mazo 01.10.2010 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Wracając do balustrady - myślałam o wypełnieniu jej siatką architektoniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.10.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Brzmi zachęcająco! A jaki kolor balustrad? Może być nie źle. Taki industrialny efekt. Uwielbiam takie klimaty, za każdym razem jednak przy własnych realizacjach czegoś się wystraszę i wychodzi mi trochę za "elegancko" Nieźli artyści, ci Twoi architekci Może powinnaś pobierać opłaty za etat fotografa? Głowa do góry, wszystko wyjdzie super!!! Niestety, budowa i wykańczanie domu często bywa drogą z wybojami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 01.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Mazo fajne te Twoje "siatkowe" inspiracjeJak wygląda siatka architektoniczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.10.2010 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Nie znalazłam jakichś ciekawych fotek, ale trochę tu: http://www.dawid.pl/main.php?go=siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.10.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Pooglądąłam sobie te siatki architektoniczne, moze to wyglądać ciekawie znalazłam dzisiaj takie schody http://img716.imageshack.us/img716/5521/airhandlersinellisparkh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.10.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No właśnie, coś takiego, tylko musi być przejrzyste. Tylko nie wiem, kto to nam to zrobi. A teraz myślę znowu o drzwiach zewnętrznych. Oglądaliśmy drzwi hormanna, mogą być w naszym kolorze okien, z klamką, wychodzi to 5800, więc taniej niż Adeco, ale podobają nam się tak średnio, tzn. nie są złe, ale ne porywają nas... Zrobilibyśmy drewniane, takie jak chceliśmy (wzór Adeco Penda), tylko boimy się, że coś będzie z nimi ne tak... tym bardziej, że takie wymyślone to tylko u lokalnego stolarza, a ne np. w CALu.http://mirmo.home.pl/allegro/aukcyjne/nowe/drzwi_22max.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Cześć Te Adeco chyba ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.10.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 jestem zwolenniczką zakupu gotowych drzwi zewnętrznych. Znajomi "zrobili" drzwi u stolarz, renomowanego, i widać wypaczenie drewna po paru latach. Pewnie są tac, którzy się nie zgodzą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Cześć Te Adeco chyba ładniejsze. Według mnie zdecydowane ładniejsze - prostsze, te wydają mi się dosyć "ozdobne", ale skoro piszesz "chyba", to te może nie są takie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 jestem zwolenniczką zakupu gotowych drzwi zewnętrznych. Znajomi "zrobili" drzwi u stolarz, renomowanego, i widać wypaczenie drewna po paru latach. Pewnie są tac, którzy się nie zgodzą..... No właśnie - też mi się tak wydaje, wiadomo, jak to jest z tymi polecanymi fachowcami - loteria... Pokażę Wam jeszcze z Cala: http://www.drzwi-cal.pl/files/image/drzwi/zewnetrzne/CAL224.jpg Nie wiem, jak to jest z drzwiami drewnianymi, czy one nie cierpią,kiedy są od zachodnej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Te Hormanna kosztują ok.6 tys. - promocja, ale u nas dopłata za kolor (pani w salonie narzekałą na nasz kolor, że taki mdły:)), za otwierane na zewnątrz, za klamkę. Te Cala 4 czy 4,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.10.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 te z długim pochwytem podobają mi się zdecydowanie bardziej niż z tradycyjną klamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.10.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 te z długim pochwytem podobają mi się zdecydowanie bardziej niż z tradycyjną klamką Mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 No to tu się różnimy - ja tego podchwytu nie mogę zaakceptować Nie mam wątpliwości. Majki ma podobne z klamką i fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ale miałyście na myśli to, że podobają Wam się bardziej te Hormanna niż Cala, czy że Hormann lepiej z podchwytem niż z klamką? Bo może źle zrozumiałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.10.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) jedne i drugie są super!!!! choć na mnie większe wrażenie robią Hormann'y, przez ten industrialny look, metal + długi pochwyt. ale to subiektywna ocena p.s. a w ogóle moje ulubione drzwi są tutaj ( zresztą chatka też niczego sobie....) :D:D:wiggle: Edytowane 4 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.10.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dla mnie: 1. Adeco Penda 2. Hormann 3. CAL - ładne,ale trochę grzeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 jedne i drugie są super!!!! choć na mnie większe wrażenie robią Hormann'y, przez ten industrialny look, metal + długi pochwyt. ale to subiektywna ocena p.s. a w ogóle moje ulubione drzwi są tutaj ( zresztą chatka też niczego sobie....) :D:D:wiggle: Nie - w taki sposób nikt mi jeszcze nie pokazywał drzwi :) A rzeczywiście fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.10.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dla mnie: 1. Adeco Penda 2. Hormann 3. CAL - ładne,ale trochę grzeczne Niestety zgadzam się z Twoją oceną, Minko. Niestety, bo koszty. Penda - 7.300 chyba. Szkoda mi tyle pieniędzy na drzwi. No, a Cal - takie mało nowoczesne, przez te wypukłe coś, nie wiem, jak to nazwać No i stalowe drzwi - bezproblemowe chyba... Zastanawiałam się przez chwilę nad tymi Hormannami w oryginalnym kolorze, czyli antracytowym, ale nie wiem, jak to by wyglądało przy oknach, no i przy dachu, bo grafit grafitowi nierówny, tym bardziej, że nasza dachówka w słońcu ma hmm... oryginalny kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.10.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Coś za często się zgadzamy, trochę to się już nudne robi :D Zdaję sobie sprawę, ze na pewnym etapie budowy każdy grosz się liczy. Te CAL nie są brzydkie, tylko takie bardzo tradycyjne. Moze tej ewentualnej różnicy w kolorze dachówki i drzwi nie będzie widać? Przecież ze sobą nie sąsiadują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts