Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzęki Maju - bardzo przydatne te Twoje zdjęcia, zaczynam to wszystko widzieć.

I tak na marginesie - kiedy patrzę na różne mozaiki, to jakoś bardziej podobają mi się takie jednolite, niż takie w wielobarwne. Zamówiłam jeden plaster tej mojej Dune - zobaczymy, jak to wygląda...

No - to ostatnie zdjęcie - fajnie to wygląda, ale nie wiem, czy praktyczne. I znowu mozaika...hmm... ostro myślę:)

why not?;)

http://archinspire.com/wp-content/uploads/2010/09/white-bathroom-interio-design-simple-plan-ideas13-500x333.jpg

http://www.gandana.com/wp-content/uploads/2010/06/Modern-Glass-Bathroom-Design.jpg

Pomysł Rasi, czyli powiększenie kabiny, przesunięcie tej szyby? My też uważamy, że to dobra idea. Dzieki dziewczyny! Bardzo też przypadł nam do gustu pomysł z umieszczeniem wanny w tej wnęce, jesteśmy w stanie zaakceptować prucie ścian, tyle tylko, że nie znamy dokładnego wymiaru, wydawało mi się, że 1,4 m, a tak na oko wychodzi 1,5m, gdyby tylko było 1,6m, to ok. Zmierzymy w sobotę.

No, to dzięki Wam posunęliśmy się do przodu. Zdolniacha? O tak! Coraz szybciej mu to idzie. Ucieszy się z komplementu :) W ogóle fajny jest ten mój mąż.... :)

Odległość ubikacji od szyby - chyba niewiele można tam wymyślić - jest taka sama jak od szafki do wc i od szafki do ściany. Wiem - nie jest to dużo, ale co zrobić...

Chciałabym już dzisiaj wiedzieć, jaki jest wymiar tej wnęki, można spytać naszego wykonawcę, ale ostatnio nasze rozmowy nie są zbyt przyjemne, to raczej wykłócanie się o pieniądze, o różne dopłaty. Teraz akcja - głądzie. Mamy dopłacać kilka tysięcy za sam salon i kuchnię (to musi pomalować na gotowo przez naszą ekipa od stanu deweloperskiego ze względu na wysokość, resztę domu będzie malował mój brat), a okazało się, że w umowie mamy: tynki plus gładzie. Deweloper mówi, że ledwo wychodzi na swoje na naszej budowie, ma z nią same problemy, te 8 tys. za cały dom to dla niego wielki cios. Mówi, że chodziło mu o coś innego, że napisał to z rozpędu, że tego nie ma w stanie deweloperskim itd. Argumenty bez sensu, ale dyskusja ciężka. Bez kompromisu z naszej strony możemy się nie dogadać...

Potrzebne są na gwałt parapety wewnętrzne - zawsze dowiadujemy się w ostatniej chwili, że coś trzeba wybrać. Na razie tylko do salonu. I tylko dwa - na to okno poziome takie wąskie na ścianie szczytowej i to większe z podziałem (wrrr). Wymyśliłam dębowe, w salonie będzie dębowy parkiet, dębowy stół, może za dużo tego dębu? W grę wchodzi jeszcze biały, nie wiem z czego - z mdf-u? Dębowy bardziej praktyczny - kurzu tak nie widać :)