Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak samemu wyliczyć ile trzeba mat. na strop terriva?

Recommended Posts

schemat belkowania masz w projekcie, a na większości stronek producentów wymiary pustaka. do tego ilość dekli albo w opcji osobno trzeba liczyć pustaki deklowane.

albo najprościej : z projektem do hurtowni i sami ci policzą. :D

Co do pustaków deklowanych to można to zrobić samemu(taniej??): na równym podłożu na folii stawiasz odpowiednią ilość pustaków otworami do góry i zalewasz 2do 3 cm warstwą betonu,po związaniu są zadeklowane.I łatwiej się liczy :wink:

schemat belkowania masz w projekcie, a na większości stronek producentów wymiary pustaka. do tego ilość dekli albo w opcji osobno trzeba liczyć pustaki deklowane.

albo najprościej : z projektem do hurtowni i sami ci policzą. :D

Co do pustaków deklowanych to można to zrobić samemu(taniej??): na równym podłożu na folii stawiasz odpowiednią ilość pustaków otworami do góry i zalewasz 2do 3 cm warstwą betonu,po związaniu są zadeklowane.I łatwiej się liczy :wink:

kurcze takie proste że aż genialne.

dzięki za podpowiedź. skorzystam na pewno.właśnie wyciągam ściany parteru za chwilę włąśnie teriva. :D

• 2 weeks później...
scinki pod naporem betonu mogą wypaść i będzie problem.)

Deklowałem styropianem u siebie. Nic nie przeciekło, bo wpakowałem styropian grubości 10cm. Inaczej bym nie deklował styropianem, gdybym nie miał pewności, że będzie solidnie.

Worki cementowe - trochę strach, albo ileż to tych worków trza by wpakować! :o

Acha, i rzecz jasna betonem deklowałem - sprawdza się, ino że cięższy taki pustak wtedy jest.