Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A minie właśnie kozy oczarowały.... Nigdy nie przyglądałam im się, bo w bloku to chyba zbędny luxus ;). Gdybym budowała się, na chwilę obecną, wybrałabym również taki wolnostojący piec w wersji retro! Oba pokazane przez Ciebie są super. Wiesz już, co z kolorem rury?

Pod spód położyłabym kafle, jedne z tych betonowych. Może ścianę za piecem też w betonie?

Taki betonowobrudnawy odcień jest bardzo praktyczny w miejscach, gdzie ciepło przyciąga kurz, gdzie są sadze i inne zanieczyszczenia związane z paleniem w piecu.

Edytowane przez aricia

A minie właśnie kozy oczarowały.... Nigdy nie przyglądałam im się, bo w bloku to chyba zbędny luxus ;). Gdybym budowała się, na chwilę obecną, wybrałabym również taki wolnostojący piec w wersji retro! Oba pokazane przez Ciebie są super. Wiesz już, co z kolorem rury?

Pod spód położyłabym kafle, jedne z tych betonowych. Może ścianę za piecem też w betonie?

Taki betonowobrudnawy odcień jest bardzo praktyczny w miejscach, gdzie ciepło przyciąga kurz, gdzie są sadze i inne zanieczyszczenia związane z paleniem w piecu.

Nie, jeszcze nie wiemy, co z rurą, przypuszczam, że kolorystyka nie będzie zbyt szeroka :) A jeśli chodzi o to, co pod kozą, to chyba jednak płytki takie jak w całym domu, chociaż nie uśmiecha mi się to - zabierze trochę parkietu... Ale praktyczne... A kolor kozy - mimo wszystko wolałabym czarny...

Na ścianie za piecem rzeczywiście fajnie by wyglądały płyty betonowe, ale one mają być na ścianie obok kuchni, za tv. Na tej ścianie obok kozy będzie jeszcze długi "komin" na drewno.

A ja jeszcze w sprawie elewacji, męczy mnie ta część nocna. Zastanawiam się, czy pomiędzy oknami nie dać szarego, tak jak w częsci dziennej. Tak było kiedyś narysowane w jakiejś starej wizualizacji od architektów. Tylko nie wiem, czy to coś pomoże tej elewacji...

http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw1woqGr9I/AAAAAAAAElo/gQ3oh3cTa5I/s720/IMGP4166.JPG

Tak - pas między oknami. Chodzi mi o te proporcje - nisko ( niskie) okna, a nad nimi taka duża przestrzeń. Może ten pas wprowadziłby jakieś urozmaicenie? A może jeszcze bardziej przybliżyłby je do siebie - to akurat niezbyt fajne. No nie wiem - może się czepiam... Jesteśmy tak wściekli na te okna, że szkoda gadać...:(