012 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.07.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Mazo, ja dobrze widzę. Masz okno przesuwne i uchylne?Jeśli tak to montuj te żaluzje na suficiku nadproża. Te montowane na ścianie ponad oknem po zamknięciu wyglądają sklepowo. Pierwsza wersja, montowane na ramie okiennej, kojarzy mi się z biurem. Poza tym jak okno uchylisz to będą zwisały w odchyleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts