Analiena 13.12.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Kurcze...przerąbane z tymi oknami... koniecznie zerknij w umowę co zapisali jeśli chodzi o gwarancję i walcz o swoje. Drewniane okna są super i dobrze że jej wybrałaś. To jest po prostu chyba jakaś fuszerka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.12.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie mam gwarancji przy sobie, jestem poza domem, jest 3 lub 5-letnia. Boję się, że wina będzie po naszej stronie... Maju - dziur już nie ma, jedynie te w oknach, no i drzwi są budowlane.Najgorzej jest w łazience, tam własnie był zlany sufit i teraz skrapla się na nim woda. W gospodrczym to samo, ale też to duże okno z nieszczęsnym podziałem jest uszkodzone. Pomijając te wypaczenia, to ta cholerna farba. Gdyby mieli całe okna wymieniać, to znowu tynkowanie, obróbka wszystkiego wokół okien - nie wyobrażam sobie tego. I znowu zaufalismy wykonawcy "pan się nie martwi...". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mazuś, ale jaka to może być wasza wina? Czy wykonawca / producent uprzedzal Was że w takich warunkach (mróz, brak ogrzewania) okien nie powinniście wstawiać bo się wypaczą i farba odlezie? Kurcze no bez przesady.... Przeciez to oni powinni doradzić czy odradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.12.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 kurcze, nawet nie wiem, co mam Ci napisać... smutna sprawa współczuję i mam nadzieję, że ktoś bardziej biegły Ci pomoże ! 3maj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.12.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Mazo, po pierwsze dobrze, że jeszcze nie odebraliście okien, a po drugie sprawdź zapis na umowie mówiący o zapewnieniu z Twojej strony odpowiednich warunków, wilgotności itp... jeśli tego nie ma, to 100% wina wykonawcy i absolutna podstawa do nie odebrania felernych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.12.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Oj, niedobrze z tymi oknami Mam jednak nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i po Waszej myśli. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Dzięki dziewczyny... Hit sezonu - nasz wykonawca nie wykuł jeszcze otworów wentylacyjnych, stąd ta cała jazda... Już po rozmowie, zostanie obciążony stratami, do czwartku wybije otwory, wtedy ma ruszyć grzanie. Jestem w szoku, jak to możliwe... Druga wiadomość - ponoć w kuchni, w dużym oknie tarasowym to samo, widać już gołe drewno... Nie zauważyłam tego w sobotę, chociaż oglądałam to okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.12.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Rany, co to za gość??? Z tego co czytam, to ciągle masz z nim jakieś problemy:(Trzymaj się ciepło:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 (edytowane) ...powodzenia Edytowane 15 Grudnia 2010 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 DZięki! A oto nasze okna... http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFZQl5u4I/AAAAAAAAE6I/uLtwz5paCZk/s720/IMGP4448.JPG http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFaBbL-ZI/AAAAAAAAE6M/eq1ZNfupaKQ/s512/IMGP4449.JPG http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFazJ4T6I/AAAAAAAAE6Q/UuJydRoUByk/s720/IMGP4450.JPG http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFdj40b8I/AAAAAAAAE6g/m6WKvWhWmb4/s512/IMGP4454.JPG http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFeDJkJzI/AAAAAAAAE6k/GNgV_OmakGo/s512/IMGP4455.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.12.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Zdjęcia mówią wszystko Koniecznie z wykonawcą spiszcie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Z serii - miało być inaczej - odpływ nie jest ymetrycznie, wina instalatora, płytkarz spisuje się dobrze, tfu, tfu... http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TQdFc5Atd3I/AAAAAAAAE6c/6_uPdFoAmkY/s720/IMGP4453.JPG Ale nie zamierzam się tym przejmować, mam większe powody do zmartwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.12.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Rany boskie!współczuję i tzrymam kciuki za to żebyście jak najlepiej sprawę załatwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Mazo, dokładnie, spiszcie wszystko, bo potem jak przyjdzie zapłacić rachunek, to wykonawca może s zmienić stanowisko (vide: sprawa schodów Myszy). Powie, że nikt nie kazał Wam się godzić na wstawianie okien przed tynkami, że zrobiliście to własne ryzyko itp. Nie wiem, czy macie z Nim jakąś umowę, jeśli tak, to sprawdź czy tam coś jest o takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.12.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Okna są zapłacone... Wiem, nic nie mówcie... Chyba, że masz na myśli naszego dewelopera/generalnego wykonawcę czyli koordynatora wszystkich działań na budowie... - to na pewno spiszemy, nie protestował, chyba że coś wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 chodzi mi o rachunek, który ewentualnie wystawicie generalnemu za szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 15.12.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 No pieknie... Okna wyglądają gorzej niż źle Walczcie z wykonawcą, to jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.12.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 No niestety ciągle musimy z nim o coś walczyć... A przecież mógł wybić te otwory i pewnie nic by się nie stało. Nie potrafię tego zrozumieć... Jutro ma być podłączony piec, ciekawe, czy się uda, jak znam życie to zabraknie jakiejś części itd. Budowanie na odległość, bez osoby, która rzeczywiście to koordynuje to porażka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.12.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mazo alez hisoria okienna - wspolczuje:(. Koniecznie przejzyj dokladnie umowe. My mamy tez drewniane, zanim zostaly zamontowane przyjechal przedstawiciel firmy sprawdzic czy wszystkie mokre roboty sa wykonane - tynki, wylewki i czy wilgotnosc odpowiednia ( takie mamy warunki gwarancji) i opiero wtedy wszla ekipa montujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts