anula05 07.09.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Mnie też to przerażało, ale jak zamieszkałam w mieszkaniu z wykładziną dywanową w sypialniach (w tym dziecięcej) to przekonałam się, że jest super. Lena miała 1-1.5 roku i nie było plam, więc zakładam, że im starsza tym będzie lepiej a nie gorzej. A chodzenie boso po sypialni w zimie - dla mnie bezcenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 My w całym domu mamy podłogówkę, więc efekt cieplny podobny A jeśli chodzi o dzieci - akurat moje dziewczynki bawią się ciastoliną - już sobie wyobrażam ją w tej wykładzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 07.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Wykładziny elastyczne są teraz naprawdę fajne. Widziałam kiedyś białą to mi szczęka opadła, a ciastolina całkiem ladnie się wykrusza z dywanu. , jednakże w domu z niskim zawieszeniem to kiepski pomysł, faktycznie, bo wchodzi się latem do domu wszystkimi dostepnymi drzwiami i nic się nie ostaje bez piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.09.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Tak - a ja beżowi mówię stanowcze "nie" a ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.09.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Moja córka dostała od koleżanki masę plastelinopodobną w kolorze pomarańczowym.Masa farbowala, była bardziej płynna i lepka niz plastelina czy ciastolina, mielismy to w domu wszędzie - na dywanie, na pościeli, na ubraniach, nawet na kaloryferze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2010 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 a ja nie Ja mam w obecnym mieszkaniu w kamienicy dużo beżu i takich "przytulnych" klimatów i zupełnie tego nie widzę w nowym domu, ale u kogoś - fajnie wykorzystany beż chętnie obejrzę, u Ciebie Minko na pewno będzie to ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Mam pytanie do tych, którzy już przebrnęli przez wykończeniówkę - czy te ceny są ok? - położenie płytek - 60 zł / m Dopiero teraz zobaczyłam dopisek o mozaice: mozaika 3/3 cm -200 zł - montaż umywalki - 80 zł - montaż wanny z zabudową - zabudowa karton - gips - 45/m - montaż drzwi wewnętrznych z ościeżnicami - 120 zł - montaż geberit karton-gips - 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.09.2010 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 u mnie było:montaż i obudowa geberit- 300pln,płytki położenie - 60 pln/mkw,montaż biały, za każdy- 150 pln,zabudowa ( kartongips) rtv 1200pln,drzwi- montaż w cenie od producenta. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.09.2010 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Dzięki aricio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.09.2010 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Byliśmy dzisiaj ogladać płytki. Myślałam, że będzie tylko Mistral, ale przez przypadek zobaczyłam też mój drugi typ, czyli Rako Essence, niestety w całości płytki nie było mojego koloru, tylko skrawek - wydawała się dość jasna. Mistral grafit za to chyba za bardzo maziajowaty. Za to wpadła mi w oko inna płytka z Rako - Arena: http://eleganckielazienki.eu/pliki/produkty/1086.jpg Kolor ma fajny, tylko jest taka chropowata - macie może jakieś doświadczenia z płytkami o takiej powierzchni? Nie ma żadnych wgłębień, tyle, że jest chropowata, trochę jak Affron półpoler. Facet w sklepie był sensowny i szczerze mówił, które płytki poleca, które mogą być uciążliwe, o tych akurat nie powiedział nic złego. I w necie znalazłam ją za 62 zł W sklepie 90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.09.2010 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 DLa porównania wkleję sobie Arenę i Essence Lapato:http://eleganckielazienki.eu/pliki/produkty/1086.jpghttp://eleganckielazienki.eu/pliki/produkty/1097.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Arena fajna, taka "betonowa"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.09.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mam Affron ( łazienka - podłoga i ściany) i uważam, że sprawuje się nieźle. Nie jest uciążliwy, tyko czasem na ścianie nad wanną pojawiają się mydlane zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.09.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Chyba i jedne i drugie są trochę betonowe, chociaż rzeczywiście Arena bardziej, te Essence lekko się świecą, to wyklucza ich betonowość Aricio - a jakie masz - w półpolerze czy matowe? W łazience to trochę inaczej, tam nie ma styczności z piaskiem i kuchennymi brudami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.09.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Półpoler. Przy wejściu i w kuchni mam Kigal Kosmica http://lh3.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TIuExCZfWoI/AAAAAAAAADA/OXRNhAtNXj4/s512/Kosmica-Kigal.jpg Mają delikatną strukturę i są matowe. Nie widać na nich ani kurzu, ani piasku,tylko zachlapania ( w niewielkim stopniu). Uważam, że jeżeli chodzi o wrażenie czystości, to wszelkie płytkowe imitacje betonu są strzałem w dychę :D Edytowane 11 Września 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.09.2010 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 No widzisz - to może akurat te moje są praktyczne? dla mnie to strasznie ważne, bo wiem, że nie będę latać ze ściereczką i że nie np. latem nie będziemy ciągle zdejmować butów w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.09.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Aricia, a możesz pokazać jak Kosmica wygląda w większej całości na zdjęciu?Ja bym bardzo chciała jaśniejsze płytki, ale wiem, że są niepraktyczne, a najchętniej to wszędzie widziałabym drewno, ale ta podłogówka.... No i dylematy nie mają końca, na szczęście jeszcze mam dużo czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Ja mam drewno na podłogówce, jakoś sobie radzi. Ale w sezonie były miedzy deseczkami szpary. Choć według mnie nie rzucały się strasznie w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 mazo, praktyczne, to mało powiedziane !!!! Ja lubię mieć*czysto i to tak, żeby było to widać Na tych podłogach, które do mnie wybrałam nie ma większej różnicy wizualnej przed i po sprzątaniu( na korzyść, oczywiście) .Osobiście jestem wniebowzięta :D Poprzednio miałam ciemne podłogi i jaśniutkie kafle. Efekt był super, ale z utrzymaniem czystości było duuuużo trudniej ... anula05, W porównaniu z poprzednimi moimi płytkami te są sporo ciemniejsze. Podejrzewam, że na jeszcze ciemniejszych byłby problem z kurzem. Teraz mam płytki tylko w niezbędnych miejscach, więc ciężko znaleźć "większą całość". Spróbuję : http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TIy5BdET8nI/AAAAAAAAADE/dKG4ZUDV4kM/s640/IMG_0031.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.09.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Fajne! Wydawały mi się ciemniejsze na poprzednim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts