minkapinka 13.07.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Piękne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.07.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Sąsiedni pokój był przewidziany dla trzeciego brzdąca, ale jak to będzie - zobaczymy... W razie czego - gościnny, chociaż wolałabym nie mieć takiego pokoju, trochę to kosztuje,a miejsce do spania dla gości - znajdzie się. Jak daleko mamy na budowę? Trochę ponad 100 km. Nie wiem, jak poradzimy sobie przy wykończeniówce. Miała być właśnie latem, wtedy i tak jestem w większości czasu u rodziców, a to już tylko 45 km - mogłabym tego jakoś doglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.07.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 100km to kawał drogi, teraz rozumiem dlaczego problemem byl dojazd na montaż okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.07.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 100km to kawał drogi, teraz rozumiem dlaczego problemem byl dojazd na montaż okien. Noooo ja wreszcie też! Ale jeziora... jeziora... takiego cudnego jeziora... to ja sina z zazdrości się robię i tyle powiem, bo nie wiem co więcej powiedzieć... zamieniłabym cały dom na TAKĄ działkę nad jeziorem!:cool: A jak będziesz nadzorować montaż okien w kostiumie kąpielowym pachnąca olejkiem, opalenizną i wodą... to dopiero będą mieć chłopaki montażyści frajdę! Możesz ich trochę zanadto rozpraszać, ale starać będą się na pewno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.07.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Wtedy akurat byłam u rodziców, tylko kierowcy najbardziej osobistego brakowało. Tata by mnie zawiózł, ale nie wiem, czy chciałby siedzieć tam przez cały dzień. Jutro zabieramy też latorośl nr 1, z dwójką w takim upale od rana do wieczora dozorowanie montażu okien - niełatwe zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.07.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Noooo ja wreszcie też! Ale jeziora... jeziora... takiego cudnego jeziora... to ja sina z zazdrości się robię i tyle powiem, bo nie wiem co więcej powiedzieć... zamieniłabym cały dom na TAKĄ działkę nad jeziorem!:cool: A jak będziesz nadzorować montaż okien w kostiumie kąpielowym pachnąca olejkiem, opalenizną i wodą... to dopiero będą mieć chłopaki montażyści frajdę! Możesz ich trochę zanadto rozpraszać, ale starać będą się na pewno!!! :) :) aTMOSFERA CHYBA NIE BĘDZIE ZBYT MIŁA, nasz sprzedawca okien jest na nas ponoć obrażony (sic!) Chyba za mało go mój m. opieprzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.07.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A w ogóle to chętnie zrobię w stosownym czasie jakiś zlocik nad jeziorem, w te strony dziewczyny się nie zapuszczacie (tylko Mazowsze i Mazowsze...), a szkoda - chętnie bym Was poznała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.07.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A w ogóle to chętnie zrobię w stosownym czasie jakiś zlocik nad jeziorem, w te strony dziewczyny się nie zapuszczacie (tylko Mazowsze i Mazowsze...), a szkoda - chętnie bym Was poznała! Ja bardzo chętnie będę nadzorować Ci wszystko... w taką pogodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.07.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Ja bardzo chętnie będę nadzorować Ci wszystko... w taką pogodę... ja tez, ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 13.07.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Mazo nie napisałaś gdzie jest taka piękna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.07.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 W pobliżu Poznania. Zapraszam, kiedy już się wprowadzimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Pięknie tam macie, piszę się na spotkanie!Doglądanie montażu w kostiumie z olejkiem:))) Brzmi nieźle:) Daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.07.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Daję znać: MASAKRA... Jechaliśmy już w lekkim stresie, no i na miejscu okazało się, że 4 okna nie pasują do otworów. 2 były źle podmurowane - rząd pustaków do wywalenia - bła murarzy. Ok. 2 kolejne okna - nie były podmurowane do końca, kiedy facet od okien przyjechał na pomiar, ale większośc okien nie była - wymiary miał brać z projektu. Nie wziął. Jedno okno od fronu, w pomieszczeniu gospodarczym zaakceptowaliśmy w takim rozmiarze, w jakim jest zrobione, czyli o jeden pustak większe, zgrywa się zoknami w sypialnaich, nie zgrywa się z oknem w salonie... Drugie okno - w łazience: ten numer z wywaleniem rzędu pustaków nie przeszedł, bo nie wmieściłaby się wanna pod oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.07.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 O cholercia!!!:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.07.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 I nie wiem, czy dobrze zrobilismy, godząc się na to, żeby to okno w gospodarczym zostało dłuższe, ale sytuacja była napięta i trzeba było iść na ustępstwa. Ale to jeszcze nie koniec - parę godzin poźniej okazało się, że okno tarasowe w kuchni ma fiks nie z tej strony, z której powinno być... W projekcie jest ok, ale w umowie inaczej, co przeoczylismy. Debata na temat uratowania tegookna trwały długo - będzie wymieniona rama... Mam dosyć okien...A ogólnie - bardzo ładne, tylko w transporcie trochę pozdzierany lakier - to ponoć łatwe do naprawienia. HS bardzo mi się podoba, no i znowu martwi mnie duże okno w salonie z podziałem.... A - i jeszcze kolor dachuw słońcu mnie wkurza i nierówne położenie dachówek... Dziękuję za uwagę, dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Nie mam w tej chwili zdjęć domu od frontu, jedynie te: http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TD7Abu6jGQI/AAAAAAAAD_8/WGO3ZAmgNto/s720/IMGP2547.JPG http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TD7AfOTyV5I/AAAAAAAAEAA/9lszNOILRlo/s720/IMGP2546.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 A to elewacja, o kt or a chodzi: http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TD7ArDd5yzI/AAAAAAAAEAE/WXaafmUpfNA/s720/IMGP2548.JPG i to okno, które przywieźli dłuższe, to obok wejścia, po lewej stronie, jest takiej wysokości jak te jeszcze bardziej po lewej w sypialniach. Pocieszcie mnie, że to ok... Przed założeniem tego okna wydawało mi się, że tak może być, ale kiedy już zobaczyłam je wstawione, zwątpiłam... Nie wiem, co prawda, jak dzisiaj powiedzielibyśmy dealerowi, że ma zabierać się z tym oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.07.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Straszne rzeczy czytam i współczuję Co to za partacze?!?! Szkoda, ze nie zrobiłaś zdjęcia tego za długiego okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Jest w tym dużo naszej winy, powinniśmy wszystko sto razy sprawdzać. Mąż miał w ręce te wymiary sprzedawcy, ale nie spodziewał się jakichś zmian w tych pomieszczeniach. Wykonawca nie domurował wtedy, kiedy dealer był na budowie, ale uzgodniliśmy, że wszystko według projektu oprócz dwóch okien w salonie... A zdjęcia nie zrobiłam, bo do tego rozładowały mi się baterie w aparacie, potem zrobiłam aparatem kumpeli, ma mi je przysłać. Szczerze mówiąc nie chciało mi się nawet robić tych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.07.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Na kiedy mają poprawić okna? Nie zdawałam sobie sprawy, ze mozna miec takie przejścia z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts