Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, jedynkę, sto razy pytalismy, czy może być taka wąska, byłam w szoku, kiedy usłyszałam, jaką chce dać...

Okna - 7040.

Jeszcze sprawa płytek - płytkarz z moim osobistym męzem ustalili, że na korytarzu mają być położone tymi prązkami wzłuż, zgodziłam się na to, lae coś mi świtało w głowie, że coś jest nie tak. UCiebie, Myszo, widzę, że masz odwrotnie, myslisz, że to ma znaczenie? teraz bez sensu byłoby kłaść na korytarzu w inną stronę niż w łazince, ale może głupio też tak, jak mysli płytkarz?

ja mam wszędzie prostopadle paski, jakoś tak bardziej mi leżało, a teraz się zastanawiam, czy to miało jakieś znaczenie.Tez mam na jedynce na podłogówce, nic się odpukać nie dzieje jak dotąd

a przepraszam, w małym wc mam pasek płytek położony inaczej niż reszta, też mi tak pasowało,

Jak korytarz wąski to prostopadle, w łazience jak chcesz

To mnie pocieszyłaś, że to nie ma znaczenia, chyba bardziej by mnie denerwowało, gdyby przy łączeniu łazienka - korytarz płytki były w różne strony. Mogłam dzisiaj ułozyć sobie w tym korytarzu i zobaczyć, czy tak jest ok, jak płytkarz wymyślił, ale po oględzinach okien odechciało mi się wszystkiego...

wilgoć musisz miec w domu, bo to drewniane okna jak rozumiem?

Tak, drewniane, wilgoć jest, woda skrapla się na szybach, na suficie, to przez niezaizolowany we własciwym czasie płaski dach, wykonawca nie dostał zamówionego towaru, nie zaizolował, jakiś czas osuszal, widocznie nie wystarczyło, ja bym mu nagadała, ale to mąz jest od kontaktów... Jestem wściekła i nie mogę myśleć o tych oknach, na dodatek wydaje mi się od dawna, że są źle pomalowane, to nie jest normalne, żeby po przyklejeniu taśmy malarskiej (ponoć) farba zeszła razem z tą taśmą. Co nas podkusiło, zeby brać drewnaine okna....

Za kilka dni będzie chodzić ogrzewanie... za późno...

O rany, straszne rzeczy piszesz. Na te okna masz gwarancje? Farba nie może odchodzić z taśmą. O co chodzi z tą izolacją dachu? U mnie też nie jest zaizolowany na zimę, czy to czymś grozi? A masz zainstalowaną wentylację?

Gwarancję - no tak. Jeszcze nie podpisa;ismy odbioru okien, bo nie wszystko jest zrobione. Ale co teraz - gdyby uznali reklamację na te farbę, to co - będą nam wymieniać okna?

Nie ammy wentylacji mechanicznej, wiem, że to robi się dziwne, nie mieć wentylacji mechanicznej.