Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Dzięki za gratulacje!

Ja tymczasem nie mogę spocząć na laurach i zgodnie z obietnicą będę móżdżyć dalej. Trafiłam na piekną tapetę do dziecięcego pokoju, nie planowałam tapety, ale ta mi się bardzo spodobała... JUż wcześniej myślałam, że uszyję z filcu ptaszki do powieszenia w podobnym stylu.

http://www.udekorujdom.pl/tapety/harlequin/what-a-hoot/harlequin-what-a-hoot-70515

Jest też taki materiał na poduszki na przykład. Pomyślałam o pokoju młodszej (na fragmencie ściany), tylko tam miały wylądować krzesełka i stolik z obecnego pokoju starszej, dziewczynki lubią te krzesełka, trochę mi ich szkoda.

Coś takiego, tylko z turkusowym stolikiem. Trochę mnie wkurza, że te zwierzaki dominują w pokoju, trudno dodać tam jakieś inne elementy przewodnie.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStUeZrJiPVhpRiM7bQVilMEpD6NAfbx5yU-bAO2Uwv5GiYRk1eWzol5KFY

Zastąpiłabym je białym komplecikiem, tylko że głupio mi pozbawiać Tosi jej krzesełek, bo mi nie pasują do wystroju...

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie martw się Minko, znajdę sobie powód do rozterek :) I tu powieje grozą: jeszcze nie wszystkie zamówione... :) Jeszcze tylko Neewspapery (a to akurat nawet w moim mieście mogę zrobić, bo przypadkiem mamy oddział dużego sklepu, który sprowadza te płytki), no i zaraz będę zamawiać na próbę plaster białej mozaiki do małej łazienki.

Z fronu. Robót. Albo raczej nie-robót... Nic się nie dzieje... Nuda... Dzisiaj mąż odwiedził budowę z fachowcem od płytek itp. niewiele może zrobić, bo gładzie nie są wyschnięte, nie mogą szlifować. Nie wysycha, bo gaz nie jest podłączony, dzisiaj m. złożył wniosek (ciekawa jestem, jak długo czeka się na decyzję o podłączeniu gazu, no i ponoć w mrozy nie chcą kopać), piec wybrany. Dzisiaj też miały przyjechać płytki, dlatego mój małżonek wybrał się na budowę. Ale są już blisko, tylko nie mają czym dowieźć...

Nadalnie wiem, jaką wannę wybrać. W poprzednim głosowaniu oddano jeden głos na Sanplast Ergo

http://image.ceneo.pl/data/products/4723684/product.jpg

Pod uwagę biorę jeszcze Riho Luso:

http://image.ceneo.pl/data/products/402816/product.jpg

Umywalka i wc będą okrągłe.

Zastanawiam się też, jak wykończyć wannę - prosto czy tak jak np. w łazience Firiel7, z takim gzymsikiem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-ŁAZIENKI-NASZE-!!!!!!/page268

chyba to drugie rozwiązanie jest mniej praktyczne i nie wiem jak to by wyglądało przy moich gazetowych płytkach...

ja miałam wanne lusso. fajna była i szeroka, ale jakoś do tych gazet bardziej widzi mi się ta wanna z sanplasu.Nie potrafię uzasadnic-może kształty reszty sanitariatów powtórzy. Przy dużej wannie podcięcie dołu jest wskazane, obniża optycznie wannę jesli jest wysoka i dużo łatwiej ją umyć

Tapeta w sówki jest piękna-sama kiedyś o niej myslałam dla Majeczki, tylko w innej wersji kolorystycznej

Dzięki Myszo! A ja właśnie u Ciebie wpatrywałam się w łazienkę i wannę w niej (ta Twoja mozaika wygląda jak obraz....) i wydawało mi się, że to może właśnie lusso. Mankamentem tej ergo jest to, że wydaje się szarawa, no i nie wiem - ta lusso chyba ładniejsza, ale kwadratowa, a tu się prosi okrągła (chyba że mi się wydaje i nie ma przymusu: okrągłe do okrągłego, może nawet to nie jest trendy?:)). Nie wiem, jak z jakością 9poprzednio pomyliło mi się, myślałam, że to cersanit, a ten ma kiepskie opinie).

A pisząć o gzymsiku, miałam na myśli takie coś na górze, tego na dole nie planowałam, przy wymiarze moich płytek to kiepsko by wyszło, za duża sieczka.

Mazo, ale ta lusso to wcale tak bardzo kwadratowa nie jest... No chyba że ja już z oczami coś pod wieczór mam... A poza tym to tak jak piszesz obudowana, nawet "kwadratowa", wanna przy okrągłych umywalkach nie będzie źle wyglądać.

Hmmm... nie widze łazienki firiel7...

Fakt, że akurat na tym zdjęciu tak bardzo nie jest.... A łazienka o której piszę jest mniej więcej w 1/3 strony.

Dzięki Myszo! A ja właśnie u Ciebie wpatrywałam się w łazienkę i wannę w niej (ta Twoja mozaika wygląda jak obraz....) i wydawało mi się, że to może właśnie lusso. Mankamentem tej ergo jest to, że wydaje się szarawa, no i nie wiem - ta lusso chyba ładniejsza, ale kwadratowa, a tu się prosi okrągła (chyba że mi się wydaje i nie ma przymusu: okrągłe do okrągłego, może nawet to nie jest trendy?:)). Nie wiem, jak z jakością 9poprzednio pomyliło mi się, myślałam, że to cersanit, a ten ma kiepskie opinie).

A pisząć o gzymsiku, miałam na myśli takie coś na górze, tego na dole nie planowałam, przy wymiarze moich płytek to kiepsko by wyszło, za duża sieczka.

ja nie mam lusso:)

miałam na mieszkaniu.Faktycznie ładny kolor miała

ale riho nie ma podobnej wanny co ta z sanplastu? nie moge sprawdzić, bo coś ich strona nie działa teraz

nie wiem jak z trendami, ale jakoś te sanitariaty dobrze by było zgrac. Pokaż umywalkę i kibel

A w ogóle to jest kiepsko. W domu jest straszna wilgoć, sople wiszą na oknach wewnątrz, na gaz będziemy czekać w najgorszym wypadku z dobry miesiąc (mojemu mężowi wydawało się, że to od ręki...). W każdym pomieszczeniu rozgrzebane, płytkarz nie może nic robić, zaraz nam ucieknie... Deweloper zadowolony z siebie "pan się nie martwi...", a ja mam obawy, czy zdążymy przed czerwcem, no i martwię się o okna... Ech...

Mazo musisz ogrzac dom, jakkolwiek i nawet troche, ale musisz.

Co do kibli to miałam nadzieje, ze masz wybrany, ale ty jak ja zaraz całą litanię wklejasz. z kibli polecam zdecydowanie roca(tu chyba meridian wkleiłas). najłatwiejszy w utrzymaniu kibel jaki kiedykowiek miałam. umywalka z tym sanplastem wannowym bardzo ładnie się komponuje

a riho carolina?

http://www.monto.pl/data/foto.php?f=1473686736%2Friho_carolina_170.jpg&w=250

i jeszcze kaldeweia możesz rozpatrywac, nie pamiętam czy classic duo czy cono duo

Dom jest ogrzewany kozą budowlaną, kiedy są fachowcy na budowie, dzisiaj ich nie było, bo nie schnie i nie mają co robić... Może coś się uda przyspieszyć z tym gazem, jakoś po znajmości, instalator będzie próbował.

Ta carolina ma takie szerokie to coś dookoła, sprawdzę kaldeweia - coś mi mignęło na ceneo, tylko u mnie jest dodatkowy problem - odpływ na środku, nie zawsze jest taka opcja.

A wc - meridian jest najtańszy (to cieszy), ale denerwują mnie te zakamarki po bokach i rachityczna deska, najbardziej podoba mi się subway, ale tam znowu deska kosztuje tyle co wc, aż tak mnie chyba nie będzie cieszyć widok muszli klozetowej :) A to chińskie dzieło - ciekawe...

Dom jest ogrzewany kozą budowlaną, kiedy są fachowcy na budowie, dzisiaj ich nie było, bo nie schnie i nie mają co robić... Może coś się uda przyspieszyć z tym gazem, jakoś po znajmości, instalator będzie próbował.

Ta carolina ma takie szerokie to coś dookoła, sprawdzę kaldeweia - coś mi mignęło na ceneo, tylko u mnie jest dodatkowy problem - odpływ na środku, nie zawsze jest taka opcja.

A wc - meridian jest najtańszy (to cieszy), ale denerwują mnie te zakamarki po bokach i rachityczna deska, najbardziej podoba mi się subway, ale tam znowu deska kosztuje tyle co wc, aż tak mnie chyba nie będzie cieszyć widok muszli klozetowej :) A to chińskie dzieło - ciekawe...

gdzie ty w roce widzialas jakies zakamarki? ja subwaya też lubię, ale deska jest bardziej skomplikowana do mycia, choć sama ceramika boska.Kaldewei ma odpływ na środku-słowem szukasz dwusobówki i taką też Ci poleciłam

Caroliny na żywo nie widziałam, więc nie wiem jak ten rant się prezentuje, ale są też opcje bez rantu w riho. No mi jednym słowem ten owal do Ciebie pasuje.Jak wstawisz lusso też bedzie grało, no bo co ma nie grać-nie jest znowuż taka wyuzdanie kanciasta, ale stawiam zdecydowanie na owal

kaldewei 170tka kosztuje 1800, to w sumie pewnie więcej z 4-5 stów niż riho, ale jest stalowa i naprawdę piękna.Warto chociaż pooglądać na żywo

deska wolnoopadająca subway 400zł

http://allegro.pl/villeroy-subway-2-0-deska-wolnoopadajaca-i1353253134.html

roca ma dwa rodzaje desek albo na plastikowych mocowaniach, albo na metalowych

Zakamarki zawnętrzne - te dziury po bokach:)

Kaldewei 1800 - to za dużo.

Tę deskę widziałam z metalowymi mocowaniami,może była źle przykręcona, bo się rylotała :)

Wiesz, Myszo - chyba masz rację, że kanciastości do mnie nie pasują. Wezmę tę ergo, mam tylko nadzieję, że w łazience nie wyjdzie ta szarość. W jednym sklepie było to widać, w drugim nie, w obu oświetlenie dobre... Płytki nie są śnieżnobiałe, ale białe...

Zastanawiam się nad tym meridianem, bo widziałam kiedyś na allegro całe zestawy - geberit, wc i przycisk, tylko że te przyciski z reguły były takie sobie.