mayadaski 08.11.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ja jednak lubie do gory http://www.housetohome.co.uk/imageBank/s/showerroom.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Dzięki Maju! Ładnie to wygląda, tylko już mi zimno, kiedy na to patrzę Aricio - chodzi Ci o to, że będzie się wychodzić prosto na wc - no racja, ale nic nie da się z tym zrobić, tam jest ta krótka ścianka ze szkła (a może lepiej zabudować ją?), która trochę oddala to wyjście od wc. Myślałam, żeby w ogóle nie robić prysznica, ale chodziło o wygodę na starość... Chociaz miałam wątpliwości, ale skoro było miejsce... Mnie najabrdziej wkurza ta przestrzeń, któa musi być między prysznicem a wc, gdyby go nie było, to wtedy wc nie musiałoby być takie ściśnięte z umywalką. Edytowane 8 Listopada 2010 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Popatrz Mazo... to jedna z Twoich inspiracji... http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SrdqFL72w2I/AAAAAAAABLo/QWX_VIxrXFk/s512/2002832471_x-jb-20.jpg Znajome jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.11.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo, to czemu nie przesuniesz wanny w lewo, a pod oknem nie dasz prysznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 08.11.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo, to czemu nie przesuniesz wanny w lewo, a pod oknem nie dasz prysznica? dopiero teraz zobaczyłam rzut i popieram Rasię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.11.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Bo chcę siedzieć w wannie i patrzeć na ogród A po drugie okno pod prysznicem nie wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem. A po trzecie nie chciałabym pruć wszystkiego (o, a jak mąż by się ucieszył...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.11.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Mazo, a ile ma ta wnęka? Może tam dać wannę w całości? I będzie wygodnie patrzeć na ogród Ostatnio sama szukałam rozwiązań, jak okazało się, że nasza dolna łazienka będzie dość krótka i wc będzie zaraz obok prysznica. Może się na coś przyda. Mam coś ekstremalnego - w ogóle bez szyby http://img72.imageshack.us/img72/8803/213956izobp9ic.jpg tu może do rozważenia, czy nie warto "wyciągnąć" prysznic do samej miski, odgrodzić szybą i wejście zrobić równolegle do miski (nie wiem, czy jasno się wyrażam) http://img560.imageshack.us/img560/1690/499661047aespho.jpg zajrzyj też na fajny motyw na www.ossgaleria.com dalej na wnętrza i "dwie łazienki". Jest tam właśnie przerwa między szybą a łazienką i powieszono tam grzejnik. A może wykorzystać system drzwi przesuwnych i zrobić taflę szkła przesuwną? Nie wiem tylko, jak z funkcjonalnością tego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.11.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 aha, i jeszcze chciałam oddać głos na drzwi ale najpierw mam dwa pytania, czy te pierwsze to wizualka czy zdjęcie gotowego produktu? Czy drzwi, w przypadku nr 2, będziecie mieć w takim rozmiarze jak na zdjęciu? Ogólnie kolor i szerokość odpowiada mi z nr 1, ale wzór z nr 2. Rzeczywiście bardzo zbliżone do Adeco Penda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki Spireo - wiesz, że nawet zrozumiałam o czym piszesz z tym pociągnięciem przysznica do wc i wejściem równolegle do wc - wydaje mi się, że to może być dobry pomysł. Co myślicie????? Może wtedy bez drzwi? Drzwi przesuwne raczej nie, bo te wszystkie szyny itp., tego właśnie chciałabym uniknąc, bo trudne do mycia (chyba że są jakieś specjalne sysytemy, o których nie wiem) Drzwi - te afb to realne zdjęcie (dobrze zrobione). Rozmiar naszych drzwi - otwór jest na 110, drzwi będą miały 100 cm. A kolor i tak nie będzie taki jak na zdjęciu, tylko taki jak okna, wiem - w tym antracycie wyglądają sto razy lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A wnęka ma 275 cm - chyba nie ma takiej długiej wanny Rozumiem, że masz na myśli pozostawienie samej wanny gdzieś na środku? Chyba już na to za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.11.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 nie, mnie chodziło o wciśnięcie wanny we wnękę koło okna, wzdłuż ściany, tylko nie wiem, czy jest tam tyle miejsca, jeśli nie, to może właśnie z tym wysunięciem kabiny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Aaaa Tego wymiaru nam brakuje. Wanna ma 80 plus jakieś 60? Trochę mało, poza tym nad wanną wypadłby grzejnik i kontakt, to chyba nie bardzo. Ale fakt - świetnie by się leżało w takiej wannie. A nogi przed okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.11.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki Spireo - wiesz, że nawet zrozumiałam o czym piszesz z tym pociągnięciem przysznica do wc i wejściem równolegle do wc - wydaje mi się, że to może być dobry pomysł. Co myślicie????? Może wtedy bez drzwi? Drzwi przesuwne raczej nie, bo te wszystkie szyny itp., tego właśnie chciałabym uniknąc, bo trudne do mycia (chyba że są jakieś specjalne sysytemy, o których nie wiem) Drzwi - te afb to realne zdjęcie (dobrze zrobione). Rozmiar naszych drzwi - otwór jest na 110, drzwi będą miały 100 cm. A kolor i tak nie będzie taki jak na zdjęciu, tylko taki jak okna, wiem - w tym antracycie wyglądają sto razy lepiej... Przecież właśnie o tym pisałam:rolleyes:, o ściance/szybie przy kibelku zlicowanej z wnęką, czyli na wysokości załamania ściany prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Chyba wczoraj było niskie ciśnienie Albo za mało kawy wypiłam, albo po prostu mało bystra jestem - to najbardziej prawdopodobne:) Wybaczcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.11.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 (edytowane) moim zdaniem łazienka wyglądałaby lepiej, gdyby wanna była na tej drugiej ścianie, pod tą"szafka" (jak myślałam wcześniej ) może nie jest za późno na przeróbkę, na tym etapie?jeżeli to "drabinka" to nie jest zby duży problem, będziesz miała łatwiejszy dostęp do ręczników, które zazwyczaj wiszą na takich grzejnikach;) Edytowane 9 Listopada 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.11.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 rasi rozwiązanie ze ścianką też jest wizualnie optymalne. musisz jednak zwrócić uwagę na odległość od kibelka. ja mam w pralni kibelek blisko pralki i wysokim osobom nie jest na nim zbyt komfortowo ( chodzi o rozstaw kolan podczas siedzenia..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.11.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Chyba wczoraj było niskie ciśnienie Albo za mało kawy wypiłam, albo po prostu mało bystra jestem - to najbardziej prawdopodobne:) Wybaczcie... Nie ma czego wybaczać... Decyzje wnętrzarskie mogą przyprawić o ból głowy... ale i mnóstwo radości nam niosą... Ja bym się nie bała otwartego prysznica. Łazienka nie jest wielka, to tym lepiej, a popatrz - otwarte prysznice robi się w wielkich salonach kąpielowych. Reku też nie nawiewa, tylko wyciąga z łazienki powietrze. A jak ludzie biorą prysznice w wannie, to co - marzną tylko? A wanna 180 jest dla mnie za duża, dla mojej Młodej też... dobra tylko dla Młodego, który ma 190cm wzrostu. Ja żeby sobie w niej poleżeć i się nie utopić musiałam nabyć specjalną poduszkę wannową na przyssawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Aricio - mówisz o tym samym co Spirea? W "nogach" wanny okno? Wtedy wanna wyjdzie bardzo krótka. Zaczęłam się zastanawiać nad odległością kabiny od wc, żeby wszystko wyszło symetrycznie i żeby dało się wejść pod prysznic. Tego nie widać na wizualizacjach, ale tam, gdzie zaczyna się prysznic, kończy się zabudowa geberitu i w końcówce tej zabudowy od strony ściany z oknem są ukryte półki na kosmetyki - to będzie mała niedogodność tego rozwiązania, bo to się przesunie trochę dalej od prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.11.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A ja będę się upeirać, że w kabinie cieplej, ale w takiej formie jak teraz kombinujemy, kiedy zrobiła się taka duża i bez drzwi, to już to ciepło nie będzie takie odczuwalne. A reku nie mamy. No dobra - przemyślę zupełnie otwarty prysznic Wannę zaplanowalismy na 170, dla mnie w tej chwili 160 jest ok, ale dla męża trochę za krótka, a to on głównie się moczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 09.11.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 wygrzebalam jeszcze takie: http://www.glasstrends.co.uk/images/about_design_03.jpghttp://delphindesign.com/destin/images/glass_tile_shower.jpg http://www.housemagz.com/wp-content/uploads/glass-shower-installation-room-with-sink-simple.jpg http://www.wetrooms.livinghouse.co.uk/wetroom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts