mazo 10.11.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Nie wiem, z czego tam jeszcze robi się te parapety, z jakiegoś konglomeratu? czy lepiej dębowe? Tak już powiedzieliśmy wykonawcy, ale zaczęłam się zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Przyszła mozaika: http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TNqAGUgs_sI/AAAAAAAAEwU/HmSUXHRkJVo/s720/IMGP4284.JPG http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TNqAKdgg1rI/AAAAAAAAEwc/zxyUTGGPycs/s512/IMGP4286.JPG Niektóre kostki sa takie seledynowe lekko, ale gdyby dać szarą fugę, taką jak na innych polach, to pewnie by zniknęło. Szczerze mówiąc to nie wiem, co o tym myśleć (chociaż sama moziaka jest fajna, nie rozczarował mnie jej wygląd), dlatego szukałam dalej i moja druga propzycja jest taka: http://www.cersanit.pl/cms_foto_produkt/w152-008.jpg http://www.cersanit.pl/cms_foto/19/a-corta_2.jpg To pod prysznicem (mowimy o małej łazience) i nad zlewem, właściwie drewnianym blatem. Do tego białe ściany (kawałek ciemnoszary chyba) i to na ich kawałku: http://www.styleroom.se/image/scaled/normal/3rqf/1/243127-modesty-blaise.jpgto nie ta konkretnie, ale nie mam czasu szukać, no i tu widac na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 (edytowane) mozaika nr2 bardziej mi się podoba . (ciekawe, jak na żywo...) chyba nie jestem do końca przekonana do szklanych mozajek...choć kolory ta Twoja ma na prawdę ładne dębu nigdy nie jest za dużo!!!! jak masz wybór, to odpuść sobie mdf jak też mam wszędzie dębowe deski ( wszystkie okna mam balkonowe ) , tylko na oknie przy aneksie mam parapet z rausolidu, tego samego co blat. Edytowane 10 Listopada 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 No właśnie - ja chyba też... Nie potrafię tego sprecyzować, ale może jakaś estetyczna intuicja każe mi się zastanawiać, czy to na pewno jest to Chociaż z drugiej strony - ta mozaika miała być takim mocnym elementem, tamta jest taka spokojna... Z kamiennych znalazłam jedynie grafitową - marmurową, ale jakoś te jaśniejsze nitki nie bardzo mi się podobają, może na żywo wygląda to inaczej. Są kamienno- szklane, te już są szlachetniejsze niż szklana, ale drogie. A blat - zamówienie już złożone (dąb), ze zdjęciami, żebyśmy nie dostali jakiegoś zaoblonego ze wszystkich stron.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 W szarym wątku (Twoim Aricio ) jest fajna szara mozaika w łazience barto http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page4 Okazuje się, że to pocięta płytka... To jest jakiś pomysł... Zastanawiam się, czy ta grafitowa (szara?) mozaika z Cersanitu nie będzie się gryzła z podłogą Rako? W przypadku tej szklanej, to zupełnie różne materiały, trudno połączyć taka mozaikę z czymś podobnym, więc musi byc kontrast, a tutaj...? Może ja za dużo myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.11.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Widziałam na zywo te mozaikę Dune i trochę mnie rozczarowała. Moze na ścianie wyglądałaby lepiej. Widziałam położoną tę http://allegro.pl/dune-pleyades-mozaika-dekor-eurolazienki-i1277094713.htmlW plastrze wygląda kiczowato, a na ścianie podobała mi się Znalazłam taką kamiennąhttp://www.twojpasaz.pl/Mozaika_kamienna_brukowa_marmurowa_30x30cm_1m2-1440.html . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Paradyż Amanda Grafit (matowa): http://plytki24.pl/images/uploads/cpar_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Minko - za droga ta Dune. Ta duga fajna, tylko chyba za jasna, tak samo, jak ta, którą przed chwilą wkleiłam. Musi byc ciemniejsza, żeby nie gryzła się z podłogą, nie dopasuję dwóch odcieni szarości, chyba że pocięlabym tę płytkę podłogową, ale może to by było za mdłe połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.11.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Paradyż ładna, ale czy będzie dobrze z płytkami wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 wiesz co, ale to jest chyba pocięty jakiś affronopodobny kafel. na fotce ma takie jasne żyłki, które Ci się przecież mało podobały?a pytałaś paryskę o jej mozaikę?pocięcie, to jest ryzykowna akcja:( nie wiadomo, jaką płytkę trafisz. niektóre pękają podczas cięcia inne mogą mieć nierówne brzegi...no i chyba odpadów może sporo wyjść...poza tym pocięta nie jest na siatce, a na takie puzle nie każdy fachman się zgadza....że o cenie nie wspomnę....trzeba by to było dobrze sprawdzić! a z tym gryzieniem, to nigdzie nie jest powiedziane,że podłoga i ściana muszą być z tej samej kolekcji. mało tego,najczęściej nawet w obrębie jednej kolekcji w zal. od rozmiaru, np., płytki mogą różnić się odcieniem i to spoooooro! musisz przyłożyć jedną do drugiej i sprawdzić własnym okiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ta moja marmurowa jest taka:http://www.esklep.jabo-marmi.com.pl/images/kratki/2x2/levadia_black.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Te żyłki w Affronach mi nie przeszkadzają (uwielbiam te płytki, szczególnie u kogoś), nie podobają mi się w tej powyżej. Affron ma też mozaikę, niezbyt tanią chyba. Ale nie wiem, jak do tych moich plytek? CZy nie lepiej wtedy dać na podłogę też Affrona, rezygnując z mojego upodobania do jednakowych płytek wszędzie? Tylko że ta łazienka tak mała i jeszcze ciemniejsza podłoga? hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 no to może daj sobie spokój w ogóle z tą mozaiką! na niewielkiej powierzchni nadmiar kolorów i faktur nie najlepiej wygląda może skoncentruj się na minimalistycznej bazie, a zaszalej meblami i dodatkami? jak ten mąż taki fajny ( w co nie wątpię!), to może niech zrobi nam mały wizuel małej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 No, ale coś muszę mieć pod prysznicem Tam za bardzo nie ma co szaleć z meblami Miejsce jest tylko na szafkę pod umywalkę. Też miałam wątpliwości, czy ta pstrokata mozaika i komiks to już nie będzie za dużo. Zobaczę tę gładką grafitową mozaikę cersanitu. Dodatki? Myślałam o bardzo kolorych - pojemniki na płyny i ręczniki różowe, zielone, turkusowe. Ma być trochę pop-artowo. A mąż ma już zaplanowane najbliższe wieczory, nie to nie to, o czym myślicie! - będzie robił wizualki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.11.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Te żyłki w Affronach mi nie przeszkadzają... i tej wersji prosze sie trzymac:D:D Mysza miala w swoim dzienniku pokazane Affrona paski/mozaiki - tez pieknie to wygladalo u Niej w lazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 (edytowane) ja Ci już wcześniej pisałam, i będę się powtarzać! olej jednakowe podłogi! ja tak zrobiłam i nie żałuję!!!! weź sobie wtedy affron, ściany pomaluj na jasno, jasne mebelki i już,!!! a affron już ma taki wybór formatów płytek, że nie musisz ograniczyć się do mozaiki. możesz pomiędzy duże kafle pod prysznicem wrzucić parę dekorów i będzie bosko!p.s. moja łazienka też nie jest duża, ma ok. 7mkw. dlatego ciemne płytki nie są położone wysoko i wszędzie! Edytowane 10 Listopada 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ale u Ciebie płytki na podłodze się nie stykają . Może to jest pomysł na pogodzenie mojej miłości do Affronów z koniecznością położenia w korytarzu i kuchni jasniejszych płytek? Ale ja chciałam mieć gdzieś mozaikę .... No i moja mała łazienka ma 3 metry... Za 10 stron znienawidzicie mnie i nie wejdziecie do mnie za skarby świata, jeśli jeszcze będę mówić o tej łazience... Bądźcie dzielne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 1. nie bój nic! będziemy Cię nawiedzać ! 2. przecież łączenie płytek będzie pod drzwiami. (btw, jeszcze tych drugich nie kupiłaś ) 3. jaśniejsze = praktyczniejsze 4. ....i masz w końcu pasującą mozaikę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Boli mnie głowa od natłoku myśli... A może to dzisiejsze niskie ciśnienie? Za dużo kawy? Zal mi tylko mojego męża, ile się będzie musiał nasłuchać... Chociaż on i tak wypuszcza wszystko drugim uchem No to już m nie jest go żal! Dzięki dziewczyny! Będziecie miały honorowe zaproszenia na parapetówę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.11.2010 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Muszę się zabrać za robotę. Rychło w czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts