mazo 25.12.2010 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Dziekuję Wam wszystkim za życzenia i również życzę Wam dużo radości i wzuszeń w te Święta! http://www.guy-sports.com/fun_pictures/christmas_tree_venice.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.12.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 No i po Świętach... Wczoraj bylismy na budowie - ładnie posprzątane, porządki świąteczne chyba Do Nowego Roku maja skończyć gładzie, już teraz pokoje wydają się większe, zniknęły te wszystkie budowlane graty (no może nie wszystkie, ale jest uładzone), przybyło za to drewno w jedenj sypialni, cały pokój zawalony, profil, który wybral dla nas nasz wykonawca (wrr..) to softline, proste deski lekko zaokraglone, najbardziej popularna deska elewacyjna, mamy wątpliwości co do jej jakości, wzięliśmy do domu 3 deski, żeby je sobie ułożyć i zobaczyć efekt - wszystkie 3 miały jakieś wady. Nadal stoją rusztowanie, bo wysoki salon będzie malowany przez gości od gładzi, więc może za parę dni zobaczymy go już w pełnej krasie. Ciekawe... Przez te wszystkie historie okienne trudno mi się tym wszystkim cieszyć, ale już mi lepiej, tylko 3 okna sa wypaczone, 2 sa małe, jedno większe - to połówka tego w salonie, które miało być bez podziału. W czwartek ma być instektor i będą rozmawiać z wykonawcą na ten temat. Co jeszcze? zamontowane parapety w salonie, dębowe. Chyba takie same damy w sypialniach dzieci, w łazience biały z konglomeratu. A - piec na drewno po wielu perypetiach grzeje, dzisiaj mój mąż ma nocować na budowie i palić tak, żeby w końcu system, się porządnie nagrzał, a potem będzie palił ktoś z sąsiedztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.12.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 (edytowane) super!!!! wszystko pięknie się klaruje, widzisz? przejdą nerwy - wróci radość ( jak po kłótni kochanków ) ... a wtedy korzystaj z dobrej passy, bo na budowie jak w życiu, różnie się plecie ja po moich wykończeniowcach miałam taką zwałę, że wena do dekorowania przyszła mi dopiero po 5ciu miesiącach od zamieszkania Edytowane 29 Grudnia 2010 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.12.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mazo, bardzo miło czytać dobre wieści . Nawet uśmiech Twój przez ten tekst prześwituje . Dobrze, że w domu już ciepło bedzie. To teraz najważniejsze co by gładzie szybko wyschły. Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.12.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Mój dzielny małżonek spędził wczoraj noc w domu. -20 stopni na zewnątrz... W domu - nie miał termometru...ale za ciepło nie było. Jego zdaniem ten piec (18kW) jest za słaby, taki sam mamy mieć gazowy - chyba trzeba to przemyśleć, może dom jest zbyt rozległy na taką moc. Zdjęc nie zrobilismy niestety, bo wpadlismy jak po ogień, przetarliśmy tylko trochę okna (nie były specjalnie mokre, bo w domu zimno), nie wyłączylismy nawet silnika - dziewczynki spały. Mam tylko kilka zdjęc od zewnątrz. Dom wydaje mi się taki długi, nieźle się nachodzimy od sypialni do salonu czy kuchni, ale to oddalenie sypialni od części dziennej ma chyba zalety - można spokojnie spać, kiedy w salonie impreza. Póki co jestem też zadowolona z tego, że łazienka nie jest bezpośrednio przy sypialni, w tej chwili tak mamy - strasznie mnie to denerwuje, kiedy mąz idzie spać później niż ja, albo kiedy wychodzi, kiedy ja (i młodsza córka) jeszcze śpię albo raczej usiłuję. Wiem, że teraz trend jest inny, ale my świadomie zrezygnowalismy z łazienki przy sypialni, poza tym chcielismy, aby obie były dostępne dla wszystkich domowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.12.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Mazo, dziękuję za życzenia. Niestety z powodów problemów z netem nie mogłam się odwdzięczyć.Nie ma co się tłumaczyć z usytuowania łazienki. To jest właśnie świetne przy domach, a przede wszystkim projektach indywidualnych, że robimy tak, jak lubimy, jakie mamy przyzwyczajenia i co jest dla nas wygodne. Moda nie ma tu znaczenia. Cieszę się, że powoli zaczyna się Wam wszystko klarować i zmierza w dobrym kierunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.12.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 To takie moje głośne myślenie, rozważania po wizycie w domu, w którym łazienka była przy naszej sypialni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 30.12.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 mazo, mnie denerwowało nawet światło przebijające przez szybki w drzwiach, w starym domku, jak małżon po nocach buszował więc uważam, że odseparowanie sypialni to genialny pomysł, a kibelek wcale nie musi być nieodłącznym jej elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.12.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 O - to światło doprowadza mnie do szału, bo w sypialni mamy prawie całe drzwi w szybkach, a naprzeciwko łazienka, też z szybkami. W domu nie będzie żadnych szybek, chociaz taka malutka w łazience by się przydała, żeby zaznaczyć, które drzwi są do łazienki i czy ktoś w niej jest, kiedy świeci się światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 30.12.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Jestem jak najbardziej za drzwiami do pokojów bez żadnych szybek, prześwitów itp. U nas będą drzwi pelne - dzisiaj zamówione. Tylko do łazienek mamy mieć małe pionowe szybki, co by wiadomo było że ktoś jest w środku. Nie widzę potrzeby aby w drzwiach do sypialni były szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 31.12.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Mazo my rowniez swiadomie nie chcielismy lazienki tylko dla siebie, powiedzmy zintegrowanej z sypialnia. Jedna lazienka jest na parterze a druga spora rodzinna na pietrze, w poblizu wszystkich sypialni i ta opcja wydaje mi sie optymalna. moze kiedy dzieci zaczna dorastac (wejda w etap bycia nastolatkami) bedzie konieczny remont i zrobienie dodatkowej lazienki ale mamy do tego etapu sporo czasu. Co do drzwi to u mnie wszedzie pelne, nie lubie jak swiatlo ucieka z pomieszczen. Na drzwiach lazienkowych mozna zamontowac emblematy, ktore bedz wskazywaly, ze to wlasnie to miejsce - jest ich teraz cala masa, wiele naprawde urzekajacych:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 31.12.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 HAPPY NEW YEAR !!!!!!! http://tribetriathlon.com/pictures/happy-new-year-2011-odometer_design.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.12.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Dzięki Aricio! I nawzajem! Mam wrażenie, że ten rok będzie bardzo ważny, pełen zmian i poważnych decyzji, mam nadzieję, że dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.01.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 http://www.missmalini.com/wp-content/uploads/2010/12/Happy-New-Year-2011.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.01.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Dziękuję Myszo! I nawzajem! Bylismy dzisiaj na budowie. Zaczyna mi się znowu podobać Ale kolejny raz nie mam zdjęc, było za ciemno. Jest tak jakoś przestronnie i nie jest zwyczajnie, a to bardzo mi chodziło Staram się nie patrzeć na okna i jest ok To spostrzeżenia przed kolejnym dołkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.01.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 No i dobrze Mazo. Czytałam na bieżąco. Wyłazić mi z dołków, bo z budowlanych dziurek to się kratery życiowe robią, a tego nikomu nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.01.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Żeby to jeszcze szybciej szło... Nistety trafił nam się wykonawca z cyklu "szczęśliwi czasu nie liczą" Wykorzystam Cię Myszo przy okazji, jeśli pozwolisz Co myslisz o czarnej mozaice w małej łazience pomiędzy lustrem a umywalką? czy nie kombinować i dać białą, jak pod prysznicem? to taki kawalątek... http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TPImKnYn_UI/AAAAAAAAE1w/FSHO1ZVlO4I/s800/rzut%20wc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.01.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 ja juz czytałam kiedyś o tym pomyśle.Wydaje mi się, ze juz nie kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.01.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 http://img827.imageshack.us/img827/1580/happyxf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.01.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 ja juz czytałam kiedyś o tym pomyśle.Wydaje mi się, ze juz nie kombinować Wiem, pisałam Chciałam się upewnić Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts