BetaGreta 20.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Też ciekawa. Ja myślałam o takiej: Sompex Toledo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 20.01.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 jak chcesz tak bardziej na elegancko to ta jest w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.01.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Irmo - ta czarna bardzo fajna, na razie spróbuję z tą żółtą, tania jest, jak się nie sprawdzi będę miała ładną lampę w komórce przy garażu:) Mam tylko jedną wątpliwość - chyba czarne klosze nie dają ładnego światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 21.01.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 czarne klosze są od śreodka zazwyczaj białe i dają swiatło takie samo jak np. lampa metalowa, która świeci dołem a nie przez klosz. Czyli świato bardziej skupione. Co kto lubi. Z pewnością nie jest to pomysł na oświetlenie główne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.01.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Mamy założone parapety zewnętrzne, aluminiowe malowane, widziałam je tylko na zdjęciach i nie bardzo mi się podobają... Deweloper namówił nas na malowane (a podobały mi się niemalowane), niby że trwalsze, ale nie zdawałam sobie sprawy, że po bokach będą plastikowe listwy... Znowu nie tak... I znowu coś przegapiliśmy, bo rozmowy przez telefon bez dogadania i obejrzenia szczegółów. Mam nadzieję, że kolor jest taki sam... Salon pomalowany, ponoć super wygląda. Wyobraźcie sobie, że z drzwiami zdążyli zgodnie z umową, wczoraj pomalowali, dzisiaj są gotowe, tylko muszą zgrać transport, mają trochę daleko. Więc w przyszym tygodniu chyba będziemy mieli drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.01.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 no to już połowa roboty chyba za Wami z budowaniem na odległość to rzeczywiście masakra....proś może zawsze o fotki, albo podanie stron producentów tych wszystkich materiałów!!! ja już nawet nie wierzę w opisy słowne oko w oko i sporządzane rysunki . każdy ma inne wyobrażenie i trochę inaczej wszystko rozumie.... ja muuuuszę mieć fotki (... jak krowie na rowie ) ...salon pomalowany!!!!!! już sobie wyobrażam i te belki !!!!!! WOW!!!! a! i nie mogę doczekać się drzwi trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.01.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Z tymi parapetami to zupełnie nie przypuszczałam, że może być coś nie tak - pomalowane, to pomalowane, tym bardziej, że wcześniej deweloper odradzał zwykłe blaszane malowane, bo mówił, że trudno będzie dobrać kolorystycznie te plastikowe części po bokach, więc myślałam, że tutaj tego nie będzie. No cóż - wróg czai się wszędzie:) Drzwi będą w środę - już się boję... Zamówiliśmy 2 paczki Peronda Neewspaper - czyli klamka zapadła I nawet je sobie jeszcze razobejrzałam, bo można je kupić w naszym mieście! Dzięki za kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.01.2011 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Achtung, Achtung! Zaraz zasypię Was moimi pomysłami, bo muszę decydować się na kolory, za 3 tygodnie wkracza mój brat, który będzie malował resztę domu, mam nadzieję, że mu wyjdzie, chcieliśmy dać mu możliwość dorobienia sobie kilku tysięcy. Jeśli chodzi o pokoje od zachodu, te z kwadratowymi oknami - tam będzie jasny szary, bardzo jasny, białe mebelki. Gorzej z sypialniami od wschodu, tam boję się szarego, bo po południu jest tam ponuro, więc chyba biały, jeden z tych pokoi jest starszej córki - białe mebelki, czerwone dodatki (krateczki i takie tam), tam aż się prosi o popielate ściany, białe meble na białej ścianie - trochę za biało chyba (to wygląda ładnie na sesyjnych zdjęciach, nie wiem, czy na żywo też....). Nasza sypialnia: powrócę do tapety, bo może od ostatniego zastanawiania się nad nią doszedł do nas ktoś nowy z innym spojrzeniem (na życie:)). Propozycje były takie: http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TA_uatPzriI/AAAAAAAAD2o/hVB0fpljrik/s512/PASTEL%2520PARK%2520WIZ.jpg http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TA_ufBekx_I/AAAAAAAAD2s/MmPDzQWP-3o/%40WIZ_TWO_BIRDS.jpg Wtedy wygrała pierwsza. Podobały mi się jeszcze takie: http://www.artofwall.com.pl/photo/tinyMce/@AROUND%20WIZUALIZACJA.jpg http://www.artofwall.com.pl/photo/tinyMce/@wiz_CHINA_GIRL.jpg http://www.artofwall.com.pl/photo/product_big/1/6/4/1_16437a5356ac.jpg No i tutaj też nie wiem, czy szary czy biały, bo inne kolory nie wchodzą w grę W naszej sypialni będzie tylko białe łóżko (prosta rama) i zagłówek malm dębowy, szara narzuta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.01.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Mazo zaczne od tapety - ja bym dala ta pierwsza, jest taka spokojna i nie ma ryzyka ze szybko sie znudzi i zacznie draznic:yes:. co do farby to jest tyle odcieni szarego, ze jesli Ci sie bardzo podoba to dawaj, choc bialy jak dla mnie tez jest super. u mnie w galerii mam zdjecie pokoju Okruszka - biale meble drewniane na bialej scianie, mysle, ze na kolorowej wygladalyby lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.01.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Więc jeden punkt dla tapety nr1, dzięki Aneto! Chyba tak - ten szary będzie lepszy, chociaż boję się trochę, że w takim pokoju od wschodu po południu będzie tak norowato... ALe to taki bardzo jasny szary, jak tutaj: http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/S9fmXKlHw_I/AAAAAAAADfc/VZnco9AwpyU/s512/DSC00250.JPG Na korytarz i do łazienki dam chyba o ton ciemniejszy, żeby białe drzwi i listwy ładnie się odcinały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.01.2011 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Szkoda, że w tej pierwszej tapecie jest niebieski - nie lubię go za bardzo. Chyba przed malowaniem musiałabym mieć kupioną tapetę, bo to kolory mogą okazać się zupełnie inne niż na zdjęciu i może się okazać że np. mój szary do niej nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.01.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 co do tapet, się wypowiem się, bo wzory liściaste nie są moją domeną ta w stemple ma fajny wzór, ale bardziej widzę ją w pokoju młodzieżowym ja mam w całym mieszkaniu ekspozycję półn.-wsch. no może za wyjątkiem okienka kuchennego. w salonie i holu mam jasny szary, w sypialni szary wchodzący delikatnie w zieleń, a u Młodego szary w delikatnym odcieniu beżowego. czasem żałuję, że nie zrobiłam o ton ciemniejszych tych kolorków. najlepiej kupić kilka malutkich puszek z wybranymi kolorami i pomalować fragmenty ścian. białe meble bardzo rozjaśnią optycznie kolory na ścianach. poza tym na ścianie ( na większej powierzchni) zawsze wychodzi jaśniej niż na próbniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.01.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 widziałaś tę tapetę na żywo ? u mnie ten "niebieski" jest lawendowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 22.01.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Ja bym Ci radziła jeszcze trochę tapet poszukać, pierwsza strasznie mdła. Reszta mało sypialniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.01.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Mazo u mnie podobnie jak Arici to bardziej lawenda jak niebieski:yes:, to dobry pomysl kupic tapete a potem w realu dobierac do niej odcienie farb. co do szarosci - faktycznie biale meble mocno rozjasniaja wnetrza ale cudow niw zrobia. To zalezy co lubisz, mozesz tez np pomalowac wszystko delikatnym szarym a wyeksponowac jedna sciane mocnym odcieniem. Mozliwosci jest sporo, Musisz nad tym pomyslec bo to Twoj dom i to Ty masz w nim czuc sie dobrze:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.01.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Dzięki za opinie! Wiadomo, że to ja mam się tam dobrze czuć, ale fajnie posłuchać innych, jeśli jestem do czegoś przekonana, to i tak postawię na swoim Tutaj tak sobie - nie jest tak, że serce mi bije mocniej na widok którejś z tych tapet, ale ciekawszych do tej pory nie znalazłam. Wiem - jest ich od groma, ale najczęściej jakieś smętne wzorki, albo glamour, albo eleganckie - a tego nie szukam. Mówicie - lawenda? To nawet lepiej:) Lawendę lubię! Aricio - pocieszyłaś mnie, bo wolałabym szary chyba. tak na marginesie: teściowa ostatnio zadawała mi pytania: jaki kolor w salonie, jaki w łazienkach, odpowiadałam zgodnie z prawdą: biały, szary - po moich odpowiedziach zapadała głucha cisza... Chyba mojej teściowej będzie się u nas podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.01.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 ja nie jestem raczej zwolennikiem tapet, a przynajmniej jeszcze się nimi nie zafascynowałam na tyle, aby dać u siebie. Jeśli to są jedyne typy, to chyba ta pierwsza. W sypialni powinno być w miarę spokojnie. A ogólnie przychylam się do zdania e-mól i anety s. Każdy z nas patrzy pod kątem własnych pomieszczeń, gustów, przyzwyczajeń itp. A to Wy będziecie z tych wnętrz korzystać i Wy musicie zdecydować, czy wstając rano chcecie oglądać uspokajające liście czy energetyzujące stemple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.01.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 u mnie było tak samo a jeszcze " jakie płytki?" -betonowe, "a ta ściana?"- betonowa....wizyta w łazience, PO położeniu płytek, przed podłączeniem światła : " a tu co BĘDZIE ?"- już SĄ, płytki, szaaaare!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.01.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Ta tapeta ma korespondować z tym, co na zewnątrz, dlatego jakieś badyle Też mam trochę wątpliwości co do tapety w ogóle, bo bardzo narzuca dyscyplinę w dobieraniu reszty, ale nie mam innego pomysłu. Już kiedyś pisałam, że nie widziałam jeszcze sypialni, która by mnie zachwyciła. Na pewno mam być prosta i daleka od elegancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 22.01.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 e-mól ma nie złą kolekcję adresów ze sklepami tapetowymi!!!! się do Niej uśmiechnij może poprzeglądaj jeszcze. pozapisuj nazwy i posprawdzaj ceny. może gdzieś w okolicy są salony "tapetowe"? zyliardy albumów mają w leroyu! a tu takie tam linki : http://www.decorador.pl/catalog/tapety-styl-modern-trendy-c-204_334.html?all=36 http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/tapety_tematyczne http://www.mamita.pl/fototapety/do-sypialni/ TU moje wymarzone, gdybym miała na nie ścianę ale nie wiem, czy nie skuszę się na pas pionowy za komodą...tylko ta cena ...ło bosze!!!!: http://www.decorador.pl/catalog/styl-modern-trendy-tapety-soonsalon-c-334_289.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts