Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozmieszczenie głośników kina domowego

Recommended Posts

Jak rozmieściliście u siebie w głównym pomieszczeniu telewizyjnym np. salonie głośniki od kina domowego.

U mnie wychodzi że w salonie tylne głośniki mogę dać tylko na ścianie pod sufitem na dole nie ma miejsca, wszystko jest już zarezerwowane pod meble.

Czuje się wywołany do odpowiedzi :)

U mnie (puki co jeszcze w mieszkaniu) mam głośniki tylne również prawie pod sufitem, nie jest to zbyt dobre rozwiązanie, no ale warunki nie zawsze pozwalają.

Jesli planujesz je jakoś podwiesić, to spróbuj skierować je do dołu, tak aby czoło głośników patrzyło na potencjalnych odbioców dzwięku.

U mnie stoją na półkiach pod sufitem na prosto i dużo się traci, a są dość ważnym elementem kina domowego.

W domu natomiast planuje postawić kolumny na podstawkach, co daje dobry efekt.

Pozdro !!!

U mnie (puki co jeszcze w mieszkaniu) mam głośniki tylne również prawie pod sufitem, nie jest to zbyt dobre rozwiązanie.

U mnie stoją na półkiach pod sufitem na prosto i dużo się traci, a są dość ważnym elementem kina domowego.

W domu natomiast planuje postawić kolumny na podstawkach, co daje dobry efekt.

Pozdro !!!

Właśnie dlatego pytam bo tylne głośniki pod sufitem to nie jest najlepsze rozwiązanie ale nie potrafię wymyśleć nic lepszego.

Jak rozmieściliście u siebie w głównym pomieszczeniu telewizyjnym np. salonie głośniki od kina domowego.

U mnie wychodzi że w salonie tylne głośniki mogę dać tylko na ścianie pod sufitem na dole nie ma miejsca, wszystko jest już zarezerwowane pod meble.

proponuje na kino domowe adoptowac garaz, bo salon ... :D

Ja wypuszczone mam kable z podłogi (przechodzą pod gresem, a częściowo pod panelami) i stoją na stojakach tego pokroju http://www.allegro.pl/item618153327_hit_stojak_pod_kolumne_szklany_stojaki_zobacz.html

Montaż na ścianie odpadał ponieważ po prawej mam drzwi na taras, a z tyłu okno, a wieszanie pod sufitem to raczej średnie rozwiązanie oraz kolizja z karniszami.