Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Na szczęście, tylko czasu szkoda...

A ja właśnie znalazłam coś żółtego do kuchni, nie wiem co prawda, czy znajdę dla niego miejsce, ale fajny:

http://img14.allegroimg.pl/photos/400x300/14/16/15/95/1416159528_4

Z tej samej firmy są fajne retro czajniki, przyzwyczaiłam się do tego, który miałam wybrany (z Duki), ale tamten jest na prąd, a ten na płytę (to bardziej ekonomiczne, chociaż mniej praktyczne rozwiązanie):

http://img14.allegroimg.pl/photos/400x300/14/16/15/95/1416159534

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj mazo. Wpadłam do ciebie przypadkiem, za sprawą takich samych dachówek....ale jak zobaczyłam pierwsze fotki to się zakochałam....jak pięknie na Waszej działce wiosną i jesienią, tyle zieleni. Mam nadzieję, ze nie planujecie wycinać tych starych , rozłożystych drzew. Domek też zapowiada się śliczny....Pozdrawiam.

O! super! dzięki Aricio! Zobaczę, ile wyjdzie tych żółtych akcentów, nie chciałabym przesadzić, bo będzie tak jak w kuchni mojej mamy w latach osiemdziesiątych - czerwona lampa, czerwone pojemniki, czerwony czajnik, czerwone durnostrojki itp. :) No, ale w końcu miało być retro... :)

A w ogóle z tych wszystkich niestety najbardziej podoba mi się ten czarny kenwood - retro jest tutaj delikatnie zaznaczone, nie jest takie dosłowne.

ja mam "wolnostojący" czajnik ;) nigdy nie zastanawiałam się jak to jest ze zużyciem energii. wiem, że tak mi wygodniej. często podczas przygotowania obiadów nie starcza mi palników, a Młody się wydziera "maaaamoooooo, piiiiiiić!!!!!" i nie wiem, co bym zrobiła, gdybym miała czajnik "na kuchenkę" :lol2:

:) No, czasami wypluje ten gwizdek i koniec hałasu, ale za to można spalić czajnik :) Chociaż moja bratowa spaliła czajnik elektryczny stawiając go przez pomyłkę na gaz :)

Zmieniam temat. Chyba w sypialni młodszej córki wykorzystam ten materiał:

http://www.ikea.com/PIAimages/79467_PE203479_S4.JPG

broniłam się przed nim w obecnym mieszkaniu i kupiłam do dziecięcego pokoju inny, ale bardzo mi się podoba, chociaż taki rozpoznawalny - nie lubię tego. Ale wesoły i kolorowy. Zrezygnuję chyba z tapety w ptaszki (brakuje mi ściany dostatecznie wąskiej), a pozostanę przy ptaszkach z filcu w kolorach z tej tkaniny. Nie będę robić zasłonki chyba (ma być biała), tylko poduchy i może roletę - musiałaby być dwustonna, żeby od zewnątrz też to ładnie wyglądało.

Jeśli mowa o tkaninach, to w tej chwili w pokoju starszej córki takie poduszki i zasłonki, też mi się podobają, aż szkoda ich trochę:

http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/TT7KkyGs0WI/AAAAAAAAFIg/1G28Mwa6g_I/s720/IMGP5203.JPG

Powycinałam te tulipanki i przykleiłam ich kilka na białą ścianę, tak blisko podłogi, fajnie wyglądało do czasu, kiedy młodszy szkodnik poodklejał...

a ja ten temat do tej pory omijam :oops:.

mój Młody ma 3lata. ja z tych " nieprzepadjących" za akcentami w stylu pieski, misiaczki, krówki i inne owieczki. generalnie nie podobają mi się pokoiki dla małych dzieci....za to uwielbiam takie dla starszych przedszkolaków i wzwyż. muszę się po wolutku za to zabrać, bo mam wyrzuty sumienia...