Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Najbardziej ostatnio wkurzyła mnie cena gładzi - 10 tysięcy. A wiem, że mozna zrobić tynki gipsowe tak, że gładzie są niepotrzebne. U nas były... :( Wczoraj mój mąż nie ocenił gładzi, bo nie były (wbrew zapewnieniom) skończone, zrobione wyprawki, nieoszlifowane. Całe szczęście, że nie jechał 100 km specjalnie, żeby zobaczyć skończoną robotę. Parapety zewnętrzne zamontowane, było już ciemno, więc nie wiadomo, jak dokładnie wyglądają:) Dach prowizorycznie załatany, ściany i sufit powoli wysychają.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spireo - Tak, to komin, a prysznic będzie tam, gdzie mozaika (wygląda na szarą, ale to biała:)). Prysznic będzie składany, kwadratowy lub półokrągły.

Szafka ikeowa kupiona, tak wcześnie, bo w tej dużej łazience w zabudowie k-g będzie wnęka na tę szafkę, pytkarz radził, żeby jeśli będzie gotowa, kupić przed zrobieniem zabudowy k-g, żeby nie było problemów z rozmiarem. Nie podobały mi się w tej szafce uchwyty do szuflad, na stronie są newidoczne, w rzeczywistości bardzo, ale wymienimy je na ładniejsze albo coś, bez nich nie da się otworzyć szuflad:).

Przyłączam sie do opinii na temat kanciatych umywalek - my may Roca Hall i nie dość że nie można dokładnie spłukać to myje się tez nie wygodnie.

A może by tak umywalkę umiejscowić niesymetrycznie i przesunąć szafkę w strone kibelka tak aby nie dochodzila do ściany z drzwiami? Bo 70-tka to trochę wąsko...

mazo, ja w sprawie gładzi : my mamy tynk gipsowy maszynowy i nie planujemy gładzi. Ale umówmy się- to nie to samo co gładź! My byliśmy tego świadomi, wzięliśmy bdb ekipę od gipsówki i tynki są śliczne, ale myślę, że część rodziny będzie krytykować, kto nam tak spieprzył gładzie :D

Ale mówisz o niesymetrycznie umieszczonej umywalce na szafce? to nie problem, ja miałam na myśli niesymetrycznie umieszczoną szafkę we wnęce, u nas dodatkowym problemem jest lustro, na całej ścianie w tej wnęce, tam, gdzie szafka to lustro jest tylko od płytek nad szafką, gdyby była odsunięcta, to lustro musiałoby być jeszcze od podłogi na tym skrawku, który byłby od drzwi do szafki. No i to wyprowadzenie wody - jest w zupełnie niefortunnym miejscu, szafki nie da się praktycznie odsunąć, 10 cm to zupełnie bez sensu - o to mi chodziło :)

mazo, ja w sprawie gładzi : my mamy tynk gipsowy maszynowy i nie planujemy gładzi. Ale umówmy się- to nie to samo co gładź! My byliśmy tego świadomi, wzięliśmy bdb ekipę od gipsówki i tynki są śliczne, ale myślę, że część rodziny będzie krytykować, kto nam tak spieprzył gładzie :D

My myśleliśmy, że tak właśnie będzie, albo że gładzie to tylko takie wyprawki, a nie nakładanie gładzi na całości. I znowu - mądry Polak po szkodzie...

Gorące newsy: mamy do odebrania pozwolenie na podłączenie gazu, w przyszłym tygodniu mają poprowadzić instalację gazową do domu, oby tylko nadal były plusowe temperatury, za tydzień pozwolenie się uprawomocni i będzie można podłączyć gaz. Nie chce mi się wierzyć... A w domu cieplutko i tak, palimy węglem, dzisiaj po nocy było ponoć 18 stopni, na antresoli ponad 20, panowie musieli w krótkich rękawkach pracować :) Malują salon, aż się boję, że moim krytycznym okiem dopatrzę się nierówności na scianach i znowu będę się wkurzać, chociaż mój mój mąż wziął to pod uwagę i pozaznaczał im wczoraj mnóstwo miejsc z jakimiś ryskami, dziurkami, aż go przez telefon stopowałam, bo bałam się, że przesadzi ze strachu przede mną :)

Kurcze, może idzie ku dobremu? tfu, tfu... Drzwi zewnętrzne, pomalowany salon, potem wejdzie facet od płytek... Musimy:

- dopracować kuchnię

- wybrać parkiet i parkieciarza

- znaleźć kogoś, kto zrobi nam balustradę na antresolę

- zamówić drzwi wewnętrzne

- zamówić kabinę prysznicową do małej łazienki

- zamówić tapetę do małej łazienki

.... i jeszcze milion innych rzeczy...

Ale mówisz o niesymetrycznie umieszczonej umywalce na szafce? to nie problem, ja miałam na myśli niesymetrycznie umieszczoną szafkę we wnęce, u nas dodatkowym problemem jest lustro, na całej ścianie w tej wnęce, tam, gdzie szafka to lustro jest tylko od płytek nad szafką, gdyby była odsunięcta, to lustro musiałoby być jeszcze od podłogi na tym skrawku, który byłby od drzwi do szafki. No i to wyprowadzenie wody - jest w zupełnie niefortunnym miejscu, szafki nie da się praktycznie odsunąć, 10 cm to zupełnie bez sensu - o to mi chodziło :)

Aaa,ok kumam. No to lipa...

Zdecydowałam się chyba na lampę do kuchni. To będzie ten jeden z niewielu żółtych akcentów:

http://www.sklep.kafti.com/admin/zdjecia/36.jpg

no i retro :)

Miała być Mucha - chodziło o możliwość regulacji, przesuwania lampy, bo nie wiem, czy nasz stół nie będzie wędrował trochę wzdłuż okien w zależności od pory roku. Ale jakoś średnio mi pasowała stylistycznie. W ogóle podobają mi się lampy Kafti, inne modele i kolory będą w sypialniach.