sure 14.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu hm, myślałam, ze tylko naszemu wykonawce zdarza się być w taki sposób zaskoczonym! ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję.. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.09.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję.. My także chcemy drewno na elewacji.. może nie na całej, ale w pewnych fragmentach na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 14.09.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ale i tak ponoć mamy w miarę niską cenę, teraz już niby rosną i gdybyśmy teraz dopiero uzgadniali szczegóły, dostalibyśmy zupełnie inną wycenę. Ta... Nie ma to jak dobry bajer wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ale i tak ponoć mamy w miarę niską cenę, teraz już niby rosną i gdybyśmy teraz dopiero uzgadniali szczegóły, dostalibyśmy zupełnie inną wycenę. Ta... Nie ma to jak dobry bajer wykonawcy... Wiem, wiem... tak to wygląda, ale chyba rzeczywiście robi się ruch w interesie, tak mówią w bankach, nagle dostają setki wniosków o kredyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu hm, myślałam, ze tylko naszemu wykonawce zdarza się być w taki sposób zaskoczonym! ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję.. pozdrawiam, Decyzja jeszcze nie podjęta, ale raczej nie naturalne, w sensie - bardzo jasne. Zaczynam się bać tego drewna, ale nie wyobrażam sobie, że dom mógłby być bez niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dziękuję! jeśli chodzi o taras, to jest naszym asem w rękawie, jeśli chodzi o negocjacje z wykonawcą - zgodził się na taki jak w projekcie - teakowy, teraz dopiero zdał sobie sprawę z kosztu hm, myślałam, ze tylko naszemu wykonawce zdarza się być w taki sposób zaskoczonym! ciekawe, jakie drewno ostatecznie będzie na elewacji? Ja u siebie zrezygnowałam z drewna, bo wykonawca "wymiękl", teraz żałuję.. pozdrawiam, Decyzja jeszcze nie podjęta, ale raczej nie naturalne, w sensie - bardzo jasne. Zaczynam się bać tego drewna, ale nie wyobrażam sobie, że dom mógłby być bez niego... jeżeli to rzeczywiście drewno teakowe, to chyba nie ma się czego bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.09.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Teakowe to na tarasie, na elewacji może modrzew? na pewno nie egzotyczne, już ten modrzew to nie taka tania zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.09.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Teakowe to na tarasie, na elewacji może modrzew? na pewno nie egzotyczne, już ten modrzew to nie taka tania zabawa. wiem, wiem, ja modrzew będę mieć na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.09.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 O! jestem ciekawa, jak wyjdzie. Jeśli dostaniemy różnicę między tym teakiem a modrzewiem, to może też się zdecydujemy? Jeszcze mało wiem o kosztach jednego i drugiego, ale może warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.09.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 ja mam taką dziwną umowe na całośc budowy, że jeżeli wykonawcy cos zrobią taniej, to raczej nie ja tę różnice zobaczę, tylko oni.. Moje tarasy teoretycznie mają się zacząć w tym tygodniu, też ciekawa jestem efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.09.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Hmm... nie znam szczegółów naszej umowy, mąż się zajmuje takimi sprawami, ale zastanawiam się, czy u nas też tak nie będzie... Mąż twierdzi, że nie - ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.09.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A w ogóle to byliśmy w szoku jaki ten budynek będzie rozległy... Jak zobaczymy fundamenty, to pewnie stwierdzimy, że pokoje za małe Powiem Ci, że ja też tak mam Ogromną połać dom zajmuje jak wytyczyli te fundamenty (takie mini lotnisko), a ja co jestem na działce to jęcze, że kuchnia malutka salon to porażka i w ogóle to wszystko jest za małe Nie mam pojęcia jak to się dzieje niby pow. użytk. 220m a mnie się wydaje że wszystko mam miniaturowe. Małż mnie pociesza, że fundamenty są szersze od ścian działowych i wogóle nie ma co teraz patrzeć a dopiero jak mury ruszą ale ja i tak wiem swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.09.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 tutli to normalne. jeszcze kilkakrotnie te Twoje pomieszczenia będą naprzemian olbrzymie i maleńkie w zależności od etapu na szczęście na samym końcu są optycznie największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Efilo tylko tak mówisz żeby mnie pocieszyć nie no żartowałam Jak dla mnie to już mógłby być ten ostatni etap... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Serio, też tak miałam. Po zrobieniu i przysypaniu fundamentów dom tak się ścieśnił, że mierzyłam, bo myslałam, że w wytyczaniu się pomylili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.09.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.09.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.10.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bardzo ładny i ciekawy projekt, a działka jeszcze piękniejsza (czy to gdzieś w ok. Przemętu?) Pisałaś o miejscu na kozę. Macie wybrany już jakiś model? Ta wycena wykonawców za SSZ 180-280 tys. to mam nadzieję, że z materiałami...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.10.2009 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dziękuję. Ale trafiłaś z tym Przemętem! To nie to miejsce, ale urodziłam się kilometr od Przemętu (w Błotnicy), mieszkałam tam ponad 20 lat, do Przemętu chodziłam do podstawówki. A Ty pewnie znasz Boszkowo albo Olejnicę? Wrocławianie lubią tam przyjeżdżać. Kozy na 100% jeszcze nie wybraliśmy, ale podoba mi się np. ta: http://www.jotul.com/FileArchive/Photos/Wood%20Stoves/J%C3%B8tul%20F%20373/Int/F373_GP_Int1_GL_pop.jpg Wiesz, że przy wentylacji mechanicznej musi być specjalna koza? Tak, to wycena z materiałami. W końcu wybraliśmy wykonawcę, który zaproponował 230 tysięcy (chyba? ). 150 m + 42 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.10.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 wlasnie pisze posta pt. gdzie gospodyni a tu proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts