Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem, o co chodzi z tą kabiną, wydawało mi się, że w tej kwadratowej to będzie jakoś inaczej, jakoś ten kąt, który tam powstaje tak sobie mi się podoba. Może to akurat w tej łazience tak wyszło, może da się bardziej to złożyć... Muszę sobie zrobić paierowy model takiej kabiny i oblukać, co i jak :)

dziwnie to wygląda, bo zauważ,że przy półokrągłej podłoga jest jednolita w kabinie i poza nią. na podłodze z kwadratową niepotrzebny chaos wprowadza ta mozaika wyznaczająca brodzik. no i te paski też uroku nie dodają...

Tak, też mi się to nie podoba, u nas na szczęście niczego takiego nie będzie, nawet spadek udało się zrobić bez zbędnego docinania, więc przestrzeń dla kabiny rozożonej nie będzie niczym zaznaczona.

O właśnie - podejście strukturalne - w tym specjalizuje się mój mąż - nazywam go pieszczotliwie "starą strukturą":):)

Ta decyzja nie jest jakaś kluczowa na szczęście, jak płytki na przykład... wiecie, że mam straszną tremę przed położeniem płytek na ścianach... zaczęłam się zatanawiać, czy zamiast białych, które wybrałam (troszkę cegiełkowate, w sensie: brzegi są zaokrąglone) nie trzeba było wziąć podobnych, ale rektyfikowanych, tak jak te gazetowe na wannie. To tak pod wpływem pięknej łazienki Eleny :)

fotki prześlę.

Co do kabiny, to nie wiem. Mam podobny problem - łazienka mikro, gdzie chcemy zmieścić prysznic. Na dzień dzisiejszy planowana jest jedynie stała szyba z jednej strony - Magda34 wklejała u mnie w komentarzach wizualki. Dalej zastanawiam się, czy w ogóle podarować sobie szybę (ostatnio coś takiego wkleiła od siebie Rasia). Czekałam też na Twoją składaną kabinę. Jakoś mi się to nie widzi. Nie wiem, czy to górna czy dolna łazienka i jak często będzie używana. Przy tej kwadratowej efekt psuje brodzik.

Ja też myślałam, żeby dać tylko ściankę od strony wc, ale wydaje mi się, że to rozwiązanie ze składaną kabiną jest praktyczniejsze, kabina będzie używana tylko, kiedy będą goście i później, kiedy dzieci podrosną, więc na codzień w tej mikrołazience będzie przetronniej, nie trzeba będzie się przeciskać do wc między ścianką prysznica a umywalką. Nie uważam, że to świetnie wygląda, ale w tak małym pomieszczeniu trzeba myśleć o wygodzie.

To łazienka dla gości, na dole, bo góry nie posiadamy (nie licząc antresoli) :)

Ja stawiam na kwadratowa, lepiej wyglada wedlug mnie no i latwiejsza do czyszczenia, ja uzywam sciagaczki gumowej , zeby nie zostawaly brzydkie slady po kroplach. Takie proste szyby latwiej osuszyc bo sciagaczka monza jechac z gory do dolu, w okraglej tylko w poziomie, no i te okragla zazwyczaj po rozlozeniu mniejsze sa od kwadratowych.:)

Spirea czy ja tez moglabym obejrzec prace Twojego Meza:)

No to mi Spirea namieszała.... :)

Nie napisałam jeszcze o szafce do dużej łazienki, tej którą miała kupić mój mąż. Kupił... dzwonił z Ikei, że podałam mu symbol nie białej, tylko brzozowej (na stronie podają tylko symbol tej głównej pozycji, nie opcji kolorystycznych), miał dopytać o białą, dopytał. Wczoraj otwieramy ją, żeby porównać z płytkami - brzozowa... :):)