Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że łazienka nie przypadła Wam do gustu :) A mnie się podoba :) Dostałam projekt tapety po wycięciu kawałka 90 cm. Poprosiłam o jeszcze inne do wyboru, chociaż ten jest ok - nie zawiera drastycznych scen :). Ani gorszących :).

http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TPPii3auEhI/AAAAAAAAE2Q/89tkPxJjrX0/s512/modesty%202.jpg

Maaaazo, ja bym dała tą biała błyszczącą mozaikę do affrona na podłodze iiiiiii przekuła prysznic koło wctu. Będzie wygodniej jak nie będzie się odrazu wchodziło na szybę przysznicową. Ręczniki nie będą wisiały na wejsciu. komiks będzie na ekspozycji, a tak nawet nie będzie oddachu zeby go obejrzec przy wejsciu.

http://img521.imageshack.us/img521/1981/mazo0.jpg

Myszo - to dobry pomysł, fakt, że tapeta lepiej by się tam prezentowała, ale po pierwsze za dużo kucia i prucia, po drugie w tym kącie przy drzwiach jest za mało miejsca na prysznic (chyba 60cm, jeśli dobrze narysowane w sketch-upie).

Na kabinę nie będzie się wchodzić, bo na co dzień będzie złożona przy ścianie (półokragłą najprawdodpodobniej).

Trudno - nie będzie efektownego wejścia, ale za to ze strategicznych miejsc ciekawy widok :) No i fajnie będzie się odbijać w lustrze.

Właśnie się dowiedziałam, że dzisiaj muszę zamówić płytki, bo od jutra cena affronów idzie w górę o 10 zł na metrze, odgórnie - nie tylko w moim sklepie, tak przynajmniej twierdzi sprzedawca. Może chciał mnie zmobilizować :)

Chyba będę losować, bo nijak nie mogę się zdecydować - półpoler czy mat. Ale już Was nie pytam o zdanie, bo się potem ze mnie śmiejecie:P

mazo, jak nie wiem, jak doradzić...bo sama nie jestem pewna co mam!!!!!! czy w sklepie, gdzie zamawiasz są na ekspozycji? mój to CHYBA półpoler ...

można przecież połączyć oba rodzaje. np łazienki półpoler, a miejsca częściej uczęszczane ( w obuwiu ;) )matowe. czytałam gdzieś o tym, że affron się" wyciera". może chodziło o ten połysk,że niby się matowi? ja wolę w miejscach typu kuchnia czy hol matowe płytki. jest cieplej i mniej elegancko ;)

IMG_0337.jpg

Edytowane przez aricia

Aricio - dzięki za chęć pomocy! Chyba masz półpoler, w macie są takie bardziej poprzeczne wrąbki. No i półpoler się świeci, mat nie :) Na zdjęciach w Twojej łazience też wygląda na półpoler, zawsze tak mi się wydawało.

Kurcze, chyba myślimy bardzo podobnie :), bo ja też w wiatrołapie, hallu i korystarzu chcę dać mat, w kuchni chyba półpoler, w łazienkach półpoler. Myślę, żeby pod prysznicem w małej łazience dać mat - to wyjdzie akurat jedna płytka, chodzi o możliwość poślizgnięcia, w dużej wyjdzie to większy obszar, nie wiem, jak to będzie wyglądało, bo te płytki oprócz tego, że różnią się połyskiem lub jego brakiem, to jeszcze w macie te niteczki jaśniejsze są takie mniej wyraźne, jakby zamglone.

No i nie wiem, czy przed wejściem dać affrony, czy areny - te ostatnie pasują odcieniem do drzwi, też są chropowate, ale mniej, no i bardziej będzie widać na nich brud, ale z drugiej strony może będą pasowały do betonowych płyt, z których ma być ścieżka.

Bałam się tego półpoleru w kuchni, bo meble w połysku, ale teraz dowiedziałam się, że w Ikei są też białe kuchnie w półpołysku - Applad, więc może to dobre rozwiazanie, żeby nie było zbyt elegancko.

Dowiedziałam się też od Myszy o sposobie na matowe affrony - pastowanie ich od czasu do czasu. To jest myśl, ale jednak w kuchni chciałabym sobie ułatwić życie, bo wiadomo, że tam najbardziej będzie się brudzić. Zastanawiałam się tylko nad tym, o czym piszesz Aricio - czy ten poler nie będzie się wycierał z czasem? Wyślę dzisiaj męża piąty raz do sklepu, żeby podpytał sprzedawcę, który był dość krytyczny wobec tych płytek :)

Śmiej się Myszo, śmiej... Co ja za to mogę, żem taka niezdycydowana... (to przez traumatyczne przeżycia z płytkami w poprzednim mieszkaniu:))

Dzięki za napitek! :) Nie mam w lodówce szampana, ale coś lepszego - cydr za prawie 2 euracze! Tylko, że mnie gardło boli i coś niedomagam ogólnie - to pewnie od nadmiaru wrażeń :)