Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

do tego białego stolika?

jeżeli tak, to zdecydowanie wolałabym coś takiego, np. :

http://www.customform.pl/_uploads/thumb/uploads-zdjecia-krzesla-img_9910-edit_jpg_653_545_normal_0.jpg

w bieli. są bardziej obłe, no i kolorystycznie chyba lepiej by wypadły. te Twoje czarne fajne, ale za wielę różnic w porównaniu ze stolikiem ( kolor, forma i metal), takie mam wrażenie.

http://allegro.pl/krzeslo-insp-proj-dsr-plastic-eames-design-i1258059699.html

p.s. oczywiście ad. tych ostatnich krzeseł, to mam do nich słabość.....

Edytowane przez aricia

Pytałam o Twoje poszukiwania - pisałaś w szarym wątku :), że szukasz krzeseł z tworzywa lub sklejki, te czarne wynalazłąm dla Ciebie, nie dla siebie:) Fakt - dziwne pytanie zadałam :)

A jeśli chodzi o te ostatnie, to od zawsze mi się podobają, ale "inspirowane" to tak nie bardzo, oryginalne za drogie.

Dostałam odpowiedź z AFB - nie ma dopłaty za własny wzór drzwi. I teraz nie wiem, czy zostać przy tym wzorze:

http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_684,3.jpg

czy kombinować z tymi:

http://www.adeco.de/typo3temp/pics/d1160ba0c7.jpg

nie bardzo rozumiem, jak rozwiązane jest ten element na dole i górze szybki (małe zdjęcie).

Które Wam się bardziej podobają? (w jednych i drugich klamka)

Edytowane przez mazo

Dzięki za głosy! :) Też myślę, że tam jest metal - i tu pewnie problem. Chyba nie będziemy nic kombinować, bo jeśli to coś nowego, to może im nie wyjść, a sprawdzony wzór o zawsze bezpieczniej.

Też zastanawiałam się, czy nie zrobić całej długiej szybki, ale pomyślałam, że tak ciekawiej. Hmmm... Chyba mają taki wzór z długą szybką.

ALe coś mnie zastanowiło - w drzwiach, w których szybka jest wększa i lepiej ją widać, wydaje mi się, że ta ramka wokół niej jest jakaś zaokrąglona, wolałabym zupełnie kanciatą. Muszę poprosić o większe zdjęcia.

Mam nadzieję, że w końcu uda Wam się drzwi wybrać. Jedne i drugie są bardzo fajne, ale chyba zostań przy ich sprawdzonym modelu. Robiąc nowy, po raz pierwszy zawsze mogą coś sknocić.

Ale te ostatnie mają czadowy kolor :D

Mnie aż nosiło, żeby wstawić drzwi w kolorze od czapy, ale w końcu zrezygnowałam, bo i tak mamy już stolarkę w dwóch kolorach, brama trzeci...

Mąż się ostatnio zreflektował, że drzwi są otwierane do wew., wkurzył się i nie odzywał się pół dnia...myślałam, że to uzgodniliśmy :cool: Dla niego oczywiste było, że mają się otwierać na zew. Następne 30 min naszej konwersacji to mniej więcej odzwierciedlenie Twoich ostatnich 3 str postów ;)

Mógł sam się zająć tematem budowy i drzwi w szczególności- teraz niech nie marudzi!

Sorry za zaśmiecanie wątku :oops:

olgosieniunieczko - nie ma za co przepraszać :) Widzisz - tak to jest z mężami...:) Mój mnie ostatnio spytał czemu jeszcze nie zamówiłam tych drzwi, myślał, że to tak sobie przez telefon... Prawie byśmy się pokłócili, a my tacy zupełnie niekłótliwi.

BetoGreto - Cal - ok.4,5 tys (sprawdzałam dawno temu, więc nie pamiętam)., AFB - prawie 6 tys. (tyle że drewno lepsze: tam sosna, tu meranti, ale wzór bardziej podoba mi się AFB).