Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Maju! Ładnie to wygląda, tylko już mi zimno, kiedy na to patrzę :)

Aricio - chodzi Ci o to, że będzie się wychodzić prosto na wc - no racja, ale nic nie da się z tym zrobić, tam jest ta krótka ścianka ze szkła (a może lepiej zabudować ją?), która trochę oddala to wyjście od wc. Myślałam, żeby w ogóle nie robić prysznica, ale chodziło o wygodę na starość... Chociaz miałam wątpliwości, ale skoro było miejsce... Mnie najabrdziej wkurza ta przestrzeń, któa musi być między prysznicem a wc, gdyby go nie było, to wtedy wc nie musiałoby być takie ściśnięte z umywalką.

Edytowane przez mazo

Mazo, a ile ma ta wnęka? Może tam dać wannę w całości? I będzie wygodnie patrzeć na ogród :)

Ostatnio sama szukałam rozwiązań, jak okazało się, że nasza dolna łazienka będzie dość krótka i wc będzie zaraz obok prysznica. Może się na coś przyda. Mam coś ekstremalnego - w ogóle bez szyby :)

http://img72.imageshack.us/img72/8803/213956izobp9ic.jpg

tu może do rozważenia, czy nie warto "wyciągnąć" prysznic do samej miski, odgrodzić szybą i wejście zrobić równolegle do miski (nie wiem, czy jasno się wyrażam)

http://img560.imageshack.us/img560/1690/499661047aespho.jpg

zajrzyj też na fajny motyw na www.ossgaleria.com dalej na wnętrza i "dwie łazienki". Jest tam właśnie przerwa między szybą a łazienką i powieszono tam grzejnik.

A może wykorzystać system drzwi przesuwnych i zrobić taflę szkła przesuwną? Nie wiem tylko, jak z funkcjonalnością tego wynalazku.

21395_6IzOBP9i_c..jpg

aha, i jeszcze chciałam oddać głos na drzwi :) ale najpierw mam dwa pytania, czy te pierwsze to wizualka czy zdjęcie gotowego produktu? Czy drzwi, w przypadku nr 2, będziecie mieć w takim rozmiarze jak na zdjęciu?

Ogólnie kolor i szerokość odpowiada mi z nr 1, ale wzór z nr 2. Rzeczywiście bardzo zbliżone do Adeco Penda.

Dzięki Spireo - wiesz, że nawet zrozumiałam o czym piszesz z tym pociągnięciem przysznica do wc i wejściem równolegle do wc - wydaje mi się, że to może być dobry pomysł. Co myślicie????? Może wtedy bez drzwi?

Drzwi przesuwne raczej nie, bo te wszystkie szyny itp., tego właśnie chciałabym uniknąc, bo trudne do mycia (chyba że są jakieś specjalne sysytemy, o których nie wiem)

Drzwi - te afb to realne zdjęcie (dobrze zrobione). Rozmiar naszych drzwi - otwór jest na 110, drzwi będą miały 100 cm. A kolor i tak nie będzie taki jak na zdjęciu, tylko taki jak okna, wiem - w tym antracycie wyglądają sto razy lepiej...

Dzięki Spireo - wiesz, że nawet zrozumiałam o czym piszesz z tym pociągnięciem przysznica do wc i wejściem równolegle do wc - wydaje mi się, że to może być dobry pomysł. Co myślicie????? Może wtedy bez drzwi?

Drzwi przesuwne raczej nie, bo te wszystkie szyny itp., tego właśnie chciałabym uniknąc, bo trudne do mycia (chyba że są jakieś specjalne sysytemy, o których nie wiem)

Drzwi - te afb to realne zdjęcie (dobrze zrobione). Rozmiar naszych drzwi - otwór jest na 110, drzwi będą miały 100 cm. A kolor i tak nie będzie taki jak na zdjęciu, tylko taki jak okna, wiem - w tym antracycie wyglądają sto razy lepiej...

Przecież właśnie o tym pisałam:rolleyes:, o ściance/szybie przy kibelku zlicowanej z wnęką, czyli na wysokości załamania ściany prawej.

moim zdaniem łazienka wyglądałaby lepiej, gdyby wanna była na tej drugiej ścianie, pod tą"szafka" (jak myślałam wcześniej ;) )

może nie jest za późno na przeróbkę, na tym etapie?jeżeli to "drabinka" to nie jest zby duży problem, będziesz miała łatwiejszy dostęp do ręczników, które zazwyczaj wiszą na takich grzejnikach;)

Edytowane przez aricia

Chyba wczoraj było niskie ciśnienie :) Albo za mało kawy wypiłam, albo po prostu mało bystra jestem - to najbardziej prawdopodobne:) Wybaczcie...

Nie ma czego wybaczać... :) Decyzje wnętrzarskie mogą przyprawić o ból głowy... ale i mnóstwo radości nam niosą...:)

Ja bym się nie bała otwartego prysznica. Łazienka nie jest wielka, to tym lepiej, a popatrz - otwarte prysznice robi się w wielkich salonach kąpielowych. Reku też nie nawiewa, tylko wyciąga z łazienki powietrze. A jak ludzie biorą prysznice w wannie, to co - marzną tylko? A wanna 180 jest dla mnie za duża, dla mojej Młodej też... dobra tylko dla Młodego, który ma 190cm wzrostu. Ja żeby sobie w niej poleżeć i się nie utopić musiałam nabyć specjalną poduszkę wannową na przyssawki...;) :)

Aricio - mówisz o tym samym co Spirea? W "nogach" wanny okno? Wtedy wanna wyjdzie bardzo krótka.

Zaczęłam się zastanawiać nad odległością kabiny od wc, żeby wszystko wyszło symetrycznie i żeby dało się wejść pod prysznic. Tego nie widać na wizualizacjach, ale tam, gdzie zaczyna się prysznic, kończy się zabudowa geberitu i w końcówce tej zabudowy od strony ściany z oknem są ukryte półki na kosmetyki - to będzie mała niedogodność tego rozwiązania, bo to się przesunie trochę dalej od prysznica.

A ja będę się upeirać, że w kabinie cieplej, ale w takiej formie jak teraz kombinujemy, kiedy zrobiła się taka duża i bez drzwi, to już to ciepło nie będzie takie odczuwalne. A reku nie mamy. No dobra - przemyślę zupełnie otwarty prysznic :)

Wannę zaplanowalismy na 170, dla mnie w tej chwili 160 jest ok, ale dla męża trochę za krótka, a to on głównie się moczy :)