mayadaski 07.11.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Mazo, fajne drzwi:)...kurcze, chce nowe:Dto sa drewniane, czy stanelo na alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Nie, to drewno. Nie możemy mieć metalowych, bo w tego typu drzwiach otwieranych na zewnątrz widoczne są duże niezbyt ładne zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.11.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo, te wizki nie są takie amatorskie, ja bym takich nie zrobiła Ta kabina nie będzie od strony wanny zamykana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 No nie wiem właśnie, mąż mówi, że nie musi, ale kabina chyba ładniej będzie wyglądała, nie wiem tylko, czy dawać ją od dołu, czy od krawędzi wanny, nie chcę zasłaniać gazety Niby to szkło, ale zawsze Wydawało nam się, że może jednak drzwi w ogóle nie będą potrzebne (tylko kawałęk ścianki), bo kabina jest szeroka (i wtedy tego boku przy wannie by nie było),ale to nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.11.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 jesli od krawędzi wanny, to moze byc problem z zamontowaniem, trzeba to będzie uszczelnić i nie wiem, czy będzie ładnie wyglądało.Lustro tylko nad szafką bardziej mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Masz rację z tą kabiną. Z lustrem też Chyba nie napisałam, że szafka pod umywalką będzie wsunięta we wnękę w zbudowie gk (żeby blat był płytszy, ale jednocześnie szafka będzie bardziej pojemna. Mam nadzieję, że to będzie wykonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 HELP! może ktoś z doświadczonych budową czytelników doradzi mi w sprawie parapetów zewnętrznych - czy aluminiowe niemalowane są ok? czy lepiej jak będą pomalowane? nasz wykonawca coś tworzy, chciał malować sam parapety blaszane, teraz zaproponował aluminiowe surowe. W ogóle to mamy z nim problem, okazało się, że ma kłopoty z ekipami, dlatego pracuje u nas dwóch gości i idzie to bardzo wolno. On się nie przejmuje nami, tym, ze zaraz możemy stracić faceta od wykończeniówki, że może nam się spieszy. Co by było, gdybyśmy musieli się szybko wprowadzać? Tynkowanie, taras, elewacja już przełożone na wiosnę. Zastanawiam się, czy zdążą przed czerwcem... Na dodatek tynki wewnętrzne nie schną, nie mogą szlifować i tak w kółko. A on mówi, że nie chce tych swoich robotników starcić, niech sobie powoli dłubią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Żeby sobie porawić na strój, wklejam na chwilę widoczek cieszący oko Stare zdjęcie, dopiero sąsiad kopie fundamenty http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TNfVpfo8ZHI/AAAAAAAAEu4/cBnh8_7ll8k/s720/zzz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 HELP! może ktoś z doświadczonych budową czytelników doradzi mi w sprawie parapetów zewnętrznych - czy aluminiowe niemalowane są ok? czy lepiej jak będą pomalowane? nasz wykonawca coś tworzy, chciał malować sam parapety blaszane, teraz zaproponował aluminiowe surowe. W ogóle to mamy z nim problem, okazało się, że ma kłopoty z ekipami, dlatego pracuje u nas dwóch gości i idzie to bardzo wolno. On się nie przejmuje nami, tym, ze zaraz możemy stracić faceta od wykończeniówki, że może nam się spieszy. Co by było, gdybyśmy musieli się szybko wprowadzać? Tynkowanie, taras, elewacja już przełożone na wiosnę. Zastanawiam się, czy zdążą przed czerwcem... Na dodatek tynki wewnętrzne nie schną, nie mogą szlifować i tak w kółko. A on mówi, że nie chce tych swoich robotników starcić, niech sobie powoli dłubią.... takie parapety? wszystko zalezy od tego jaki efekt chcesz uzyskac. My z naszych niemalowanych jestesmy zadowoleni, ale my tez mamy w podobnym kolorze rynny, wykonczenia balkonow, itp.. Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.11.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Żeby sobie porawić na strój, wklejam na chwilę widoczek cieszący oko Stare zdjęcie, dopiero sąsiad kopie fundamenty http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TNfVpfo8ZHI/AAAAAAAAEu4/cBnh8_7ll8k/s720/zzz.jpg Lubisz ludzi denerwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Hmmm... Nie, nie chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Maju - tak, o taki chodzi. Nie wiedziałam, czy jest ok pod względem trwałości itp., może u nas będzie pasował do okapników w oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Cena drzwi (tych nowych) - 6 tysięcy. Tamta cena w promocji jest bez vatu, bez montażu, bez pochwytu. Ale chyba, chyba się zdecydujemy. Albo stolarz z Rzeszowa... ale on robi sosnowe lub dębowe, tutaj meranti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.11.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Uwielbiam wodę i zazdroszczę Wam tego jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.11.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Maju - tak, o taki chodzi. Nie wiedziałam, czy jest ok pod względem trwałości itp., może u nas będzie pasował do okapników w oknach? Nasze parapety szykuja sie juz na druga zime. A trwalosc? - przypuszczam, ze jak wszystko inne - jak nie zadbasz, to sie rozsypie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 08.11.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo ..... co za okolica.... no miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Szkoda, że nie wybudowaliśmy piętrówki - mielibyśmy ładny widok z okna Mam nadzieję, że to jezioro zrekompensuje nam niedogodności związane z dowożeniem dzieci do szkoły i przedszkola... Do wszystkich moich wątpliwości i rozterek dołączyły jeszcze i takie... Ale ja wbrew pozorom jestem optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 08.11.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo a wamkto robil wentylacje mech- bo wspominalas ze cos tam tez w projekcie nie tak bylo, ale ci co robili zrobili ok- tak? bo juz nie pamietam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Wracając do drzwi. Jednak te AFB zamawiane w Krakowie są tańsze niż u dystrybutora, wyszło mi 4088 plus 7%, montaż gratis. Stwierdziliśmy, że jeśli ta różnica to będzie tysiąc, wtedy będziemy się zastanawiać. Wyjdzie więcej niż tysiąc. Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo a wamkto robil wentylacje mech- bo wspominalas ze cos tam tez w projekcie nie tak bylo, ale ci co robili zrobili ok- tak? bo juz nie pamietam? Nie mamy w. mech., mój mąż stwierdził, że okres zwrotu jest zbyt długi.... Poza tym w otwartym salonie z widoczną więźbą trudno było ukryć te rury, a. proponowali w podłodze, a to wiązłoby się z dużymi kosztami. Teraz co prawda nasz wykonawca mówi, że można zrobić, bez tych rur w salonie, ale chce za to 30 tysięcy. Dzięki....Zobaczymy, jeśłi z wentylacją grawitacyjną będzie nam się źle mieszkało, to pomyślimy, może będzie to tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts