aricia 20.10.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Na Twojej wizualce wygląda to dobrze. Mnie tam te proporcje nie przeszkadzają Szare "połączenie" optycznie daje efekt zbliżony do efektu z jednym, podłużnym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Cieszę się, że może jestem przeczulona:) Zobaczymy, co mój mąż powie na coś takiego. Jeśli mu się spodoba, to konieczne by było wycinanie częsci styropianu, tak jak w części dzennej pomiędzy oknami, bo tu tylko pomalowane, a tam bonie to chyba nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Komu jeszcze się podoba? Albo nie podoba? Ujawnić się podczytywacze Wiem, że tam jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 W międzyczasie znalazłam całkiem fajne meble, m.in. stolk pod tv:http://www.momastudio.pl/shop/images/tv%20table%20neo%20zdj2.jpg Planuję co prawda zrobić coś według mojego projektu - też trochę retro, czarno-dębowy, ale gdyby nie wypaliło... jest też wersja czarna, podobne komody, fajne stoliki kawowe (też chciałam zrobić na zamówienie - coś z praktycznymi szufladami, bo bez tego u nas wszystko na wierzchu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Trochę podróbek w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.10.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Komu jeszcze się podoba? Albo nie podoba? Ujawnić się podczytywacze Wiem, że tam jesteście wiesz co, szczerze to mi się nie podoba, ale nie bardzo wiem co CI doradzić. Myślę, że architekt, choć zajęty (skąd ja to znam) powinien się wypowiedzieć. Rzeczywiście te okienka giną w elewacji, ale szary pas między nimi jak dla mnie to wrażenie pogłębia. Tu chodzi o odległość od dachu, a nie odległość między oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Myślisz Anulo? Ale może dzięki temu nie wyglądają jak dwoje oczu... Wiem, że nie zmienia to proporcji: niske okna, wysoka ściana, ale nie wiem, co można zrobić - wprowadzać jakś element nad oknami - nie bardzo, a tyko to by pomogło. Ten 15-centymetrowy pas przy lini dachu coś chyba pomoże, chociaż jeszcze niedawno nie byłam z tego zadowolona.Archtekci? Mam wrażenie, że przeszkadzamy im swoimi pytaniami. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Przed chwilą oglądaliśmy drzwi Hormanna i niestety trudno zaakceptować te zawiasy widoczne od frontu...Facet w sklepie namawał nas na CALe, ale mam opinię Coulignona, który kupił takie drzwi i nie jest zadowolony... Muszę sprawdzić, czy przy tych Adeco Penda otwieranych na zawnątrz też nie byłyby widoczne zawiasy. Ale te 7 tysięcy nadal nam się nie uśmiechają.czyli nadal nic nie wiemy... ale za to przez przypadek obejrzeliśmy drzwi wewnętrzne, facet akurat miał takie zamówenie w magazynie, a w zadnym salonie na wystawie ich nie mają. Fajne są - Simple Pol-Skone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.10.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 A gdzie znalazłaś takie fajowe? Podziel się jakim linkiem? Co do szczęsnej-nieszczęsnej elewacji: a może jakieś drewno od góry, żeby przełamać proporcje? Bo wypadałoby tę ścianę jakoś optycznie obniżyć, tzn tę część nad oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.10.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Drewno od góry? To już poważna operacja... Ja w ogóle boję się tykać tej elewacji. Jedynie ten pas między oknami mogłabym zaryzykować bez konsultacji z architektami. A drzwi? Zdjęcie ze strony producenta nic nie pokazuje. W dzienniku E-mola są fotki tych drzwi, takie rzeczywiste, na Google Grafika po wpisaniu Simple Polskone też wyskakują te zdjęcia z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ale się wczoraj wkurzyłam - w zeszłym roku mrozy opóźniły nam budowę, teraz może być tak samo, robi się zimno, a tynk tego nie lubi. Wiedziałam, że będzie problem, że grzebią się i mogą nie zdążyć z tynkowaniem, malowanie na pewno na wiosnę, a co z elewacją drewnianą? I tak będzemy przeprowadzać się gdześ na począku czerwca (ze względu na przedszkole córki, szkoda na dwa, trzy miesiące je zmieniać), ale szkoda, że wszystko to tak się ciągnie. Wykonawca mówi, że zdążą, inspektor, że jest duże ryzyko, że tynk popęka... Straciłam zapał do tego wszystkiego, po co teraz robić taras itp.... Chyba na jesień tracę energię i optymizm...I okazało się, że ekipa, która teraz pracuje na budowie to dwóch lolków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Mazo, u mnie to samo:( miał być budynek ocieplony i dach skończony, a przez pogodę i jedno i drugie musi czekać do wiosny:((((Zaczynam badać sprawę tynków - na jaki się decydujecie? Ja myślę o silikonowym Sto Lotusan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 My będziemy mieć mineralny (wykonawca twierdzi, że da radę teraz), jakiej firmy - nie możemy się dowiedzieć, wykonawca idzie do sklepu, patrzy, który z uznawanych przez niego jest tańszy i kupuje go... , ponoć jeśli chodzi o tynk mineralny, nie ma wielkich różnic, więc chyba nie będziemy wymyślać nic innego, na to farba silikonowa, chyba caparol. Tynk mineralny mamy w standardzie, do farby dopłacamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Temat drzwi wraca jak umerang. Chyba nawet Adeco odpadają (chociaż nie chce mi się wcale płacić za drzwi tyle co za bramę garażową), bo drzwi aluminiowe otwierane na zewnątrz zawsze będą miały widoczne zawiasy. Cale mają nowy wzór, bardziej nowoczesny, ale nadal ramkę wokół. Chyba te lepsze (AFB Kraków) http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_684,3.jpg http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_625,1_ral5012.jpg http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_684,1_c05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Te drugie nawet w ładnym kolorze, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.10.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Te drugie nawet w ładnym kolorze, prawda? Bardzo lubię taki kolor, ale może nie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Te drzwi z Krakowa też nie są tanie - 6 tys. Dostałam od pani z Oknoplastu, takie zawiasy będą w drzwiach Adeco: http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TMA9kdvrLtI/AAAAAAAAErc/kiYDTJYrLv8/alu%20szare%2Bmastercarre.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.10.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 http://www.momastudio.pl/shop/images/tv%20table%20neo%20zdj2.jpg Skąd to cudo, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.10.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Taaaa, te zawiasy nie wyglądają zbyt cudnie.....Te krakowskie podobają mi się bardziejPoza tym, zawiasy ukryte to większe bezpieczeństwo. Trudniej o włamanie.... p.s.właśnie mi to wpadło:http://www.okna.pl/artykuly,180,Otwieramy_drzwi_wejsciowe-_na_zewnatrz_czy_do_srodka?.html p.s.2. w hormannie mają teraz promocje z okazji 75lecia. Edytowane 21 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.10.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 http://www.momastudio.pl/shop/images/tv%20table%20neo%20zdj2.jpg Skąd to cudo, jeśli można wiedzieć? Swietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts