Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu :wink:

hm, myślałam, ze tylko naszemu wykonawce zdarza się być w taki sposób zaskoczonym! ;)

ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję..

pozdrawiam,

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale i tak ponoć mamy w miarę niską cenę, teraz już niby rosną i gdybyśmy teraz dopiero uzgadniali szczegóły, dostalibyśmy zupełnie inną wycenę.

Ta... Nie ma to jak dobry bajer wykonawcy...

Wiem, wiem... tak to wygląda, ale chyba rzeczywiście robi się ruch w interesie, tak mówią w bankach, nagle dostają setki wniosków o kredyty.

Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu :wink:

hm, myślałam, ze tylko naszemu wykonawce zdarza się być w taki sposób zaskoczonym! ;)

ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję..

pozdrawiam,

Decyzja jeszcze nie podjęta, ale raczej nie naturalne, w sensie - bardzo jasne. Zaczynam się bać tego drewna, ale nie wyobrażam sobie, że dom mógłby być bez niego...

pozdrawiam,

Decyzja jeszcze nie podjęta, ale raczej nie naturalne, w sensie - bardzo jasne. Zaczynam się bać tego drewna, ale nie wyobrażam sobie, że dom mógłby być bez niego...

jeżeli to rzeczywiście drewno teakowe, to chyba nie ma się czego bać?

A w ogóle to byliśmy w szoku jaki ten budynek będzie rozległy... Jak zobaczymy fundamenty, to pewnie stwierdzimy, że pokoje za małe

:D Powiem Ci, że ja też tak mam :-? Ogromną połać dom zajmuje jak wytyczyli te fundamenty (takie mini lotnisko), a ja co jestem na działce to jęcze, że kuchnia malutka salon to porażka i w ogóle to wszystko jest za małe :-? Nie mam pojęcia jak to się dzieje niby pow. użytk. 220m a mnie się wydaje że wszystko mam miniaturowe. Małż mnie pociesza, że fundamenty są szersze od ścian działowych i wogóle nie ma co teraz patrzeć a dopiero jak mury ruszą :-? ale ja i tak wiem swoje :evil: :D

• 2 weeks później...

Dziękuję.

Ale trafiłaś z tym Przemętem! To nie to miejsce, ale urodziłam się kilometr od Przemętu (w Błotnicy), mieszkałam tam ponad 20 lat, do Przemętu chodziłam do podstawówki. A Ty pewnie znasz Boszkowo albo Olejnicę? Wrocławianie lubią tam przyjeżdżać.

Kozy na 100% jeszcze nie wybraliśmy, ale podoba mi się np. ta:

http://www.jotul.com/FileArchive/Photos/Wood%20Stoves/J%C3%B8tul%20F%20373/Int/F373_GP_Int1_GL_pop.jpg

Wiesz, że przy wentylacji mechanicznej musi być specjalna koza?

Tak, to wycena z materiałami. W końcu wybraliśmy wykonawcę, który zaproponował 230 tysięcy (chyba? :roll: ). 150 m + 42 m.