marekmarian 02.09.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Niestety widzę tylko drugie i trzecie zdjęcie więc dachu brak. Ale domek fajny. U mnie wszystkie się otwierają. A ten dom tak mnie zachwycił, jak żaden dotąd. I sama nie wiem, dlaczego. Myślicie, że ten dach jest taki jak ta ciemniejsza dachówka czy jaśniejsza? http://www.dachlux.pl/upload/obrazki/braas/tegalit_cisar/tegalitmain_01.jpg moim zdaniem ostatnia, mam tylko delikatna wątpliwość czy w Twoim przykładzie nie jest to cieplejszy odcień mimo ciemnej barwy... ja bym napisał do architektki i zapytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Przy okazji przekażę jej Twoje achy i ochy nad jej urodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 mazo ta jasna wygląda potem jak cement na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 02.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Przy okazji przekażę jej Twoje achy i ochy nad jej urodą no ładnie, .... to anonimowo chociaż (z naciskiem na zapamietywalność komunikatu jaki generuje ) a swoją drogą jak Twój projekt ? dawno tu nie byłem... który renderek finalnie idzie do produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2009 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 mazo ta jasna wygląda potem jak cement na dachu I tym mnie przekonałaś, Efilo! Nie mam nic przeciwko cementowemu wyglądowi (nawet planuję cementowe elementy w domu), ale na dachu jakoś nie bardzo. Bałam się tylko tego ciemnego grafitu, czy nie będzie ponury i posępny. Poza tym będzie większy kontrast między oknami a dachem. Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2009 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Przy okazji przekażę jej Twoje achy i ochy nad jej urodą no ładnie, .... to anonimowo chociaż (z naciskiem na zapamietywalność komunikatu jaki generuje ) a swoją drogą jak Twój projekt ? dawno tu nie byłem... który renderek finalnie idzie do produkcji? Wybraliśmy wersję z białym obramowaniem tarasu, tę ponoć bardziej spójną. Okna - takie: http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShhQR0kedcI/AAAAAAAAATI/3cVHxIw54Qs/s576/h.jpg Kiedy patrzę na ten Origami House, wydaje mi się, że te nasze okna jakoś mało grają ze sobą... Daszek nad wejściem jest zmieniony - zabudowany drewnem łączy się z kostką, stwarza pozór wcięcia tego wejścia. Czekamy na renderingi tej strony, mam nadzieję, że wygląda to dobrze... Zastanawia mnie też cały czas garaż... Ta jedna ściana taka szeroka, nie wiem za bardzo, jaki jest tego cel i czy to jest ok... (Łącznik pomiędzy garażem zabudowany - pomieszczenie gospodarcze, które według mnie jest dosyć małe, ale gdyby je poszerzyć coś tam będzie zaburzone.) http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShQnfej6tHI/AAAAAAAAAOw/QPFbS7MAWJg/s576/006.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.09.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Co do tej szarej to wiem to bo sama taka chciałam. Domino tez ma podobny kolor. Facet z hurtowni mnie blagal żebym najpierw zobaczyła jakiś dom twierdząc ze tylkona zdjęciach wychodzi to w miarę. Na pewno jest to kwestia gustu niemniej jednak ja Sie cieszę ze mnie od tego odciagnal bo by mi sie nie podobało. A o co chodzi z oknami? Ja mam szare wiec różnica dość spora w kolorze ale mi to pasuje. Choć wszyscy są zaskoczeni ze takie jasne. Dobieralam do koloru bramy a sie bałam że byłaby takim wielkim czarnym potworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 fajny domek i dobrze, ze ten zestaw okien wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Chodziło mi o to, że lepiej jak będzie kontrast między oknami i dachem niż by miało być wrażenie, że okna próbują się zgrać z jaśniejszym dachem. Bardzo mi pomogłaś - dziękuję! Mam nadzieję, że mój mąż będzie miał podobne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.09.2009 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Irmo! Zapomniałabym - Twój dach też skłania mnie do tego grafitowego, u Ciebie widzę, jak to będzie współgrać z drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 05.09.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 No to fajnie, że zaczynacie we wrześniu. Jesienią lepiej się negocjuje ceny bo nie ma takiego ciśnienia ze strony inwestorów. Życzę wam żebyście mogli go zbudować bez wielkiego uszczerbku na zdrowiu, po pod względem finansowym, to raczej się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.09.2009 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Nie pamietam juz, na ktore okna glosowalam, ale fajnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.09.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Irmo! Zapomniałabym - Twój dach też skłania mnie do tego grafitowego, u Ciebie widzę, jak to będzie współgrać z drewnem. mam nadzieję, zę nie wyrwę się całkiem jak filip z konopii,a le jakoś mi do Twojego domu dach by pasował szary a nie grafitowy...nawet jasnoszary... Jakoś pzry parterówce ciemny grafit moze być za ciężki, nie uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.09.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 O w doopę jeża! A ja się cieszę, że podjęłam decyzję... A mnie się ten jaśniejszy kolor taki mdły wydaje... No i ten Origami House - jest parterowy i ten grafitowy dach fajnie wygląda... Ale dziękuję za tę uwagę - może jeszcze musimy pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.09.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 mazo, a w jakim kolorze planujesz mieć drewno na elewacjii, bo jakbyś dawała w kolorze naturalnym to taki jasny dach byłby piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.09.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Jeśli chodzi o drewno, to niewiele wiem. Na razie myślę tylko o modrzewiu, nie wiem, jaka by to mogła być elewacja w naturalnym kolorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.09.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 modrzew jest taki złoto-miodowy...A co Ci radzą architekci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.09.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Nie rozmawialismy o drewnie. A Ty co bys widziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.09.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach...Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 06.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach... Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie fakt. bo jasne drewno jest fajne tylko nie wiem czy świerk syberyjski jest elegancki i nowoczesny (jest jednak sękowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts