asiagasz 02.05.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam i zapraszam do komentowania naszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.05.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 no ta ja pierwszy wszystkiego dobrego w budowaniu i dużo wytrwałości, trzymam kciuki ps. Kaczyce te na Śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 02.05.2009 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 (edytowane) no ta ja pierwszy wszystkiego dobrego w budowaniu i dużo wytrwałości, trzymam kciuki ps. Kaczyce te na Śląsku? dziękujemy bardzo a jesli chodzi o Kaczyce tak to te na Ślasku Edytowane 29 Maja 2010 przez asiagasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 13.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam To ja druga. Kochani trzymam i za Was kciuki. Życzę Wam bezproblemowej budowy, dobrego humoru (bo to świetna zabawa). Szybkiego spełnienia marzeń, w końcu po to są żeby móc je realizować. Budujcie z umiarem tzn nic ponad siły i wszystko będzie ok. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.07.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 gratuluje wbicia pierwszej łychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 08.07.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam kolejny piękny projekcik archonu Gratuluję rozpoczęcia budowy i życzę duuuuuuuuużo cierpliwości na dalszych etapach Tak to jest z tą pogodą ja się wreszcie doczekałam na powrót ekipy to siedzą dziś w blaszanym garaży bo oczywiście leje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 28.07.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam! Ja również gratuluję rozpoczęcia budowy i życzę powodzenia przy dalszych pracach!! Bardzo podoba mi się Wasz projekt...Będę tutaj częstym gościem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 14.08.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam i zycze szybkich i `gladkich` postepow na budowie! Jestem fanem i nasladownikiem inwestorow ktorzy sa rownaczesnie wykonawcami. W zwiazku z tym mam takze kilka pytan; -jaka jest szerokosc sciany fundamentowej -co ile rzedow dajecie zbrojenie poziome w spoinach -czy chudy beton na podlodze piwnicy bedzie pokryty wylewka z ociepleniem a jesli tak to ile ocieplenia planujecie -jaka wysokosc pomieszczen w piwnicy planujecie Dzieki za ewentualne odpowiedzi i powodzenia! P.S.Napewno to nie jedyne moje pytania... narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 14.08.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam i zycze szybkich i `gladkich` postepow na budowie! Jestem fanem i nasladownikiem inwestorow ktorzy sa rownaczesnie wykonawcami. W zwiazku z tym mam takze kilka pytan; -jaka jest szerokosc sciany fundamentowej -co ile rzedow dajecie zbrojenie poziome w spoinach -czy chudy beton na podlodze piwnicy bedzie pokryty wylewka z ociepleniem a jesli tak to ile ocieplenia planujecie -jaka wysokosc pomieszczen w piwnicy planujecie Dzieki za ewentualne odpowiedzi i powodzenia! P.S.Napewno to nie jedyne moje pytania... narazie Witam szerokość ściany fundament. to 25 z bloczka +8cm styropian .co druga warstwa jest przewiązana podwójnie drutem fi 6 gładkim (zbrojenie na parcie gruntu),na chudy beton przychodzi wylewka, w projekcie jest jeszcze ocieplenie podłogi 10 cm. styropianem ale z niego rezygnujemy.jeżeli chodzi o wysokość to będzie 2,3m według projektu 2,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 18.08.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ze steropianu na podlodze rezygnujecie aby bardziej dogrzac gruntem piwnice w zimie? No i prosimy o zdjecia z postepow na budowie! Zobaczcie tu;http://forum.muratordom.pl/post3568419.htm?highlight=#3568419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 22.08.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Ze steropianu na podlodze rezygnujecie aby bardziej dogrzac gruntem piwnice w zimie? No i prosimy o zdjecia z postepow na budowie! Zobaczcie tu; http://forum.muratordom.pl/post3568419.htm?highlight=#3568419 nie ocieplamy podłogi ponieważ chcemy mieć chłodniejszą piwnice.... zdjęcia wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 02.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam kolejnych co się zdecydowali na piwnicę Super sprawa. Życzem szybkiego budowania, my was ścigamy Właśnie wyciągają piwnicę... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz79 03.09.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam sąsiadów!!! Ale ładnie wam idzie ta budowa. Az się oko cieszy. Przynajmniej wam narazie pogoda dopisuje. Będziemy stale śledzić postępy i komentować (domek bardzo ładny). No to po Brackim za nasze domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besia84 14.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 I ja pogratuluje projektu,piwniczek,samozaparcia w budowie i pogratulować wielkiej jak by nie było pomocy ze strony rodzinki-u mnie też mają swój wielki wkład! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.09.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ale u Was sie zmieniło!!! budowa ładnie pnie sie w góre, oby tak dalej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 29.09.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ukradzione od lisowska A to sobie podpatrzyłam w dzienniku KamaG, czyż nie jest bajeczne???!!! Myślę że kilka ścianek takich na 1000% znajdzie sie z Gawronie. Więc ku pamięci pomysł zapamiętuje w dzienniku jako inspiracja.... powaliło mnie na kolana: u mnie ścianka wyszła jak poniżej;-0 W rzeczywistości kolor jest bardziej miedziany. Robiłem na razie tylko "próbną" ścianę w przedpokoju i chyba dalej będę coś kombinował. Po kolei: - grunt - klej do marmuru mapei - wzór zrobiony wałkiem- - grunt (następnego dnia) - farba akrylowa dekorala (jakaś ruda) - bejca satynowa z barwnikiem kasztan (przecierana zwykłą gąbką) - werniks miedziany (równiez przecierana gąbka) http://img38.imageshack.us/img38/4207/pict4516.jpg http://img32.imageshack.us/img32/8680/pict4538.jpg http://img194.imageshack.us/img194/4605/pict4550.jpg http://img194.imageshack.us/img194/1209/pict4555.jpg muszę coś takiego mieć przepis: 1 dzień: - sciana wydrapana, wymyta - przemalowana gruntem (jakiś amigrunt za 9zł z castoramy) 2 dzień: - położony klej do marmuru mapeia, odciśnięty wzór 3 dzień: - pomalowane gruntem, nastepnie przemalowane 2 razy farbą dekorala (jakaś ruda - kolor mogę podać wieczorem) 4 dzień: - pędzlem przemalowane bejcą zabarwioną barwnikiem kasztan (2 tubki na 1l bejcy) - malowane 2 razy i za każdym razem przecierane zwykłą gąbką z biedronki:-) tak by wiecej bejcy było we wgłębieniach. 5 dzień: - pędzlem przelamowane werniksem miedzianym (równiez przecierane gąbka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 05.10.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Bardzo mi się podoba wasza budowa, bardzo schludna i przemyślana. A jak tam postępy w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 22.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://www.fothost.pl/upload/09/52/1c0244db.jpg Życzą Nadiaart i Netbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 07.01.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 WITAM!! Dopiero dzisiaj trafiłam na twój dziennik.Ładny domek budujecie .Życzę powodzenia.Fajnie zobaczyć jak budują krajanie ,mieszkam 9km od Was ...więc bliziutko ....może wiosną wybiorę się zrodzinką na przejażdżkę rowerową w kierunku Kaczyc. Pozdrawiam cieplutko w ten zimowy wieczór!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga1983 08.02.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam!! Super projekt - wypatrzyłam na stronie Archonu i szczęśliwie znalazłam Wasz dziennik chętnie będę do Was zaglądać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts