Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i po Świętach... Wczoraj bylismy na budowie - ładnie posprzątane, porządki świąteczne chyba :) Do Nowego Roku maja skończyć gładzie, już teraz pokoje wydają się większe, zniknęły te wszystkie budowlane graty (no może nie wszystkie, ale jest uładzone), przybyło za to drewno w jedenj sypialni, cały pokój zawalony, profil, który wybral dla nas nasz wykonawca (wrr..) to softline, proste deski lekko zaokraglone, najbardziej popularna deska elewacyjna, mamy wątpliwości co do jej jakości, wzięliśmy do domu 3 deski, żeby je sobie ułożyć i zobaczyć efekt - wszystkie 3 miały jakieś wady. Nadal stoją rusztowanie, bo wysoki salon będzie malowany przez gości od gładzi, więc może za parę dni zobaczymy go już w pełnej krasie. Ciekawe... Przez te wszystkie historie okienne trudno mi się tym wszystkim cieszyć, ale już mi lepiej, tylko 3 okna sa wypaczone, 2 sa małe, jedno większe - to połówka tego w salonie, które miało być bez podziału. W czwartek ma być instektor i będą rozmawiać z wykonawcą na ten temat. Co jeszcze? zamontowane parapety w salonie, dębowe. Chyba takie same damy w sypialniach dzieci, w łazience biały z konglomeratu.

A - piec na drewno po wielu perypetiach grzeje, dzisiaj mój mąż ma nocować na budowie i palić tak, żeby w końcu system, się porządnie nagrzał, a potem będzie palił ktoś z sąsiedztwa.

super!!!! wszystko pięknie się klaruje, widzisz? :) przejdą nerwy - wróci radość :yes: ( jak po kłótni kochanków :lol2: )

... a wtedy korzystaj z dobrej passy, bo na budowie jak w życiu, różnie się plecie ;)

ja po moich wykończeniowcach miałam taką zwałę, że wena do dekorowania przyszła mi dopiero po 5ciu miesiącach od zamieszkania :p

Edytowane przez aricia

Mój dzielny małżonek spędził wczoraj noc w domu. -20 stopni na zewnątrz... W domu - nie miał termometru...ale za ciepło nie było. Jego zdaniem ten piec (18kW) jest za słaby, taki sam mamy mieć gazowy - chyba trzeba to przemyśleć, może dom jest zbyt rozległy na taką moc.

Zdjęc nie zrobilismy niestety, bo wpadlismy jak po ogień, przetarliśmy tylko trochę okna (nie były specjalnie mokre, bo w domu zimno), nie wyłączylismy nawet silnika - dziewczynki spały. Mam tylko kilka zdjęc od zewnątrz. Dom wydaje mi się taki długi, nieźle się nachodzimy od sypialni do salonu czy kuchni, ale to oddalenie sypialni od części dziennej ma chyba zalety - można spokojnie spać, kiedy w salonie impreza. Póki co jestem też zadowolona z tego, że łazienka nie jest bezpośrednio przy sypialni, w tej chwili tak mamy - strasznie mnie to denerwuje, kiedy mąz idzie spać później niż ja, albo kiedy wychodzi, kiedy ja (i młodsza córka) jeszcze śpię albo raczej usiłuję. Wiem, że teraz trend jest inny, ale my świadomie zrezygnowalismy z łazienki przy sypialni, poza tym chcielismy, aby obie były dostępne dla wszystkich domowników.

Mazo, dziękuję za życzenia. Niestety z powodów problemów z netem nie mogłam się odwdzięczyć.

Nie ma co się tłumaczyć z usytuowania łazienki. To jest właśnie świetne przy domach, a przede wszystkim projektach indywidualnych, że robimy tak, jak lubimy, jakie mamy przyzwyczajenia i co jest dla nas wygodne. Moda nie ma tu znaczenia.

Cieszę się, że powoli zaczyna się Wam wszystko klarować i zmierza w dobrym kierunku. Pozdrawiam

O - to światło doprowadza mnie do szału, bo w sypialni mamy prawie całe drzwi w szybkach, a naprzeciwko łazienka, też z szybkami. W domu nie będzie żadnych szybek, chociaz taka malutka w łazience by się przydała, żeby zaznaczyć, które drzwi są do łazienki i czy ktoś w niej jest, kiedy świeci się światło.

Mazo my rowniez swiadomie nie chcielismy lazienki tylko dla siebie, powiedzmy zintegrowanej z sypialnia. Jedna lazienka jest na parterze a druga spora rodzinna na pietrze, w poblizu wszystkich sypialni i ta opcja wydaje mi sie optymalna. moze kiedy dzieci zaczna dorastac (wejda w etap bycia nastolatkami) bedzie konieczny remont i zrobienie dodatkowej lazienki ale mamy do tego etapu sporo czasu.:yes::D

Co do drzwi to u mnie wszedzie pelne, nie lubie jak swiatlo ucieka z pomieszczen. Na drzwiach lazienkowych mozna zamontowac emblematy, ktore bedz wskazywaly, ze to wlasnie to miejsce - jest ich teraz cala masa, wiele naprawde urzekajacych:yes:

Dziękuję Myszo! I nawzajem!

Bylismy dzisiaj na budowie. Zaczyna mi się znowu podobać :) Ale kolejny raz nie mam zdjęc, było za ciemno. Jest tak jakoś przestronnie i nie jest zwyczajnie, a to bardzo mi chodziło :) Staram się nie patrzeć na okna i jest ok :) To spostrzeżenia przed kolejnym dołkiem :)

Żeby to jeszcze szybciej szło... Nistety trafił nam się wykonawca z cyklu "szczęśliwi czasu nie liczą" :)

Wykorzystam Cię Myszo przy okazji, jeśli pozwolisz :) Co myslisz o czarnej mozaice w małej łazience pomiędzy lustrem a umywalką? czy nie kombinować i dać białą, jak pod prysznicem? to taki kawalątek...

http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TPImKnYn_UI/AAAAAAAAE1w/FSHO1ZVlO4I/s800/rzut%20wc.jpg