mazo 13.01.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Najbardziej ostatnio wkurzyła mnie cena gładzi - 10 tysięcy. A wiem, że mozna zrobić tynki gipsowe tak, że gładzie są niepotrzebne. U nas były... Wczoraj mój mąż nie ocenił gładzi, bo nie były (wbrew zapewnieniom) skończone, zrobione wyprawki, nieoszlifowane. Całe szczęście, że nie jechał 100 km specjalnie, żeby zobaczyć skończoną robotę. Parapety zewnętrzne zamontowane, było już ciemno, więc nie wiadomo, jak dokładnie wyglądają Dach prowizorycznie załatany, ściany i sufit powoli wysychają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.01.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Mazo, wiem, że jakiś czas temu dość intensywnie analizowałaś łazienkę, więc może to było już omawiane. Czy w tej łazience będzie umywalka i toaleta tylko, czy też prysznic. I druga rzecz, ta "elka" przy toalecie to komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Spireo - Tak, to komin, a prysznic będzie tam, gdzie mozaika (wygląda na szarą, ale to biała:)). Prysznic będzie składany, kwadratowy lub półokrągły. Szafka ikeowa kupiona, tak wcześnie, bo w tej dużej łazience w zabudowie k-g będzie wnęka na tę szafkę, pytkarz radził, żeby jeśli będzie gotowa, kupić przed zrobieniem zabudowy k-g, żeby nie było problemów z rozmiarem. Nie podobały mi się w tej szafce uchwyty do szuflad, na stronie są newidoczne, w rzeczywistości bardzo, ale wymienimy je na ładniejsze albo coś, bez nich nie da się otworzyć szuflad:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.01.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Przyłączam sie do opinii na temat kanciatych umywalek - my may Roca Hall i nie dość że nie można dokładnie spłukać to myje się tez nie wygodnie. A może by tak umywalkę umiejscowić niesymetrycznie i przesunąć szafkę w strone kibelka tak aby nie dochodzila do ściany z drzwiami? Bo 70-tka to trochę wąsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Tez tak myślałam Analieno, ale bliżej drzwi jest podłączenie wody... Żeby ta szafka nie wyglądała dziwacznie, musiałaby stać chyba symetrycznie, a wtedy odkryłaby te rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Nawiązując do kwestii mostków progowych - podsyłam linka - właśnie o takim rozwiązaniu ze styrodurem tam dużo rozprawiają http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132781-Izolacja-przy-drzwiach-tarasowych i nawet są rysunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dzięki serdeczne! Akurat na tę dyskusję się nie natknęłam, właśnie przeszukiwałam forum pod tym kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 U nas bedzie niesymetrycznie umieszczona na szafce - nie wydaje mi się żeby było dziwacznie . U nas musi być bliżej drzwi co by się wygodniej do prysznica wchodziło. Obrys szafki wychodzi poza otwór drzwiowy ale szafka jest od otworu odsunięta - gdzieś 20-30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.01.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 mazo, ja w sprawie gładzi : my mamy tynk gipsowy maszynowy i nie planujemy gładzi. Ale umówmy się- to nie to samo co gładź! My byliśmy tego świadomi, wzięliśmy bdb ekipę od gipsówki i tynki są śliczne, ale myślę, że część rodziny będzie krytykować, kto nam tak spieprzył gładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.01.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale mówisz o niesymetrycznie umieszczonej umywalce na szafce? to nie problem, ja miałam na myśli niesymetrycznie umieszczoną szafkę we wnęce, u nas dodatkowym problemem jest lustro, na całej ścianie w tej wnęce, tam, gdzie szafka to lustro jest tylko od płytek nad szafką, gdyby była odsunięcta, to lustro musiałoby być jeszcze od podłogi na tym skrawku, który byłby od drzwi do szafki. No i to wyprowadzenie wody - jest w zupełnie niefortunnym miejscu, szafki nie da się praktycznie odsunąć, 10 cm to zupełnie bez sensu - o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.01.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 mazo, ja w sprawie gładzi : my mamy tynk gipsowy maszynowy i nie planujemy gładzi. Ale umówmy się- to nie to samo co gładź! My byliśmy tego świadomi, wzięliśmy bdb ekipę od gipsówki i tynki są śliczne, ale myślę, że część rodziny będzie krytykować, kto nam tak spieprzył gładzie My myśleliśmy, że tak właśnie będzie, albo że gładzie to tylko takie wyprawki, a nie nakładanie gładzi na całości. I znowu - mądry Polak po szkodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.01.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Gorące newsy: mamy do odebrania pozwolenie na podłączenie gazu, w przyszłym tygodniu mają poprowadzić instalację gazową do domu, oby tylko nadal były plusowe temperatury, za tydzień pozwolenie się uprawomocni i będzie można podłączyć gaz. Nie chce mi się wierzyć... A w domu cieplutko i tak, palimy węglem, dzisiaj po nocy było ponoć 18 stopni, na antresoli ponad 20, panowie musieli w krótkich rękawkach pracować Malują salon, aż się boję, że moim krytycznym okiem dopatrzę się nierówności na scianach i znowu będę się wkurzać, chociaż mój mój mąż wziął to pod uwagę i pozaznaczał im wczoraj mnóstwo miejsc z jakimiś ryskami, dziurkami, aż go przez telefon stopowałam, bo bałam się, że przesadzi ze strachu przede mną Kurcze, może idzie ku dobremu? tfu, tfu... Drzwi zewnętrzne, pomalowany salon, potem wejdzie facet od płytek... Musimy: - dopracować kuchnię - wybrać parkiet i parkieciarza - znaleźć kogoś, kto zrobi nam balustradę na antresolę - zamówić drzwi wewnętrzne - zamówić kabinę prysznicową do małej łazienki - zamówić tapetę do małej łazienki .... i jeszcze milion innych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.01.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ale mówisz o niesymetrycznie umieszczonej umywalce na szafce? to nie problem, ja miałam na myśli niesymetrycznie umieszczoną szafkę we wnęce, u nas dodatkowym problemem jest lustro, na całej ścianie w tej wnęce, tam, gdzie szafka to lustro jest tylko od płytek nad szafką, gdyby była odsunięcta, to lustro musiałoby być jeszcze od podłogi na tym skrawku, który byłby od drzwi do szafki. No i to wyprowadzenie wody - jest w zupełnie niefortunnym miejscu, szafki nie da się praktycznie odsunąć, 10 cm to zupełnie bez sensu - o to mi chodziło Aaa,ok kumam. No to lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.01.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wiecie - dzisiaj odkryłam, że w obecnej łazience mamy drzwi 70-tki. I do tej pory nie poczułam, że są węższe niż inne, chyba wolę mieć węższe drzwi niż mało miejsca na szafkę i umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 16.01.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 no pewnie tak !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.01.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Kurcze, nie pamietam jakie mamy u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.01.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Zdecydowałam się chyba na lampę do kuchni. To będzie ten jeden z niewielu żółtych akcentów: http://www.sklep.kafti.com/admin/zdjecia/36.jpg no i retro Miała być Mucha - chodziło o możliwość regulacji, przesuwania lampy, bo nie wiem, czy nasz stół nie będzie wędrował trochę wzdłuż okien w zależności od pory roku. Ale jakoś średnio mi pasowała stylistycznie. W ogóle podobają mi się lampy Kafti, inne modele i kolory będą w sypialniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.01.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Ciekawa ta lampa. Fajny kolor.A ja się właśnie zastanawiam nad lampą z możliwością regulacji położenia. Masz może coś zapisane, rzuciło Ci się w oczy coś fajnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.01.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Miałam na myśli taką lampę massive (jest jeszcze wersja srebrno-biała): http://www.dobre-lampy.pl/images/MASSIVE/MASSIVE-403073113.jpg Na pewno jest praktyczna i daje ładne światło - to akurat ma dla mnie wielkie znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.01.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 eszcze bardzo ładna jest tahttp://www.aquaform.pl/wiszace,ARM_140_E27,p63,polish.htmlhttp://www.aquaform.pl/images/products/r_63.jpgno i artemide Toledo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts