Karollinka 03.05.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jak samemu wyliczyć ile trzeba mat. na strop terriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 03.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 schemat belkowania masz w projekcie, a na większości stronek producentów wymiary pustaka. do tego ilość dekli albo w opcji osobno trzeba liczyć pustaki deklowane. albo najprościej : z projektem do hurtowni i sami ci policzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.05.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 dzięki, wiem ze w hurtowni policzą, ale ja dopiero będę mogła w środę zawieść projekt a tak to już bym sobie policzyła ile pieniążków potrzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 03.05.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 schemat belkowania masz w projekcie, a na większości stronek producentów wymiary pustaka. do tego ilość dekli albo w opcji osobno trzeba liczyć pustaki deklowane. albo najprościej : z projektem do hurtowni i sami ci policzą. Co do pustaków deklowanych to można to zrobić samemu(taniej??): na równym podłożu na folii stawiasz odpowiednią ilość pustaków otworami do góry i zalewasz 2do 3 cm warstwą betonu,po związaniu są zadeklowane.I łatwiej się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 03.05.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 w mnie policzyli w hurtowni; ja złożyłem zamówienie, a to co zostało hurtownia wzięła z powrotem; zarówno pustali jak i płyty stropowe pod żebra roxdzielcze proponuję wizytę w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 04.05.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 schemat belkowania masz w projekcie, a na większości stronek producentów wymiary pustaka. do tego ilość dekli albo w opcji osobno trzeba liczyć pustaki deklowane. albo najprościej : z projektem do hurtowni i sami ci policzą. Co do pustaków deklowanych to można to zrobić samemu(taniej??): na równym podłożu na folii stawiasz odpowiednią ilość pustaków otworami do góry i zalewasz 2do 3 cm warstwą betonu,po związaniu są zadeklowane.I łatwiej się liczy kurcze takie proste że aż genialne. dzięki za podpowiedź. skorzystam na pewno.właśnie wyciągam ściany parteru za chwilę włąśnie teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.05.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zadeklować można też ścinkami styropianu, który został z ocieplania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 05.05.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zadeklować można też ścinkami styropianu, który został z ocieplania fundamentów. Niestety u mnie nie zostało i musiałem wymyślić coś innego (A scinki pod naporem betonu mogą wypaść i będzie problem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 05.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zadeklować można też ścinkami styropianu, który został z ocieplania fundamentów. Znam też takich co deklują workami po cemencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 17.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 scinki pod naporem betonu mogą wypaść i będzie problem.) Deklowałem styropianem u siebie. Nic nie przeciekło, bo wpakowałem styropian grubości 10cm. Inaczej bym nie deklował styropianem, gdybym nie miał pewności, że będzie solidnie. Worki cementowe - trochę strach, albo ileż to tych worków trza by wpakować! Acha, i rzecz jasna betonem deklowałem - sprawdza się, ino że cięższy taki pustak wtedy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts