mazo 21.10.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Aricio - http://www.momastudio.pl A drzwi - dzięki za link - podesłałam mężowi, może któryś argument go przekona Ta promocja Hormanna - cały czas o tych drzwiach rozprawiam:) To te, które wczoraj oglądaliśmy - mają jeszcze gorsze zawiasy, chociaż chyba 2 a nie 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.10.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Przyznam szczerze, ze te zawiasy słabo wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Też mi się tak wydaje -psują wygląd drzwi. Te z Krakowa podobają mi się, tylko ta cena mniej... To meranti, dlatego takie drogie... Czytałam o ludziach,którzy kupili drogie drzwi z drewna egzotycznego, a potem wymieniali. Jest jeszcze opcja lokalny stolarz, ale nie wiem - co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 moi znajomi zrobili drzwi u renomowanego stolarza ( gdzieś już*o tym pisałam, sorry za riplej ). 5 lat temu dali za nie ok. 10 tys. A teraz nie wyglądają najsolidniej.....Drewno się gdzieniegdzie porozchodziło, widać jaśniejszy kolor w tych szczelinach. Nie są takie "zwarte"...No ale może być różnie! Ja wolałabym kupować od firm wyspecjalizowanych w produkcji drzwi. A metalowe, to moim zdaniem dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Czyli potwierdza się, że u lokalnego stolarza - ryzyko.Też wolałabym metalowe, ale ze względu na to otwieranie na zewnątrz (czyli wiodczne zawiasy) odpadają, mąż nie daje się przekonać, ja w sumie też uważam, że to niewygodne,kiedy kilka osób w wiatrołapie, a trzeba otworzyć drzwi. Wychodzi na to, że weźmiemy te z Krakowa. Można zrobić swój wzór, ale jeśli to jeszcze przedroży sprawę, to już się nie zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.10.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Mazo, czy ty chcesz drzwi drewniane ? MonikaC ma piękne bezprzylgowe dębowe drzwi zewnętrzne. Tu możesz je zobaczyć http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48317-lt-lt-DZIENNIK-CIENIAS%C3%93W-gt-gt-projekt-indywidualny/page7 Robiła je firma http://www.stolarkaloboda.pl Robią na zamówienia i każdy właściwie wzór jaki będziesz chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.10.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nie chcem, ale muszem Z tej firmy podobały mi się takie wewnętrzne (i nawet przeszło mi przez myśl, czy taki wzór nie byłby fajny na zewnętrzne). http://www.stolarkaloboda.pl/galeria_foto/thumb-150-150/1/1278097810.jpg Fajne, tylko nie wiem na ile ta firma jest sprawdzona - ja nawet w AFB boję się o jakość, o wypaczanie itp., no i są dosyć daleko ode mnie, ale zadzwonię i popytam - może skuszą mnie ceną Dzięki Lidszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.10.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) A mnie, oczywiście, od razu zauroczyły te: http://www.stolarkaloboda.pl/galeria_foto/thumb-150-150/2/1271090988.jpg same drzwi, ma się rozumieć, bo elewacja już nie bałdzo Edytowane 22 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 22.10.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Cholera mazo, mam wyrzuty sumienia, że ci powiedziałam o tych widocznych zawiasach...same problemy i dylematy teraz masz. A szeroki macie schodek na zew. w sensie głęboki? Bo drzwi otwierane na zew. oprócz oczywistych zalet maja też i wady: otwierając je trzeba się odsunąć albo do tyłu albo mocno w bok (u sąsiadki ktoś z rodziny tak z leciał z podestu, ale tam było wysoko bo z 8 stp)- więc potrzebny szeroki i głęboki podest; mając zjęte obie ręce trudniej takie drzwi otworzyć (otwierane do wew. wystarczy pchnąć, kopnąć itp.). Nic innego mi nie przychodzi do głowy Moje promocyjne białe Hormannki już są, jeszcze nie zamontowane, czekają na bramę- są fajowe, solidnie wykonane, a zawiasy będą od wew. więc jakoś je przeżyję, chociaż też uważam, że są shitowe. W drzwiach w reg. cenie też dają takie plasiki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.10.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ja właśnie bardzo Ci dziękuję, że zwróciłaś mi na to uwagę, bo w sklepie nic nie powiedzieli, teraz jeszcze okazało się, że nie można zamienić podchwytu (czy pochwytu?) na klamkę. Gdyby nie Twoja uwaga, to może dowiedzielibyśmy się o tych zawiasach przy montażu. Niestety - mąż jest nieugięty i nie chce słyszeć o drzwiach otwieranych do środka. A podest przed wejściem chyba całkiem spory http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TLw1u6e6DII/AAAAAAAAElk/jzlNm0H5r2U/s720/IMGP4165.JPG Niestety pamiętaliśmy o miejscu na wyceraczkę do czasu wylewania tych schodków... Ale może kiedy będziemy kłaść tam płytki, to coś się wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.10.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 W ramach rewanżu za mebelki podrzucam Ci adres innego sklepu. może jeszcze go nie znasz? http://www.liv-art.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.10.2010 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Dzięki! Też fajne komody, w podobnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.10.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Mazo, macie może jakieś zastępstwo do tych drzwi RenoDoor? Czy poza tymi zawiasami macie do nich jeszcze jakieś zastrzeżenia? Pytam, bo chcemy się na nie zdecydować, ale ze względu na to, że są tylko w kolorze Titan Metallic musimy przejść na ciemną bramę (pierwotnie zakładaliśmy jasne szarości). Jakby było coś zbliżonego cenowo, ale w jasnym szarym, to moze mielibyśmy rozwiązany problem z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.10.2010 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Te drzwi Hormanna za dopłatą możecie zrobić w kolorze 7040 - ten jest w ich palecie. Zawiasy u nas były istotne, bo widoczne od frontu 9otwierane na zewnątrz). Teraz zdecydowaliśmy się na drewniane z Krakowa. Można wziąć drzwi z wypełnieniem Adeco np. w Oknoplaście, w dowolnym kolorze, nasz wzór to prawie 7,5 tys. i ten sam problem z zawiasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.10.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Mazo, a wiesz ile wynosi ta dopłata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.10.2010 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Nie mam pamięci do cyfr - 500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.10.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.10.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Nie ma za co:) Powodzenia z wyborami! A na jaki zdecydowaliście się kolor okien? Bo bramę zamówiliście ciemną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.10.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Mazo, właśnie męczymy się z tymi kolorami. Wstrzymałam zamówienie bramy, bo zaczęłam mieć wątpliwości do tego antracytu. Jest dość ciemny w folderze Normstahla. Facet od pomiarów namawiał mnie na szary metalik - też ciemny, ale struktura bardziej porowata (antracyt jest całkowicie gładki) i trochę mieniący się. Coś podobnego jak ten Titan Metallic z RenoDoor. Kolor okien - wstępnie silbergrau, ale dopiero przy pomiarach będzie podawać definitywnie kolor. Antracyt jest dla mnie za ciemny. Poza tym mogłyby być problemy, bo mamy wysokie okna i od południa, więc ciemne pvc raczej nie wchodzi w rachubę. Zaczęłam się zastanawiać jeszcze nad Tytanem - znalezione w dzienniku Olgusieniunieczki. Ogólnie już jestem tym zmęczona. Ciężko podjąć decyzję, bo boję się schrzanienia i potem żałowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Ja też brałam pod uwagę drzwi w tym tytan-coś-tam (abstrahując od tych zawiasów), ale wtedy brama musiałaby być taka sama, a to taka duża ciemna plama, a poza tym u nas problem z dachówką, która w słońcu przybiera brązowawy odcień... (widziałam Twoją, żałuję, że wcześniej o niej nie wiedziałam, ale może też dużo droższa niż nasza, u nas dwa dachy, więc róznice wychodzą znaczące - przy Domino 12 tysięcy, szkoda nam pieniędzy na takie rzeczy, lepiej wyjechać na fajne wakacje albo kupić coś, co cieszy bardziej niż dachówka:)).Jeszcze nie myślimy o bramie, ale chyba też będzie ciężko... Nawet nie zastanawiam się, jaka będzie dopłata za malowanie...Chyba w Normstahlu maja w standardzie 7004. A okna macie w okleinie? ten silbergrau to 7001? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts