minkapinka 19.09.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Te płytki, które pokazała Anula są rewelacyjne, ale jaką trzeba mieć powierzchnię, żeby to dobrze wyglądało. I jestem ciekawa ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.09.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 A ja zaczęłam sprawdzać mozaikę i okazało się, że ta, któą miałam na oku nie jest w takiej cenie jak kiedyś, 90 zł za plaster to dla nas zdecydowanie za dużo, nawet na małej powierzchni. Chyba muszę mieć plan awaryjny, bo coś od prysznicem musi być... Tylko co? Szare nie bardzo, bo ciężko dobrać do podłogi. Myślałam o większym formacie (długie poziome), ale nie wem, czy to może tak być przy kwadratowych płytkach na podłodze... Nie mam żadnych ciekawych płytak na oku, zero pomysłu. Białe?Przypominam: szara posadzka, szara szafka, blat drewniany, na ścianie przy umywalce duże lustro, po drugiej stronie tapeta z komiksem (biało-czarna), obok prysznic. Ściany chyba białe, obudowa geberitu do sufitu chyba ciemnoszara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.09.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Szkoda, bo ta Dune fajna była A taka jak ma Rasia, podobała Ci się i chyba nie była taka droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.09.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Właśnie zadałam jej pytanie Chyba podobnie myślimy No, nie była droga, wydaje mi się, że ok.40 zł za plaster. Tylko, że to w jakimś lokalnym sklepie... Nie wiem, czy ja wcześniej na ceny nie patrzyłam, czy co? Albo jakiś błąd na stronie eurołazienka.pl, teraz też jedna ma podaną cenę ok.90 zł za metr, inne mają podobną cenę za plaster. To u nas za ten prysznic 4,5 tys.... Tyle nie chcę wydać, bez przesady... Myślę i myślę, ale nawet nie wiem, czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.09.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ale znalazłam na All. taką, chyba od niej zaczęłam kiedyś poszukiwania - Dune malla cristal gris 24 zł za plaster http://allegro.lazienkizklasa.pl/produkty_allegro/dune_malla_cristal_gris3.jpg Ale są też gładkie szare, zupełnie tanie, kiedyś ktoś pokazywał na forum gazety położoną właśnie taką, była ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.09.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Cena jest atrakcyjna, zawsze zastanawiam się jak to będzie wyglądac z fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.09.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Mówisz o tej Dune? Szczerze mówiąc, ja w ogóle nie wiem, jak taka szklana mozaika będzie wyglądała na większej powierzchni. Taka gładka, jednolita jest dla mnie łatwiejsza do wyobrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 19.09.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Tak, mówię o Dune, efekt zależy od fugi i sztuką jest dobranie koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ech... pozostaje mi tylko westchnąć i się zasępić... Te budowlane dylematy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.09.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Chciałabym byc na Twoim miejscu, wykańczanie to najprzyjemniejsza częśc budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 To prawda, tylko wtedy poziom irytacji większy niż na początku budowy I duże ryzyko, że wpadnie się na zły pomysł Mamy zaklepanego pana od wykończeniówki, chociaż nie dogadaliśmy do końca, co się stanie, kiedy coś zepsuje. Ma przysłać umowę. Wylewają posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dylematy... Ja to w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić całości wnętrza na podstawie kilku odrębnych elementów:( Wiem, co mi się podoba (każde z osobna), ale złożyć to w całość to już nie dla mnie. Za dużo bym chciała. Dlatego postanowiliśmy zainwestować w architekta wnętrz, który mam nadzieję, pomoże uniknąć błędów. Jak dla mnie ta Dune malla cristal gris trochę za smutna będzie w połączeniu z szarościami i czarno-białym komiksem (taki miał być, tak?). Minka, płyty kerlite ok. 550 zł / metr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dylematy... Ja to w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić całości wnętrza na podstawie kilku odrębnych elementów:( Wiem, co mi się podoba (każde z osobna), ale złożyć to w całość to już nie dla mnie. Za dużo bym chciała. Dlatego postanowiliśmy zainwestować w architekta wnętrz, który mam nadzieję, pomoże uniknąć błędów. Jak dla mnie ta Dune malla cristal gris trochę za smutna będzie w połączeniu z szarościami i czarno-białym komiksem (taki miał być, tak?). Minka, płyty kerlite ok. 550 zł / metr...... Za smutna? czyli, że nie takie kolory? Tzn. brak kolorów:) Baza ma być właśnie taka smutna i nieprzytulna , dodatki kolorowe - dozowniki na mydło, ręczniki w róznych klorach - rózowym, żółtym, turkusowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 może.... nie wiem, jakby mi to ktoś namalował, to bym się wypowiedziała z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 I tak miałam męża zmobilizować, żeby mi zrobił wizualki - ucieszy się na pewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAGAN 20.09.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam, piękny dom, świetne pomysły, inspirująca właścicielka dziennika.Będę tu zaglądać, bo miło popatrzeć i poczytać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.09.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Mazo, tez uważam, ze baza powinna być neutralna jestem przekonana, ze smutno nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witaj Yagan! Zapraszam częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Minko, ponuro może i nie będzie, ale i tak wiele osób wyjdzie z tej łazienki w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Donoszę o wstępnych wynikach oceny płytek Chyba wygrywa Arena, pobrudziłam obie syropem, na to piach z butów, zmywałam mopem, poszło tak samo dobrze na obu, ale jaieś fafoły i drobinki piachu widoczne na tych jaśniejszych. Żal mi ich, bo podobają mi się, ale względy praktyczne najważniejsze. No i korytarz: szare ściany, białe listwy, bałe drzwi i do tego szare płytki w takim samym odcieniu jak ściany - może się to zlewać. Areny będą się bardziej odcinać. Podobna sytuacja w dużej łazience (ten sam szary na ścianach, białe płytki do połowy tam, gdzie trzeba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts