Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drzwi są blisko dachu, boję się, że wtedy ten nieczysty grafit (wpadający w brąz) dachówki będzie widoczny. A abstrahując od tych róznic - jaki kolor drzwi Waszym zdaniem lepszy - taki jak okna czy taki antracytowy. I co z bramą? I czy to nie wyglądałoby dziwnie? A w ogóle to dziękuję Wam za cenne uwagi, fajne z Was doradzaczki :)

No właśnie - tematu bramy nie zgłębiłam, bo na razie nie będziemy jej zakładać. Zupełnie nie wiem, co i jak. Ten kolor antracytowy Hormanna nie ma nawet symbolu Ral, przynajmniej pani w salonie nie potrafiła mi go podać, posługiwała się nazwą. Brama z innej firmy - nie wiem, bo ten antracyt ma takie błyszczące drobinki, brama nie jest obok, ale i tak byłby problem. Nie wiem w ogóle jak lepiej - antracytowe drzwi czy takie jak okna, trochę boję się mieszać... Może zrobię jakąś wklejkę.

Bosssssssko!!! Odcień delikatnie jaśniejszy, ale jest piknie :D

Myślałam, że chcesz drzwi w okleinie ( a to by wyglądało:sick:przy drewnie) , wybacz....:rolleyes:

Bo to jest okleina... Jeśli taki kolor, to nie widzę różnicy, czy jest to malowane, czy okleina. Drzwi są stalowe, tu nie ma mowy o naturalnym materiale.

sprawdź, które mają kolor bardziej zbliżony do koloru okien i sprawa załatwiona! (choć dla mnie, chyba nr 1.)

Tu jest kwestia: albo za dopłatą nasz kolor okien, albo standardzie antracyt. Nie chodzi już tylko o pieniądze, ale o to, co lepiej wygląda. Patrząc na same drzwi, wydaje mi się, że ciemniejsze prezentują się lepiej (te na wizualce według mnie są za jasne), ale może lepiej nie kombinować...

Dowiedziałam się, co z płytkami: nie ma takiego dekoru, jaki chciałam na wannę. Są tylko takie białe kółka - niby fajne, ale zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam.

http://www.domus.pl/upload/articles/plytki_scienne/zirconio/vintage/ZIRCONIO_Series__VINTAGE.pdf

Muszę coś wymyślić, bo wszystko w płytkach "cegiełkach" może być nudne.

Wklejam wyniki moich mozaikowych poszukiwań:

- w dalszym ciągu do małej łazienki pod prysznic i nad umywalkę:

Cersanit corta grafit

http://image.ceneo.pl/data/products/2663402/productToCategory.jpg

Do dużej łazienki na wannę:

http://www.paradyz.com.pl/GetFile/5404

Jak to biała mozaika - nic nie widać :)