asu 03.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Płaciłem 2.8 za cegłę do 1200 szt. , za każdą powyżej 3 zł (umawiałem się pierwotnie tylko na tą ilość) Za podmurówkę płaciłem 50 zł za metr z szalowaniem - przy czym fundament lany ręcznie i głęboko z wiązaniem zbrojenia z fi12 oraz fi6 – tutaj nieźle się chłopaki namęczyli. Dodatkowo zapłaciłem za założenie czapek oraz wmurowanie skrzynki na listy. Robota wyszła super – mam porównanie z sąsiadem, którego wykonawca na jesieni chciał 60 za podmurówkę i 3.5 za cegłę i nawet nie zbliżył się wykonaniem jakościowo do mojego ogrodzenia. Są komentarze, że 3 zł to jest za drogo, ale nie wiem czy ktoś by chciał przez miesiąc pracy (było może 4 dni przerwy) od 8 do 14 dostać 2500 na głowę – bo mniej więcej tyle wyszło i to dorzuciłem w tym dodatkowe dwie stówki widząc ile wysiłku w to włożyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asu 03.05.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Ups, miało wpaść pod wątek z ogrodzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts