rasia 17.07.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Mazo, gratuluję Elito! A okno przy wejściu jest super! Bardzo mi się podoba i nawet bardziej mi pasuje do lewej bryły domu, która jest wysunięta tak samo. Co dobrze widać na tych zdjęciach: http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABadBoOqI/AAAAAAAAEBg/vvWT-y0ECKY/s640/DSC00482.JPG http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABdFrYY5I/AAAAAAAAEBo/9qJGqeOL6oE/s640/DSC00484.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.07.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Dzieki Rasiu! Za gratulacje też, chociaż powinnam mieć raczej tytuł: Najgłupszy Forumowicz w Kwestii Okien... To nie koniec - okna w sypialni - wyjście do ogrodu otwierają się odwrotnie... !!!! Wiecie, że chyba tylko 4 okna są zrobione zgodnie z projektem? Ni e wiem, skąd ten facet wziął dane, jak te okna mają się otwierać, z której strony fiks, jeśli nie dalism,y mu projektu, bo nie pytał nas o to, a jeśli miał projekt, to dlaczego wszystko zrobił odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.07.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Piękny projekt, współczuję z tymi oknami.Duża kasa i duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.07.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 WItaj acco! Dziękuję za miłe słowa - przydają się teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.07.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Teraz trzebapodjąc decyzję, co z tymi oknami w sypialniach (wyjściami na ogród). Tutaj widać, jakie jest ustawienie mebli: http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShVts_hMDgI/AAAAAAAAASU/SfnipqP0t4c/s512/uk%C5%82ad%20ma%C5%82y%20koncepcja%203.1.jpg Najgorzej jest w naszej sypialni - odległość od tego wyjścia do łózka jest niewielka, a drzwi w tej chwili otwierają się na prawo, więc żeby z nich skorzystać, trzeba wejśc w ten kąt przy wezgłowiu łóżka. Jeślijuż mamy to wyjście, to chyba lepiej, żeby wychodzenie nie było uciążliwe... Kiedy pojawił się problem z oknami tarasowymi w kuchni,pojawiła się koncepcja przełożenia skrzydeł do góry nogami, może tutaj to będzie jedyne rozwiązanie? wiązałoby się to też z przełożeniem klamek... To jest jakiś koszmar... No i z zewnątrz te okna wygladałyby inaczej niż w salonie - na górze szerszy element niż na dole. W tej chwili jest tak:http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEABYzAmgbI/AAAAAAAAEBc/UvpE5hsQTRk/s640/DSC00480.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.07.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witajczłonku Elity Forum Jeśli przełozenie okien dotyczy dwóch sypialni, to moze warto spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.07.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Uff... da się zmienić okucia i zakleić dziury po klamkach (w pcv chyba nie wchodziłoby to w grę) i może skończą się nasze kłopty z oknami. A zaczną inne... Np. z gniazkami i punktami oświetleniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.07.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 A zaczną inne... Np. z gniazkami i punktami oświetleniowymi to bardziej lajtowe kłopoty Ale nie życzę juz żadnych. Norma kłopotów wyczerpana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.07.2010 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Z tego wszystkiego nie pochwaliłam się, że byliśmy na działce na biwaku. Dziewczynki po raz pierwszy spały w namiocie! Nie było zbyt wygodnie, bo wszędzie góry i doliny, ale podobało im się. Widać, że dobrze się tam czują. Niestety, akurat trafiliśmy na deszcz - ale sobie wybraliśmy termin:) , ale wcześniej posiedzieliśmy dłuuugo w jeziorze. A w nocy, kiedy dziewczynki już spały pracowaliśy nad elektryką - dziwnie w tym ciemnym domu, z dwoma laptopami i z latarką http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TEVU-s-OyMI/AAAAAAAAECk/7RrnxPRk0yA/s512/IMGP2552.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.07.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 A teraz sprawa oświetlenia zewnętrznego. Jak to u Was wygląda? Trochę boję się umieszczania lamp na elewacji - chciałabym, żeby została taka czysta, ale na tarasie chyba nie ma innej możliwości. Przed wejściem będą oprawy w daszku, przy garażu będzie reflektor przy ogrodzeniu, z czujnikem ruchu, tak,żeby oświetlał kawałek podjazdu. A na garażu już chyba nic nie będzie.Jestem ciekawa, jak rozwiązuje się kwestie oświetlenia w nowoczesnych budynkach, gdzie ważny jest umiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Przy poprzednim projekcie architekci doradzali nam, zeby nie robić oswietlenia na elewacji, a podświetlić dom od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.07.2010 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 No tak, w sumie coś takiego zrobiliśmy przy garażu, ale w pewnych miejscach to odpada - kiedy będziemy wieczorem siedzieć na tarasie, przyda się jaieś oświetlenie górne lub boczne (często gramy w jakieś gry itp. - bez światła ani rusz:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.07.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Na razie rzuciło mi się w oczy coś takiego na taras: http://www.otofotki.pl/img10/obrazki/uy8075_riga.jpg massive riga A do ogrodu wymarzyłam sobie takie oświetlenie: http://www.lampyswiata.pl/images/stories/23373.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.07.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wanna. Wiecie, że w naszym mieście nie można znaleźć leżącej na ekspozycji wanny o długości 170 cm? Żeby się do niej przymierzyć. W tej chwili mamy 160 i niby jest ok, ale z podkurczonymi nogami, za duża też nie może być, żeby mieć oparcie. Mamy dużo miejsca na wannę,nawet chodzi o to, żeby dużo miejsca zajęła, ale nie chcę przesadzić Mam 167 cm wzrostu, 180 to już będzie chyba za długa, jak myślicie? zaplanować 170? chodzi o rozmieszczenie kranów, oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.07.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Te kule wyglądają jak piłki Mam nadzieję, ze nikt nie kopnie Ja jestem troszkę wyższa i planuje wannę 180cm. Napisz do jakiegoś sklepu internetowego, ze jesteś zainteresowana, ale prosisz o wymiary wewnątrz wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.07.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 No racja, do tego drogie, a musi ich być sporo, żeby był efekt. Mój znajomy ma takie kule w ogrodzie - po zmroku wyglądają pięknie.Poszukam tych wymiarów w środku, chociaż to nie to samo, co przymierzyć się do wanny. Kupuję właśnie pierwsze baterie do łazienki - potrzebne są już zestawy podtynkowe. No i myślę, jak tu wytłumaczyć wykonawcy, jak ma się zabrać do podłogówki pod prysznicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.07.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A jaką średnice maja te kule? Daj linka do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.07.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 http://www.lampyswiata.pl/index.php/component/djcatalog/details/209/5/4 Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.07.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wczoraj zamówiliśmy baterie (bo na gwałt potrzebny element podtynkowy) i dziś już są, nic oryginalnego, ale niewiele mi się podbało - paffoni stick. Jestem zaskoczona rozmiarami, zupełnie inaczej je sobie wyobrażałam, mieszacz nad wannę wydaje mi się monstrualny... Dobrze, że je mamy, bo teraz można naocznie przekonać się, jak rozmieścić mieszacze i wylewki względem siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.07.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Dobrnęliśmy do końca planowania instalacji, a była to droga przez mękę... I tak pewnie coś zrobiliśmy źle, o czymś zapomnieliśmy, zostawiliśmy za mało miejsca, nie trafiliśmy z wylewką nad zlew... A w domu w końcu praca wre, działają dwie ekipy - od elektryki i wod-kanu. A my w sobotę na urlop - świetny moment, hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts