tutli_putli 06.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach... Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie Irma jak fajnie, że o tym domku napisałaś bo też mam dylemat co z tą elwacją z drewna. Kurcze też mi się strasznie podoba i przypomina mi mój domek. Dom-magdy-martyny-i-marcina: http://forum.muratordom.pl/dom-magdy-martyny-i-marcina,t81803.htm?highlight=dommaćka%20martyny%20magdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach... Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie Tak, bardzo ładne to drewno, tylko że taras nie może być w innym kolorze niż elewacja, a nie da się go zrobić z naturalnego drewna i zachować w takim odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.09.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach... Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie Tak, bardzo ładne to drewno, tylko że taras nie może być w innym kolorze niż elewacja, a nie da się go zrobić z naturalnego drewna i zachować w takim odcieniu. a dlaczego nie moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 07.09.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 modrzew w naturalnym, kolorze na elewację i na taras, będzie ciemniejszy kolor, ale jednak nie taki pomarańcz jak mój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 07.09.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Hej,Wyczytałam właśnie, ze piszesz, iż 14 uprawomocnia się pozwolenie na budowę i że zamierzacie zacząć budowę. Podpowiem Tobie tylko, że trzeba jeszcze zgłosić zamiar rozpoczęcia budowy i dopiero po 7 dniach powinno się rzeczywiście rozpocząć pracę. A tak w ogóle, to GRATULUJĘ PNB i będę trzymać kciuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 07.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://www.yatzer.com/1588_6x11_alpine_hut_by_ofis_architects http://www.osiedlezielonepola.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=86 http://www.flickriver.com/photos/26764798@N04/sets/72157605521065091/ (coprawda renderki ale drewno i szary melanżowy dach) tu jest jasne fajne drewno... tylko na całosci, i z szarym kamieniem... ale nie ma sie co bac naturalnej jasnosci drewna... jest przyjazna, młoda.... poszukam jeszcze ale najwczesniej wieczorem, czas do orki aha, to moze bez znaczenia, ale na grafitowym dachu sensowniej sie wpasuje ewentualna 'kiedysiejsza' decyzja o kolektorach (glikolowych lub elektrycznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja bym dała świerk syberyjski w naturalnym kolorze i jasnoszary dach... Był gdzieś na forum przepiękny (domMaćka Martyny i Magdy czy jakos tak)dom z płaskim co prawda dachem, ale na elewacji było jaśniutkie drewno i wyglądało to cudnie Tak, bardzo ładne to drewno, tylko że taras nie może być w innym kolorze niż elewacja, a nie da się go zrobić z naturalnego drewna i zachować w takim odcieniu. a dlaczego nie moze? Dlaczego? tak mi się wydaje, że taki jasny taras pod wpływem deszczu itp. bardzo szybko będzie się różnił od elewacji. Ale może się mylę? jeśli myślimy cały czas o takim kolorze jak w tym domu, o którym pisałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Hej, Wyczytałam właśnie, ze piszesz, iż 14 uprawomocnia się pozwolenie na budowę i że zamierzacie zacząć budowę. Podpowiem Tobie tylko, że trzeba jeszcze zgłosić zamiar rozpoczęcia budowy i dopiero po 7 dniach powinno się rzeczywiście rozpocząć pracę. A tak w ogóle, to GRATULUJĘ PNB i będę trzymać kciuki. Pozdrawiam Dzięki za przypomnienie! Wiemy o tym przepisie, w tym tygodniu będzie to zgłoszone - ponoć w starostwie odbierają setki takich zgłoszeń i nikt nie sprawdza tego, czy budowa rozpocznie się parę dni wcześniej. Dziękuję też za gratulacje i kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 07.09.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dlaczego? tak mi się wydaje, że taki jasny taras pod wpływem deszczu itp. bardzo szybko będzie się różnił od elewacji. Ale może się mylę? jeśli myślimy cały czas o takim kolorze jak w tym domu, o którym pisałaś. Nie no, taras na pewno będzie się różnił od elewacji... na elewacji nie leży śnieg, nie biegają po niej dzieci, psy, nie spada talerz z kawą... Różnic sie bedzie na bank po dwóch latach choćby... dlatego dobiera sie to jakos chyba 'wyprzedzająco' lub zdecydowanie różnie.. nie wiem.. Ja zakłądam że mimo wszystko to nadal będzie jakoś spójne... zwłaszcza że sciana elewacji jest pod innym kątem do światła niż podłoga tarasu.... O ile oczywiście dobrze zrozumiałem problem... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://www.yatzer.com/1588_6x11_alpine_hut_by_ofis_architects http://www.osiedlezielonepola.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=86 http://www.flickriver.com/photos/26764798@N04/sets/72157605521065091/ (coprawda renderki ale drewno i szary melanżowy dach) tu jest jasne fajne drewno... tylko na całosci, i z szarym kamieniem... ale nie ma sie co bac naturalnej jasnosci drewna... jest przyjazna, młoda.... poszukam jeszcze ale najwczesniej wieczorem, czas do orki aha, to moze bez znaczenia, ale na grafitowym dachu sensowniej sie wpasuje ewentualna 'kiedysiejsza' decyzja o kolektorach (glikolowych lub elektrycznych) Dziękuję Marku! Hmm... trudna decyzja. Jasne drewno pięknie wygląda, ale chyba też szybciej pokrywa się patyną, a ten szary kolor drewna zdecydowanie mi się nie podoba. A kolektory? mąż kiedyś planował, ale teraz stwierdził, że to nie jest zbyt opłacalne, ale może rzeczywiście kiedyś? Jakoś w tej chwili myślę raczej o ciemniejszym drewnie i grafitowym dachu, ale zasialiście we mnie niepewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 07.09.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A kolektory? mąż kiedyś planował, ale teraz stwierdził, że to nie jest zbyt opłacalne, ale może rzeczywiście kiedyś? Jakoś w tej chwili myślę raczej o ciemniejszym drewnie i grafitowym dachu, ale zasialiście we mnie niepewność Jesli juz, radziłbym branie pod uwagę kolektory elektryczne. Te sie rozwijają w zawrotnym tempie i za kilka lat to będzie dość opłacalna technologia (tu jest przestrzeń dla technologii, w wodnych - niewielka). Wodne lub glikolowe... Hm, moim zdaniem to tez mało sensowne, w zimie ledwo hula, w lecie ciepła woda nie jest taka konieczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 no nie mów że w lato bierzesz tylko zimny prysznic właśnie w lato jest fajnie bo się piec nie musi odpalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 07.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 no nie mów że w lato bierzesz tylko zimny prysznic właśnie w lato jest fajnie bo się piec nie musi odpalać ja nie znosze upalow (i lata czerwiec-sierpien) wiec wole chłodny prysznic ... za to fakt, jesienią i wiosną to 'wrzątek' najlepiej na mnie działa i wtedy glikol sprawdza sie chyba najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A kolektory? mąż kiedyś planował, ale teraz stwierdził, że to nie jest zbyt opłacalne, ale może rzeczywiście kiedyś? Jakoś w tej chwili myślę raczej o ciemniejszym drewnie i grafitowym dachu, ale zasialiście we mnie niepewność Jesli juz, radziłbym branie pod uwagę kolektory elektryczne. Te sie rozwijają w zawrotnym tempie i za kilka lat to będzie dość opłacalna technologia (tu jest przestrzeń dla technologii, w wodnych - niewielka). Wodne lub glikolowe... Hm, moim zdaniem to tez mało sensowne, w zimie ledwo hula, w lecie ciepła woda nie jest taka konieczna... U nas dodatkowo dach jest niekorzystnie ustawiony i chyba dlatego też mąż przestał myśleć o kolektorach, a on lubi takie wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.09.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 no proszę jaki ciekawy dziennik znalazłam Z przyjemnością będę Wam kibicowała - projekt jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.09.2009 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Glowac - dzięki za miłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 08.09.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 i znów drewienko http://www.dezeen.com/2009/09/08/house-bierings-by-rocha-tombal/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.09.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Dziękuję Marku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.09.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Trzymam kciuki i powodzenia! Projekt świetny! Taras bardzo mi się podoba Będę śledzić co tam u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts