BetaGreta 25.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 To ja jestem na razie na etapie okien.Ty masz PCV czy aluminium?Wybór drzwi zewnętrznych już widzę, że będzie koszmarem.I przez Ciebie zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić też otwieranych na zewnątrz. U mnie mały wiatrołap, więc byłoby to pewnie dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2010 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Mam drewniane. Ze względu na to, że w pcv środek byłby biały (ewentualnie prawie czarny), a to przy drzwiach tarasowych wygladałoby średnio moim zdaniem. Ale boję się o trwałośc naszych okien (chociaż dzięki temu, że to drewno będzie można pozamieniać sposób otwierania okien w sypialniach, takich jak balkonowe). A jesli chodzi o wiatrołap, to na pewno drzwi otwierane dośrodka są niewygodne - widziałam to w kilku domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.10.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 O, to nie wiedziałam o tym białym środku.Ja się zdecyduję raczej na PCV obustronnie barwione na szaro (tylko nie wiem, który odcień wybrać).A jaki sposób otwierania wybrałaś dla okien balkonowych? U mnie same balkonowe.Nie wiem jeszcze jak rozplanować okna tarasowe. Otwór ma 400 cm. Na pewno przesuwne, tylko jak to podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2010 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 PCV barwione? chyba masz na mysli okleinę? tam nie za bardzo wyboru kolorów, szary jest tylko 7001. A okno tarsowe - mamy 2800, dzielone na pół. W kchni dwie 90 - w tym jeden fiks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.10.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Chyba masz rację co do oklein.Ja się zastanawiam czy nie podzielić na 3 swojego okna tarasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.10.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Wieści z frontu: w pierwszy weekend listopada mają montować brakujące okno w łazience i zmieniać te, które miały cos nie tak (prawie całe podwójne okno na taras w kuchni do wymiany), zakładać nawiewniki i robić podmalowania uszkodzonych w transporcie okien. Niech się skończy ten koszmar... Niewiele mam do pokaznia, więc tak przy okazji: jeśli nie znajdę przypadkiem moich żółtych krzesł do kuchni, to chyba kupimy te: http://www.ikea.com/PIAimages/45933_PE142520_S4.jpg Są fajne, trochę zabawne, wygodne, ale z Ikei - nie lubię tej rozpoznawalności i popularności tych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 27.10.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Są fajne, trochę zabawne, wygodne, ale z Ikei - nie lubię tej rozpoznawalności i popularności tych mebli. Meble z Ikei mają jedną ogromną zaletę... Jak się znudzą, to nie żal wyrzucić, spalić, oddać potrzebującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.10.2010 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Nie wszystkie meble z Ikei są takie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 27.10.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 To krzesło jest całkiem fajne. Nogi można na szaro pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.10.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 krzesełko jest baaaardzo o.k.. a z tą ikeą to jest trochę tak, że jak ktoś maniakalnie tam wchodzi, to widzi te meble już później wszędzie dla normalnych ludzi ta rozpoznawalność nie jest już taka oczywista...btw, to jedyne miejsce, gdzie można znaleźć pseudodizajnerskie rzeczy w miarę ludzkiej cenie. grunt, to nie przedawkować z ikeą, a będzie dobrze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Staram się, bo nie chcę iść na łatwiznę i kupić wszystkiego w tym sklepie, ale i tak sporo tego sie zebrało, jak pomyślałam... Ale nie są to charakterystyczne rzeczy (oprócz krzeseł), raczej neutralne. Trudno znaleźć w sensownej cenie np. jakieś proste białe biurko dla dziecka w normalnym sklepie, czy zwykłą białą szafę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ale i tak żal mi moich żółtych krzeseł... W opcji ikeowej dobre jest to, że zawsze można dokupić to piąte krzesło, gdyby rodzina się rozrosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.10.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 krzesełko jest baaaardzo o.k.. a z tą ikeą to jest trochę tak, że jak ktoś maniakalnie tam wchodzi, to widzi te meble już później wszędzie dla normalnych ludzi ta rozpoznawalność nie jest już taka oczywista...btw, to jedyne miejsce, gdzie można znaleźć pseudodizajnerskie rzeczy w miarę ludzkiej cenie. grunt, to nie przedawkować z ikeą, a będzie dobrze:D one nie są pseudodesignerskie, są designerskie w każdym calu. W ikei pracują świetni projektanci a ich pomysły są często nowatorskie i zawsze idące z duchem czasu. Co innego jakość wykonania. Ale to po prostu takie założenie - ma być tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Zaczęłam się zastanawiać, czy te krzesła będą pasować do stołu: http://www.ikea.com/PIAimages/35716_PE126584_S4.jpg One takie bardziej kanciaste, ciężkie, a stół - lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.10.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 no może i są dizjnerskie, ale raczej nie "odkrywczo", bo to raczej wariacje na temat przedmiotów stworzonych już wcześniej a co do ich pasowania....no może być*za ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 No właśnie... (odnoszę się do obu części wypowiedzi:)) I znowu myśleć...Mogę od biedy dać żółte mrówki, ale takie krzesła mam już do salonu, nudne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.10.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 zobacz, jakie śmieszne!!!! ale ino dwa http://allegro.pl/bialo-zielone-krzeselka-z-lat-70-tych-i1295060131.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Fajne! ale chyba nizebyt wygodne Nie znałam tego sprzedawcy - dodałam go do ulubionych, mam już kilku takich specjalizujących się w meblach z lat 60, 70 - tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.10.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Zawsze podobały mi sie te krzesła: http://www.iker.com.pl/picture/maple_01.jpg Nie wiem tylko, czy nie są zbyt szerokie (chodzi mi o te nóżki), bo miejsca przy stole niezbyt dużo. Fajnie by wyglądało jedno żółte, reszta biała, tylko, że ten żółty wydaje się cytrynowy, a ma być taki słoneczny, wpadający w pomarańcz. Edytowane 28 Października 2010 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.10.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) czytasz w moich myślach, kobieto!!!!!! właśnie miałam Ci je podesłać one są w różnych rozmiarach, zarówno jeżeli chodzi o szerokość jak i wysokość. a jaki piękny jest ten stół do nich! p.s. może kup krzesła i stolik, a ten okrągły będzie się pięknił na tarasie? Edytowane 28 Października 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts