Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie mam gwarancji przy sobie, jestem poza domem, jest 3 lub 5-letnia. Boję się, że wina będzie po naszej stronie...

Maju - dziur już nie ma, jedynie te w oknach, no i drzwi są budowlane.

Najgorzej jest w łazience, tam własnie był zlany sufit i teraz skrapla się na nim woda. W gospodrczym to samo, ale też to duże okno z nieszczęsnym podziałem jest uszkodzone.

Pomijając te wypaczenia, to ta cholerna farba. Gdyby mieli całe okna wymieniać, to znowu tynkowanie, obróbka wszystkiego wokół okien - nie wyobrażam sobie tego. I znowu zaufalismy wykonawcy "pan się nie martwi...".

Mazo, po pierwsze dobrze, że jeszcze nie odebraliście okien, a po drugie sprawdź zapis na umowie mówiący o zapewnieniu z Twojej strony odpowiednich warunków, wilgotności itp... jeśli tego nie ma, to 100% wina wykonawcy i absolutna podstawa do nie odebrania felernych okien.

Dzięki dziewczyny...

Hit sezonu - nasz wykonawca nie wykuł jeszcze otworów wentylacyjnych, stąd ta cała jazda... Już po rozmowie, zostanie obciążony stratami, do czwartku wybije otwory, wtedy ma ruszyć grzanie. Jestem w szoku, jak to możliwe... Druga wiadomość - ponoć w kuchni, w dużym oknie tarasowym to samo, widać już gołe drewno... Nie zauważyłam tego w sobotę, chociaż oglądałam to okno.

Mazo, dokładnie, spiszcie wszystko, bo potem jak przyjdzie zapłacić rachunek, to wykonawca może s zmienić stanowisko (vide: sprawa schodów Myszy). Powie, że nikt nie kazał Wam się godzić na wstawianie okien przed tynkami, że zrobiliście to własne ryzyko itp. Nie wiem, czy macie z Nim jakąś umowę, jeśli tak, to sprawdź czy tam coś jest o takich sytuacjach.

No niestety ciągle musimy z nim o coś walczyć... A przecież mógł wybić te otwory i pewnie nic by się nie stało. Nie potrafię tego zrozumieć... Jutro ma być podłączony piec, ciekawe, czy się uda, jak znam życie to zabraknie jakiejś części itd. Budowanie na odległość, bez osoby, która rzeczywiście to koordynuje to porażka...

Mazo alez hisoria okienna - wspolczuje:(. Koniecznie przejzyj dokladnie umowe. My mamy tez drewniane, zanim zostaly zamontowane przyjechal przedstawiciel firmy sprawdzic czy wszystkie mokre roboty sa wykonane - tynki, wylewki i czy wilgotnosc odpowiednia ( takie mamy warunki gwarancji) i opiero wtedy wszla ekipa montujaca