fireover 13.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Panowie .. Na wstępie napiszę że miło mi poznać obu fachowców Mam nadzieję, że ta gorąca wymiana zdań znajdzie wkrótce swój szczęśliwy koniec. Przypominam tylko, że w budowaniu nie ma jednego stałego i tego samego "wyjścia z sytuacji" .Za każdym razem obaj poszukujecie możliwości zastosowania najlepszych rozwiązań. Miło mi jak widzę odmienne zdania bo prawda zapewne leży gdzieś po środku i trzeba tylko wyciągną odpowiednie wnioski z tego co obaj piszecie. Zachowajcie siły na dobre budowy bo otwiera się sezon i trzeba zakasać rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Mądrze piszesz, tym bardziej że tamat dotyczy szprosów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 26.11.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 zdecydowanie wybieram okna bez szprosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 01.12.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 to mam dylemat...od początku w projekcie widziałam szprosy...a teraz zaczynam się zastanawiać hmmm....planuję okna bez firanek, z samymi zasłonami...to wtedy do mnie przemawiają szprosy...a jak się odwidzi? to klops:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.12.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 to zalezy w jakim stylu bedziesz urzadzac dom....rzeczywiscie jak sie juz znudza,to pozostaje tylko klopot....nigdy nie podobaly mi sie szprosy,natomiast po przejzeniu kilku dziennikow forumowiczow,przekonalam sie do nich,ale tylko w wersji biale okna plus biale szprosy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krewetka 13.12.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 zdecydowanie wybieram okna bez szprosów ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giovaniiii 03.02.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 To fakt.. szprosy to kwestia gustu. Zabieranie światła to raczej efekt marginalny, no chyba że jest to gęsty podział i szeroki szpros... Bardziej istotne dla niektórych może tu być już pogorszenie izolacyjnyści termicznej. Właśnie jestem na etapie wybierania okien dla domu pasywnego. Pan z firmy OKNOPLAST zasygnalizował mi, że szprosy wpływają negatywnie na izolacyjność cieplną okna. Jak bardzo to wpływa na izolacyjność cieplną okna (okno wg producenta ma mieć Uw = 0,76). Żona raczej nie pozwoli na rezygnację ze szprosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.02.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Też miałam ten problem ale przeważył głos forumowiczki, która żałuje że kupiła okna ze szprosami bo teraz całe życie będzie oglądać świat przez kraty:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 08.02.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 trudno jest na pewno pozniej z nich zrezygnowacale sa projekty czy wnetrza,ktore az sie prosza o szprosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts