mazo 15.07.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 To w łazience ma być jakoś poprawione, nie musi być robione od nowa, w kuchni nowa rama - w najbliższych dniach będziemy mieli odpowiedź. Przypuszczam, że dobry miesiąc... Ale w tym czasie będą robić instalacje i tynki z pominięciem tych dwóch miejsc. Jedyny plus tych pomyłek to zmiana miejsca fiksa w HS - jest tak jak chciałam, czyli inaczej niż w projekcie - część otwierana jest od strony kozy. Tak, takie rzeczy się dzieją, kiedy nie ma się oczu dookoła głowy... Odległość od budowy i częstotliwośc naszych wizyt na budowie też nie jest bez znaczenia... Co się jeszcze zdarzy?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Do tego jeszcze wykonawca daje nam swoje złote rady... Po co ogrzewanie podłogowe pod prysznicem? przecież tak się nie robi, będzie ciepło, kiedy puści się wodę. To będzie trudno wykonać, jeśli ma być spadek... Facet jest miły itd., ale już mnie wkurza. Po co baterie podtynkowe, tak się nie robi? Wrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.07.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Mazo, mam teraz klientkę, która będzie musiała mieć drzwi do łazienki 70, bo murarz jej tak doradził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 mazo, strasznie Ci współczuję. To trochę przerażające dla mnie, booo.... też buduję na odległość i mam... 140m2 przeszkleń w aluminium i murarzy z szefem "pan Dobra Rada" na czele:( Jak uniknąć kłopotów? Czy jeśli dostawca okien przyjechałby na wzięcie wymiarów już po zupełnym zakończeniu prac murarskich, to byłoby u Was wszystko OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Dzieki! No, też by nie było, bo z kolei otwory w sypialniach były za małe, no i wtedy mielibyśmy mniejsze okna, które co prawda by pasowały A gdyby murarz się nie pomylił, to tak - wszystko by było ok. I właśnie na to czekaliśmy tyle czasu - na wymurowanie do końca okien. A wtedy deweloper powiedział, że on robi co do centymetra i wymiar na miejscu nie jest potrzebny. Sprzedawca jednak przyjechał, zobaczył większe otwory w gospodarczym i łazience i takie zapisał, chociaż miał powiedziane, że ma być według projetu... Paranoja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TD892MakEVI/AAAAAAAAEAk/mOeIcVLGxm8/s720/DSC_0432.JPG Mam tylko takie zdjęcie w tej chwili, szkoda, że nie zrobiłam widoku całego domu, boo nie widać, że to okno jest na tym samym poziomie co okna w sypialniach. Ale zleciłam męzowi zrobienie lepszych fotek - dzisiaj znowu jest na budowie - trzeba było załatwić monitoring. Jestem wkurzona na naszego wykonawcę, bo przemyślałam to sobie i doszłam do wniosku, że to on najbardziej zawinił - mój przecież o czasie domurować te okna, ale wtedy, kiedy my chcieliśmy, jemu nie pasowało. No i dostanie się (mam nadzieję) naszemu inspektorowi, że nie zauważył, że otwory w sypialnaich zrobili za małe. Za co mu płacimy do diabła? Jesteśmy zbyt uprzejmi i przyjacielscy, właściwie nie ja, ale mój mąż, taki charakter:) Ja wczoraj byłam gotowa zacząć pyskówkę, nie byłam miła. Trzeba to zmienić... Pisałam już, że okna mi się podobają? Niech będzie trochę optymistycznie Ładne, chowane zawiasy, nie wyglądają plastikowo. Teraz jeszcze drzwi - chyba będą musiały być drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Obiecane zdjęcia: http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABV5KhMhI/AAAAAAAAEBM/ugRU__Prtj8/s640/DSC00477.JPG http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABXFO14iI/AAAAAAAAEBU/6NeTu_sDP60/s640/DSC00478.JPG http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABYzAmgbI/AAAAAAAAEBc/UvpE5hsQTRk/s640/DSC00480.JPG http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABadBoOqI/AAAAAAAAEBg/vvWT-y0ECKY/s640/DSC00482.JPG http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABb7p1xGI/AAAAAAAAEBk/MUXsLF8fa8M/s640/DSC00483.JPG http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABdFrYY5I/AAAAAAAAEBo/9qJGqeOL6oE/s640/DSC00484.JPG http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABfKZEdZI/AAAAAAAAEBs/rkL-lOXRpQU/s640/DSC00485.JPG Zaczynam przyzwyczajać się do tego dłuższego okna po lewej od wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 16.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 To okno miało byc takiej długości jak duze po prawej? Nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 16.07.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Fajnie wygląda to duze okno koło wąskiego. Jakie ma wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Dzięki za pocieszenie... A okno - 210/210. To mi się najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 16.07.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Bardzo podobają mi się takie duze okna bez podziałów Znojomi maja wielką działkę leśną i okno chyba 3 m szerokości, widok rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Minko, nie mów mi już o oknach bez podziałów, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.07.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 okienka, mniam. To kolor 9007 czy 9007, bo jakoś nie mogę odgadnąć czy mój czy rasiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 16.07.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Minko, nie mów mi już o oknach bez podziałów, proszę... A o innych mogę, czy temat okien jest chwilowo zakazany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 okienka, mniam. To kolor 9007 czy 9007, bo jakoś nie mogę odgadnąć czy mój czy rasiowy? Ha! bo to mój własny 7040 (window grey), Twój kolor był bardzo podobny, uspokoił mnie, że dobrze wybraliśmy. Balam się, że za bardzo wpada w niebieski, a jest po prostu czystym szarym, bez beżowego odcienia.Chociaż trochę żałuję, że nie zdecydowalismy się na 7042 - może lepiej zgrywałby się z dachem, któy w słońcu przybiera dziwny kolor. Liczę na to, że po otynkowaniu wszystko jakoś się zgra. Niestety - dobieranie tych wszystkich odcieni nie jest łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 A o innych mogę, czy temat okien jest chwilowo zakazany? MOżesz, możesz Po prostu żal mi, że nie mamy tego okna przy wejściu bez podziału, dałam się przekonać najpierw architektom, potem mężowi, że musi być otwierane, ale kto wie, może kiedyś to docenię, na razie patrzę na estetyczną stronę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Hej - dołączyłam do Elity Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 16.07.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Gratuluję! Mazo, z prawdziwą przyjemnością przeczytałam Twój dziennik, bardzo ciekawa koncepcja, kolor okien cudowny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 16.07.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ha! bo to mój własny 7040 (window grey), Twój kolor był bardzo podobny, uspokoił mnie, że dobrze wybraliśmy. Balam się, że za bardzo wpada w niebieski, a jest po prostu czystym szarym, bez beżowego odcienia.Chociaż trochę żałuję, że nie zdecydowalismy się na 7042 - może lepiej zgrywałby się z dachem, któy w słońcu przybiera dziwny kolor. Liczę na to, że po otynkowaniu wszystko jakoś się zgra. Niestety - dobieranie tych wszystkich odcieni nie jest łatwe. a nie popierniczyło mi się z tymi kolorami? hmmm, czy nie miało być siedem tysięcy costam? oj źle ze mną. W każdym razie mój niebieski ani beżowy nie jest. jest zwykły szary, Rasiowy jest powiedziałbym w stosunku do mojego lekko ciepłozielony, ale tak bez porównania to też jest szary i twój tez jest bardzo ładny. a tak czy siak bardzo lubie ciągle szare okna i teraz myśle ze to był jeden z lepszych wyborów na mojej budowie ever-no może pomijając podziały okien, bom chyba oszalała, no ale mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.07.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Miłam na myśli nasz kolor, nie Twój, Myszo:) Najpierw wybralismy nasz kolor, a dopiero wtedy zaczęłam się zastanawiać i porwnywać - świetna kolejność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts