Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

a własnie doczytałam Rasiu,to w takim razie pytanie jak z ich czyszczeniem?brudzą się strasznie?nam też brakuje zadaszonego miejsca ,ale nie chcemy przyciemniać,myślałam o takim rozwiązaniu jak Wy macie ,ale boję się,że będzie się strasznie brudzić.Mazo a macie jakieś zdjęcia z montażu szyb z góry?

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, dzięki!

Najpierw o szkle - tak, to szyba hartowana, brudzi się strasznie i wkurza mnie to, nie wiem, jak to myć (macie jakieś pomysły?), latem było pod tym daszkiem cieplej, ale chodziło o osłonę przed deszczem, zabudowany (pełny) dach nie miałby tam sensu - zaciemniałby nam kuchnię, a na zawnątrz pożytku by z niego nie było. Zdjęcia zrobię później, z antresoli.

Rasiu - a ja zawsze zazdrościłam Ci Twojego domu w lesie:) Chociaż mam świadomość, w jak pięknym otoczeniu mieszkamy (nasz sąsiad zawsze, kiedy nas odwiedza, wygłasza formułkę: w pieknym miejscu mieszkacie:)) To bardzo wpływa na nasze samopoczucie, to gapienie się na nasze bajorko (które coraz bardziej zarasta trzciną), na kaczki, czaple. Chyba znaleźliśmy swoje miejsce, mamy świetnych sąsiadów, brakuje jedynie koleżanek dla dziewczynek. Jak dzieciaki? Michutek rośnie, zaokrąglił się, śmieje się, jest kochany, problemem (małym raczej) jest jedynie usypianie go, musimy go nauczyć samodzielnego zasypiania. A dziewczynki - Zosia poszła do pierwszej klasy, jakoś sobie radzi :), czyta płynnie, na szczęście pisać dopiero się uczy; a Tosia - łobuzuje ostatnio - wycięła sobie ząbek w grzywce, a następnie dziury w spodniach:) Obie kochają brata, ale Tosia bardziej aktywnie - dusi go, gada do niego i czasami jest zazdrosna o moje czulenie się z Michasiem.

Dziękuję za zainteresowanie, ściskam!

Mazo, super czytać, że to jest właśnie to miejsce. Naprawdę macie przepiękny dom i świetną okolicę. Nie jeden Wasm może pozazdrościć. Może kiedyś w okolicy pojawią się inne dzieci, a narazie Wasze ratolośle będą zacieśniać więzy przy wspólnych zabawach.

Pokazałabyś na chwilkę Michasia i te jego pyzunie :)

Mazo, czytam sobie i optymizm, trochę jesiennie zgaszony, od razu we mnie rośnie :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Czyszczenie szyb dachowych http://www.gardena.com/pl/garden-care-tools/gardening-tools/

Gardena ma coś co nazywa się combi system, teleskopowe trzonki i narzędzia do tego. Na pewno mają szczotkę do czyszczenia rynien. Może tam znajdziesz coś co ci ułatwi czyszczenie szyb.

Ja bym spróbowała też zmywania myjką ciśnieniową. Skoro można tym myć elewację i dachy, to resztę też. W dozownik można nawet nalać stosowny płyt do szyb.

A dziś piękne słońce :bye::bye::bye:

Rere - dzięki! :) Za płotem są chłopcy sąsiadów, bawią się razem, głównie z młodszym, ze starszym chcą się w przyszłości związać węzłem małżeńskim:)

Tak, mieliśmy dużo szczęścia, znajdując tę działkę. W końcu poszukiwania trwały całe dwa dni... :):)

Edytowane przez mazo

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

mazo-ABSOLUTNIE PRZEPIEKNY MASZ TEN DOM!!!!Taki nowoczesny a zarazem taki cieply!!!Taki poprostu do mieszkania:D

Wlasnie rozmawiamy z mezem na temat przyszlorocznego zadaszenia nad tarasem ibardzo podobaja nam sie konstrukcje drewniane ale nie wiedzielismy czym przykryc przed deszczem ale nie zaciemnic tarasu-a tu prosze u Ciebie COS takiego:yes:

Bardzo prosze czy pomiedzy tymi krokwiami nad tarasem to jakis plastik?Jak to sie zachowywalo podczs upalow i jak po lecie i slonku to tworzywo wyglada.

Jesli bedziesz miala chwilke bardzo prosze odpowiedz.

POZDRAWIAM I PODGLADAM:yes: