Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żabo Kochana... dostaniesz wynik=uspokoisz skołatane nerwy:yes:. Bardzo mocno trzymam kciuki i ściskam Was wszystkich najmocniej jak potrafię:hug:. A Wiosenkę, zwłaszcza tą całą w piasku;) masz przecudowną!!!:cool::yes:.

CUDOWNIE! mlody slodkosci! przekopal juz caly ogrodek? :) a z corcia wszystko bedzie dobrze!! :hug: dzisiaj mala kuzyneczka mojej corci ma zabieg na raczke, bo rowniez bylo podejrzenie ze to cos niedobrego, ale na szczescie to tylko maly 'defekt'...kosmetyka...tylko stres jest bo w znieczuleniu ogolnym...trzymam kciuki za wyniki!

• 1 month później...

Szukając drewnianej elewacji i schodów trafiłam na twój domek. Tak jak już inni pisali uważam że masz genialne połączenie bryły budynku, materiałów wykończeniowych i otoczenia w jakim znajduje się domek.

Bryła naszego domek nie należy do nowoczesnych, ale w elewacji chcemy zrobić drewniane wstawki i drewniany taras nawiązując do wnętrza. Dlatego mam pytanie: jak wyglądają deski elewacyjne i tarasowe po przezimowaniu. Czy bardzo zmieniły kolor (szczarniały) i czy coś na nich nie "wychodzi". Elementy drewniane bardzo mi się podobają, ale obawiam się że po kilku latach trzeba będzie je wymieniać bo w naszym klimacie one długo nie przetrwają - chodzi mi o estetykę.

Deski na tarasie wyglądają fatalnie, już 3 miesiące po położeniu wyszły czarne kropki, coś było nie tak z drewnem, ale nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności. Drewno na elewacji, tam gdzie ma duży kontakt z wodą też ma plamki, ale to wina źle położonych płytek przy wejściu do domu - drewno stoi w wodzie - do poprawki. Generalnie - lepiej jak nad drewnianą elewacją jest jakiś daszek. No i impregnacja.

• 1 month później...

Potrzebuję pomocy, koncepcyjnej:) Chodzi o ogrodzenie - miały być poziome deski, ale stwierdziliśmy, że za bardzo zasłonią nam świat, no i deski kłopotliwe, więc ogrodzenie metalowe, poziome odpadło ze względu na naszego najmłodszego łobuziaka, zapowiada się, że to będzie pomysłowe dziecko:) Poziome, więc świetna drabinka do wspinaczki. Tylko, że pionowe elementy mniej mi się podobają....

Może macie w swoich przepastnych archiwach ciekawe inspiracje?