mazo 17.10.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Chcielismy wczoraj obejrzeć drzwi Hormanna raz jeszcze pod kątem tych widocznych zawiasów, ale nie udalo nam się znaleźć czynnego punktu sprzedaży tych drzwi w Poznaniu, więc obejrzymy jutro w naszym mieście, chociaz obsługa była tam raczej odpychająca... Zobaczylismy za to naszą kozę Jotul 373 i Dovre Astro - bardzo poodbne, tylko, że Jotul moze być czarny, a Dovre tylko ciemnoszary. Niestety różnica w cenie to prawie 3 tysiące. Bardziej podoba nam się Jotul ze względu na ten kolor. Ale generalnie troche nas rozczarował, moze dlatego, że na ekspozycji był używany, cały brudny z zaciekami na szybie - fuj... A na budowie prawie żadnych zmian, wkleję póxniej zdjęcie schodków przy wejściu - zpomnielismy, e coś takiego ma tam być, ale to chyba praktyczne. Myślimy, co zrobić z elewacją w częsci nocnej, żeby jakoś skrócić optycznie obszar od okien do dachu - nie wygląda to dobrze.... http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLMddO4XVGI/AAAAAAAAEjw/tuI-Z7pKd8M/s720/IMGP4037.JPG Kiedy podniesiemy tam trochę teren, te okna w ogóle będą dziwnie wygladały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.10.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 czyli że czarny jest droższy? nie wiem, czy ten ciemnoszary nie byłby praktyczniejszy ze względu na kurz. tym bardziej, że ciepło oooooogroooooomnie go przyciąga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tak, czarny drozszy, ale duzo ładniej wyglada. Nie wiem, czy tu będzie to widać: http://www.trendir.com/archives/jotul-jotul-f-373-range.jpg http://kominki-kominek.pl/dovre/astro-3cbp.jpg Poza tym nie wiem, czy rura, która będzie wychodziła w górę do stropu może być w innym kolorze niz czarny. No i zastanawiam się, co zrobic pod kozą: cztery płytki takie jak wszedzie, metalową płytę (czarną) czy szkło. Obok parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.10.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 nie rób czarnej podłogi!!!! ja mam czarną lampkę (!!!!!!) i jest ciągle mega zakurzona, a co dopiero powiedzieć o podłodze obok kominka! coś Ci pokażę:http://yellowtrace.com.au/blog/wp-content/uploads/2010/08/ElliottHouse_RichardPowers_yellowtrace_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.10.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 obie kozy super ! rzeczywiście sprawdź najpierw, jak jest z tą rurą odprowadzającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tak, takie kozy, jak na zdjęciu są super, ale pewnie cena kosmiczna. Wiem, czarna blacha niezbyt praktyczna (jak i sama koza, bo też czarna:)), szkło wyglądałoby najlepiej, ale też ciągle brudne, tylko że nie zabierałoby przestrzeni jak np. najbardziej praktyczne płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 17.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 zaznaczam ten dziennik do poczytania,bo jestem zachwycona tym co tutaj widze plytki rewelacja i ja juz je chce,bo lubie szokowac wystrojem jak ja zmieszcze to wszystko czym sie zachwycam po wszystkich dziennikach,to ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witaj Aniko! Cieszę się, że znalazłaś u mnie coś fajnego. Sama też pokazujesz na forum ciekawe rzeczy - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Wklejam, żeby nie zapomnieć (namiar od Myszy), do przemyslenia: http://www.esklep.jabo-marmi.com.pl/images/kratki/2x2/levadia_black.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Chyba za poważna do tego komiksu (bo to cały czas pod prysznic do małej łazienki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.10.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 No płytki super, zwłaszcza że chyba mocno praktyczne, ciężko będzie dostrzec zacieki i tym podobne na literkachChoć faktycznie trzeba mega wyczucia żeby ich odpowiednio użyć. Podobają mi się w aranżacji gdzie są na pionowej ściance przy prysznicu, dlatego że są tam subtelnym akcentem, fajnie się zlewają z innymi powierzchniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.10.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Może w końcu pokażę nasze wizualki, to zobaczymy, czy to będzie dobrze wyglądać. Może jakieś inne miejsce niż wanna by się znalazło, ale to chyba będzie fajne - taki osobny element. Może lepiej, gdyby płytki białe na ścianach były zupełnie płaskie, bez takich delikatnie zaokrągląnych krawędzi (np. Zirconio Polaris), ale te nasze są takie fajne, chyba je pokochałam szczerze parę lat temu i nie umiem zdradzić tej miłości :) Jutro pokażę jak wyglądają w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.10.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Nie wiedziałam, że jeszcze szukasz mozaiki... a w końcu Ci na swoją namiaru nie dałam... przepraszam... A gazetowe płytki są superaśne i daj je koniecznie! Chociaż grzecznie poczekam na wizualki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 17.10.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.10.2010 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Rasiu - ja mozaiki szukam nieustannie Takie mam hobby albo alibi, jak mówią niektórzy ("wie pani, ja mam takie alibi, że gram w szachy":)) Cieszę się, że i Tobie gazety się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.10.2010 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Nie no wiesz...prosze Cie....moj dom sie nikomu nie podoba,ani tesciowej,ani tesciowi,ani mojemu ojcu...maja ciagle mnostwo uwag,szkoda nawet czasu na wymienianie ich.... na poczatku sie denerwowalam,a teraz to juz zaczynam odczuwac dzika satysfakcje,jak tylko moge zrobic cos,co da im wszystkim pozywke do narzekania.... tesciowa mnie(sobie?)zaplanowala ostatnio kompostownik i rabatki na mojej dzialce,na co jej moj syn powiedzial,ze mama kwiatkow nie cierpi,a cale podworko planuje wylac betonem z gruchy...oooooooo.....nie chcialabys widziec wtedy jej miny masz wspanialy,piekny,gusciarny dom,a niektorym ludziom sie nigdy nie dogodzi.... Wiem, że to nie jest ważne, żeby wszystkim się podobało, nie budujemy domu dla innych, no i wiadomo, że starsze pokolenie ma inny gust i czasami nawet mnie to bawi, szczególnie kiedy zastanawiamy się, czym teraz kogoś zszokujemy. Z tym wylaniem betonu, to my też czasami tak sobie żartujemy:). Dziekuję za miłe słowa, Aniko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.10.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Rasiu - czy ta moja ostatnia mozaika nie jest właśnie podobna do Twojej? Nie przejmuj się, że nie podałaś mi namiarów - jeśli to lokalny sklep, to pewnie nie dałabym rady jej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.10.2010 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Wieści z budowy - przez tydzień założyli stelaże na stropie w salonie, zrobili wylewkę na tarasie i wylali schodki przy wejściu. http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw1u6e6DII/AAAAAAAAElk/jzlNm0H5r2U/s720/IMGP4165.JPG http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw1zGsxg8I/AAAAAAAAEls/ghCT9JaBk00/s720/IMGP4167.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.10.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 (edytowane) Przedstawiam płytkę do dużej łazienki - Zirconio Vintage: http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw2qc8IOJI/AAAAAAAAEl4/yWYIJNsaisQ/s720/IMGP4259.JPG http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw3Db5NR_I/AAAAAAAAEmE/dAP5jAYrWwc/s720/IMGP4266.JPG(to zdjęcie jest dziwacznie zrobione, ale nijak aparat nie mógł złapać ostrości na środku płytki, na krawędzi się udało, stąd taka interesująca kompozycja:)) Muszę w trybie natychmiastowym ją zamówić, póki jeszcze jest dostępna... Nie wiem tylko jak to zorganizować, kiedy my 100 km od budowy... Edytowane 18 Października 2010 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.10.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Płytki superowe i te białe i te w gazety. Swojego czasu znalazłam genialne stare gazety na straganie na dworcu zach.- miałam wtedy pomysł, żeby zrobić z nich tapetę w jednej z łazienek. Pomysł upadł na rzecz innego, ale gazety może zawisną w garderobie? Czekam z utęsknieniem na realizację zadaszenia tarasu. Liczę, że uda mi się może coś podejrzeć i skopiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts