Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki!:) To cud, że w końcu się udało. I mamy też bramę garażową, już od miesiąca chyba, zapomniałam się pochwalić. Teraz jeszcze tylko oświetlenie, już prawie, prawie wybraliśmy:) Ogrodzenie, no i pan Marcin będzie poprawiał płytki przed wejściem, nie ma odpowiedniego spadku i woda po deszczu stoi przy drewnianej elewacji. Dobrze by było też zgłosić się do poprzedniego płytkarza, żeby na nowo położył płytki w małej łazience, bo nie da się korzystać z prysznica - woda dociera aż do drzwi i listew. No i nadal reklamacje u dewelopera...

Dom wygląda zjawiskowo; to zasługa otoczenia (drzewostan), prostej bryły i eleganckich barw - szczególnie biała elewacja. Wszystko połączone ze smakiem, nieprzesadzone. I niech mnie ktoś teraz oświeci i wyjaśni dlaczego tak rzadko na elewacjach domów w Polsce zobaczyć można biel, a ludzie zadają sobie tyle trudu w dobieraniu bijących po oczach kolorów, które często straszą, podczas gdy najbardziej estetyczne i najprostsze rozwiązanie jest "pod ręką".

Gratuluję konsekwencji.

I niech mnie ktoś teraz oświeci i wyjaśni dlaczego tak rzadko na elewacjach domów w Polsce zobaczyć można biel, a ludzie zadają sobie tyle trudu w dobieraniu bijących po oczach kolorów, które często straszą, podczas gdy najbardziej estetyczne i najprostsze rozwiązanie jest "pod ręką".

Bo twierdzą, że biel się szybciej brudzi. Ja też planuję biel lub jaśniutki szary na elewacji i wiem, że się nasłucham o utrzymaniu czystości na takiej elewacji;)

Mazo, pięknie Wasz dom się prezentuje. Racja, wszystko się składa na jego niepowtarzalność. Ideał!

Dzięki za miłe słowa, inny kolor nie wchodził w grę, tylko biel. Jeśli chodzi o względy praktyczne, to pewnie szary byłby lepszy, teraz np. nie mogę znieść widoku ścian podbarwionych od gliny, albo przy tarasie, na tym nowym murku po deszczu widać jakieś rdzawe zacieki:( Ale i tak wybrałabym biel.

Spireo - dzięki! ogród - z pomocą rodziców (zapalonych ogrodników) trochę zrobiliśmy, chociaż nie jestem tak bardzo zadowolona (chyba dlatego, że za płotem mam sąsiada - perfekcjonistę i denerwuje mnie swoim wypieszczonym ogrodem:)). Małymi kroczkami do celu - cierpliwości! W sprawie Michasia - nic nie doradzę:), chyba tylko to, że nie warto za długo czekać i że czasami dobrze skoczyć na głęboką wodę.

Aricio - ja miałam tak samo (a decyzja trudniejsza przy trzecim), przez 2-3 lata (wcześnie zaczęłam myśleć, prawie po urodzeniu drugiej córki:)) jednego dnia tak, drugiego nie, myślałam, że zwariuję, chciałam i bałam się. Z pomocą przyszedł mądry mąż i wyraził większe zdecydowanie:) Teraz nie żałuję, uważam, że podjęcie tej decyzji to nasz życiowy sukces, jak kolwiek by to brzmiało :) Nie żałuje się narodzin kolejnego dziecka (nie mówię o patologii), tylko że się na nie zdecydowało.