Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No! super! ja szybko czytam i wolno myślę:)

Naprawdę świetna - bardzo podoba mi się taka kolorystyka, co to za płytki nad umywalką (przepraszam, jeśli już pisałaś:)) I jaką masz baterię wannową? podobna do mojej paffoni stick (może hansgrohe?), byłam przerażona rozmiarem mieszacza, a u Ciebie nie wygląda na taki duży.

Oglądam sobie jeszcze raz zdjęcia i muszę powiedzieć, że to bardzo w moim stylu, świetna. Affron bardzo elegancki. Biała mozaika też mi się podoba, nie wiem, czy w mojej większej łazience też nie wykorzystam, bo najprawdopodobniej nie dostanę już dekoru z wybranej przeze mnie kolekcji (coś przypominającego mozaikę, ale prostokątną), który miał być na wannę.

I w ogóle to zaczęłam wątpić w swoją dużą łazienkę, wydaje mi się za prosta i mało pomysłowa...

Aricio - może wkleisz więcej zdjęć?

mazo, łazienka nie jest zbyt duża, ma 5,5mkw, więc zdjęcia robi się niełatwo, tym bardziej telefonem.:oops:

Brakuje w niej jeszcze białej, lakierowanej(?) szafki wiszącej na ścianie nad kibelkiem, oraz zamontowanych do plafonu "zwisów".

http://lh5.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TKTsaFhIK4I/AAAAAAAAADw/_951DQ5DXls/s640/IMG_0087.JPG

http://lh4.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TKTsaZfqJpI/AAAAAAAAAD0/wVetsnYiWiY/s640/IMG_0088.JPG

http://lh6.ggpht.com/_j07Dj91Ot4Y/TKTsajYDkYI/AAAAAAAAAD4/2t_m0-8WkT8/s640/IMG_0095.jpg

dzięx :D

Ceramika to Roca Element, grzejnik Instal Projekt. Ściana wyłożona jest BOAZERIĄ (jeszcze parę lat temu przez gardło by mi to nie przeszło ;) ).To fornir dębowy, zamawiany w tej samej firmie, która robiła drzwi oraz fronty szuflad szafki pod umywalką. Chodziło mi o zachowanie tego samego odcienia i wzoru.

A jaki masz pomysł na dużą łazienkę?

Musiałabym wizualki wkleic, ale chyba nie mamy ostatecznej wersji. Płytki na podłodze - wiadomo, na ścianie z umywalką do połowy wysokości białe płytki (zirconio vintage), biała szafka (1,2m), drewniany blat, dębowa klejonka. Nad tym lustro, ściana szara (jasna), wanna - dekor, o którym pisałam. Tam, gdzie nie będzie wcale płytek - szaro. Czyli bardzo jasna, spokojna łazienka.

Koszt to ok. 1600 pln razem z regulatorem danfoss.

te zaoblone rogi to mój ulubiony motyw. od niego wziął się cały pomysł na aranżację mojego M. powtarza się w różnych miejscach, np. stół i ściana rtv.

tu wklejałam jakieś zdjęcia,jeśli miałabyś ochotę rzucić okiem:D http://forum.muratordom.pl/showthread.php?108604-Wnętrza-w-szarościach-inspiracje/page58

niezłe oko,minka!

A - już wiem, o co chodzi, tak mi właśnie retro powiało, ale widać za słabo:). Odnajduję się w Twoich klimatach, bardzo :) Chyba nie zrozumiałam tej szafki, już mi lepiej :) Tę lampę w salonie też miałam gdzieś w pamięci. No i podłoga, bardzo mi się spodobała, czytam, a tu parkiet przemysłowy, dąb! Taki był mój pierwszy pomysł, bo trwały, najlepszy na podłogówkę, ale widziałam u kogoś i wydawał mi się zbyt poszatkowany, ale może to były mniejsze kawałki - może tak być? Potem wymyśliłam mozaikę dębową ułożoną jak przemysłówka. U Ciebie - super.