Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a kto Ci kaze zamykać drzwi i okna? Mam wysoki salon, mam wentylacje mechaniczną- włączam okresowo jak jest potrzebna, a u mnie jest potrzebna w dzień bardzo niewiele, ale nocą mogę spać spokojnie z zamkniętymi oknami na parterze i jest czym oddychac w sypialniach.Jak jej nie było- to było o wiele ciężej otworzyc sobie latem balkon i zasnąć.To było jedyne lato, które przekatowałam bez przeciągów nocą. Juz się to nie powtórzy.Będe piać peany na jej temat;)

Co do spretensjonowanej paniusiowatości, to ja tak miałam, ze jak który wykonawca, niech go drzwi, rzucił mi hasło, ze nic mi się nie podoba i tak zaraz bede chciała wszystko zmieniać, to dostawałam szału, ale wycofywałam się z konsekwentnego dążenia do swojego celu, łatwo było mnie zbić z pantałyka.Na szczęście niewielu było takich, którzy to dziękują losowi za to, że mają co do garnka włożyć i tylko za to, bo innych wymagań nie mają, także nie musiałam się zbyt wiele dopraszać o sposób wykończenia i jego jakość

No dobla dobla (jak mawia moja 2,5 - latka), mówiłam, że się nie znam...

Dogadałam się w końcu z tymi od drzwi, okazało się, że pisali do mnie, a ja nie widziałam ich odpowiedzi tylko załączniki, pisali na skrzynkę męża, a ona ma inny układ niż moja, szukałam odpowiedzi na początku maila, a ona była na końcu:) Pochwyt jest na zamówienie, na stronie wykonawcy nie ma niczego takiego, co mi się wydawało :) Zostaje ten ich.

mazo! a ja z innej beczki, coś o tynkach zewnętrznych, bo Ty chyba miałaś mieć silikonowe tak? Jakiej firmy?

Chciałabym silikonowy StoLotusan, ale wszyscy wykoawcy sprzedają mi coś innego, tylko nie to! Jakieś Atlasy i Adpole.... Cena 120 zł/m2 to jest cena ok?

Jak się liczy powierzchnie tynków zewnętrznych - z oknami czy bez? Bo mi pan policzył z oknami, co przy moich wielkościach okien, jest jakąś porażką!

Anula, co do liczenia tynków, to był gdzieś jakiś wątek na ten temat i chyba rzeczywiście niektórzy liczyli z oknami. Trzeba więc tego pilnować w umowie. Tam chodzi o jakieś listwy na narożnikach, ale przy Twojej powierzchni na pewno lepiej liczyć listwy niż powierzchnię okien. Nie mam pojęcia co to za tynki, ale cena wydaje mi się wysoka. Mi powiedzieli wstępnie 120 -130 zł za kompletną elewację - styropian, siatka, tynk + robocizna. Nie wiem czy malowanie elewacji też.

Mazo, jeśli dobrze pamiętam, to Ty w moich komentarzach pytałaś o WM przy pustce nad salonem. U nas rozwiązaniem mają być jakieś nawiewniki, które będą w suficie podwieszonym przy stropie nad kuchnią/jadalnią. Nie będą w pionie tylko poziomie. Są droższe niż anemostaty. Muszę sprawdzić dokładnie w ofercie, jak to się nazywa.

Mazo, siedzę dzisiaj nad pomysłem na podłogi i trafiłam chyba na płytki, które mi się podobają. Znalazłam przez wyszukiwarkę, że interesowałaś się nimi - Impronta Boulevard. Wiem, że potem zdecydowałaś się na Affrony, ale nie wiem, czy bierzesz też tę Improntę. Jeśli nie, czemu z niej zrezygnowałaś?

Podobają mi się ciemne odcienie - Betty i Clint.

Dziewczyny ciemne plytki wcale nie musza byc niepraktyczne. Ja u siebie mam ponad 50 metrow kamienia naturalnego- skifera (niedostepny w Pl), szarego, jednolitego, matowego, takiego lupanego delikatnie. Moja znajoma ma go u siebie i jak dla mnie idealny do brudu - wcale nie widac na nim zabrudzen, latwo sie czysci.

Dzieczyny, płytki piękne i jeśli tylko się uda, to chciałabym je mieć. Tylko właśnie Mazo ta cena. Przeglądałam sporo róznych rzeczy i chciałam zmieścić się w cenie do 100 zł. Tu przekraczam bardzo, ale to bardzo budżet. Będę szukać i czekać może trafi się jakaś promocja (np. pamiętam, że Nelli Sza i Markoto chyba trafiły na Zirconio Cemento w cenie jakieś 70 zł, chociaż normalnie kosztują 180-220).

Różnica jest chociażby w tych rektyfikowanych i naturalnych - ok. 80 zł. Te największe 60 x 90 są tylko rektyfikowane.

Wyglądają cudnie, musimy przeliczyć, ile tego potrzebujemy na kuchnię i komunikację i zobaczymy. Jeśli nie trafi się jakaś promocja czy nie starguje się, to pewnie trzeba będzie szukać czegoś podobnego.

A jak właśnie z tymi maziajami i maskowaniem. Byłam ostatnio u fryzjera i miał ciemne kafle. Bardzo mi się podobały. Pogoda była jednak już zimowa i na podłodze miał szare smugi, takie od wchodzenia, kręcenia się itp. Tak trochę niezbyt, żeby tak to wyglądało w domu. Wtedy pomyślałam, że ciemne kafle jednaj odpadają. Dopóki nie zobaczyłam Betty i Clinta :)

Mazo, jeśli pozwolisz chciałabym Was się poradzić tutaj, bo jest Was więcej. Chodzi mi o kolor okien. Zamówiliśmy Jezierskiego i mamy do wyboru antracyt, szary (coś podobnego jak ma Mazo), tytan i platyna (te ostatnie migają i są takie srebrzyste, aluminiowe, Olgusieniunieczka ma u siebie tytana). Mąż obstaje przy antracycie, a ja obawiam się takich ciemnych okien. Fakt, że brama, dachówka, rynny też będą ciemne. Nie wchodzi w grę robienie dwóch kolorów na zewnątrz i wewnątrz, bo tak nie chcę. Na małe podłużne okna przymierzamy się do jasnego odcienia, reszta ten antracyt. Widzieliście ciemne okna. Irmo, bo Ty masz takie ciemne, jesteś zadowolona? Nie ma problemu potem z wystrojem? Dzięki z góry za pomoc.

Edytowane przez Spirea