odaro 02.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Jak rozmieściliście u siebie w głównym pomieszczeniu telewizyjnym np. salonie głośniki od kina domowego. U mnie wychodzi że w salonie tylne głośniki mogę dać tylko na ścianie pod sufitem na dole nie ma miejsca, wszystko jest już zarezerwowane pod meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 02.05.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Jak rozmieściliście u siebie w głównym pomieszczeniu telewizyjnym np. salonie głośniki od kina domowego. U mnie wychodzi że w salonie tylne głośniki mogę dać tylko na ścianie pod sufitem na dole nie ma miejsca, wszystko jest już zarezerwowane pod meble. Czuje się wywołany do odpowiedzi U mnie (puki co jeszcze w mieszkaniu) mam głośniki tylne również prawie pod sufitem, nie jest to zbyt dobre rozwiązanie, no ale warunki nie zawsze pozwalają. Jesli planujesz je jakoś podwiesić, to spróbuj skierować je do dołu, tak aby czoło głośników patrzyło na potencjalnych odbioców dzwięku. U mnie stoją na półkiach pod sufitem na prosto i dużo się traci, a są dość ważnym elementem kina domowego. W domu natomiast planuje postawić kolumny na podstawkach, co daje dobry efekt. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.05.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 U mnie (puki co jeszcze w mieszkaniu) mam głośniki tylne również prawie pod sufitem, nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. U mnie stoją na półkiach pod sufitem na prosto i dużo się traci, a są dość ważnym elementem kina domowego. W domu natomiast planuje postawić kolumny na podstawkach, co daje dobry efekt. Pozdro !!! Właśnie dlatego pytam bo tylne głośniki pod sufitem to nie jest najlepsze rozwiązanie ale nie potrafię wymyśleć nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Jak rozmieściliście u siebie w głównym pomieszczeniu telewizyjnym np. salonie głośniki od kina domowego. U mnie wychodzi że w salonie tylne głośniki mogę dać tylko na ścianie pod sufitem na dole nie ma miejsca, wszystko jest już zarezerwowane pod meble. proponuje na kino domowe adoptowac garaz, bo salon ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 cieniutkie stojaki ponad sofą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 02.05.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 cieniutkie stojaki ponad sofą. U mnie tylne głośniki są o wymiarach, 490 * 220 * 260 mm. Ciężko to upchać w ciasnym pomieszczeniu Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.05.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 To może zapytam inaczej gdzie zainstalować gniazdka głośnikowe żeby mieć uniwersalne podejście dla każdego rodzaju głośników np. stojących albo naściennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 03.05.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Ja wypuszczone mam kable z podłogi (przechodzą pod gresem, a częściowo pod panelami) i stoją na stojakach tego pokroju http://www.allegro.pl/item618153327_hit_stojak_pod_kolumne_szklany_stojaki_zobacz.html Montaż na ścianie odpadał ponieważ po prawej mam drzwi na taras, a z tyłu okno, a wieszanie pod sufitem to raczej średnie rozwiązanie oraz kolizja z karniszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 03.05.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 No i zrobiłem na tej samej wysokości jak gniazdka elektryczne a w przyszłości będą wysokie stojaki za sofą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 10.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Jaka ma być optymalna średnica kabelka do głośników......2x15,5 mm czy zainwestowac w cos grubszego ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 10.05.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ja zamontowałem 2*2,5 a co do rozmieszczenia głośników to mam 7.1 i czoła głośników na odbiorce i mi się podoba jak gra, a przy audio wydaje mi się że jest ważne jakie są Twoje odbiory dźwięku a nie co piszą w gazetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 10.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ja zamontowałem 2*2,5 Ja tez taki kupilem, znajomy mowil ze 2x1,5 starczy, ale jakis cienki byl i stwierdzilem ze jak ma byc w scianie, to musi byc grubszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts