zdundar 03.05.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam Na forum od dzisiaj mogę doradzić w tematach piecy kaflowych, kuchni kaflowych, kominkach ciepłych i zwykłych kominkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 to ja mam pytanie nr 1 : lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ... i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ? pozdrawiam! A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 05.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.05.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej. a o co ci chodzi, Teklin? bo nie nadążam chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 05.05.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jeśli chcę mieć piec kaflowy z szybą - taki pieco-kominek, to lepiej jest obudować wkład kominowy kaflami czy też wmurować samą szybę kominkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 05.05.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 to ja mam pytanie nr 1 : lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ... i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ? pozdrawiam! A pyt.nr1 zależy od regionu unas stosuje sie fajerki szybciej sie gotuje i cegiełke można zastosowac co przy pelnym blacie jest niemozliwe pyt.nr.2 opaska powinna zkrywac płyte z jednej strony a z drugej scianka z kafli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 05.05.2009 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Jeśli chcę mieć piec kaflowy z szybą - taki pieco-kominek, to lepiej jest obudować wkład kominowy kaflami czy też wmurować samą szybę komi nkową? piec kaflowy z szyba rózni się całkowicie od pieco-kominka w srodku ma wybudowane kanały szamotowe, palenisko i inny jest sposób nawet palenia smiało można wtedy zastosować same drzwiczki ma swoja duszę i całkiem inaczej grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 05.05.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Myślę, że gotowe kaflowe kuchnie nie są przesadnie drogie i to z tego powodu nie łatwo znaleźć amatora budowania takowej. w kupywanej kuchni nie można miec ścianki grzewczej ani pieca chlebowego i często psuje wygląd mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 05.05.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 to ja mam pytanie nr 1 : lepiej mieć pełną płytę na kuchni czy fajerki? poproszę o za i przeciw w gotowaniu ... i od razu pytanie nr 2 ... co zrobić, żeby nie wykruszała się glina naokoło zamontowanej płyty - coby nie wyglądało nieestetycznie ? pozdrawiam! A pyt.nr1 zależy od regionu unas stosuje sie fajerki szybciej sie gotuje i cegiełke można zastosowac co przy pelnym blacie jest niemozliwe pyt.nr.2 opaska powinna zkrywac płyte z jednej strony a z drugej scianka z kafli pozdrawiam Dziękuję bardzo za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 08.05.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam Na forum od dzisiaj mogę doradzić w tematach piecy kaflowych, kuchni kaflowych, kominkach ciepłych i zwykłych kominkach. Pozdrawiam co myslicie o kaflach w kuchni zamiast glazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 10.05.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Raczej kosztowna sprawa. I jak to "przykleić" do ściany - kafel ma spora grubość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 10.05.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Myślę o kuchni węglowej połączonej jedną obudową z płyta indukcyjną i piekarnikiem elektrycznym. Czy trzeba jakoś szczególnie izolować urządzenia elektryczne o kuchni węglowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 10.05.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Myślę o kuchni węglowej połączonej jedną obudową z płyta indukcyjną i piekarnikiem elektrycznym. Czy trzeba jakoś szczególnie izolować urządzenia elektryczne o kuchni węglowej? Wystarczy zrobić przegrodę izolacyjną pomiędzy kuchnia -paleniskiem a między kuchnią indukcyjną. Piekarnik z płyta powinien być wentylowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 25.05.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Proszę podpowiedzieć ile miejsca zajmie mi taka kombinacja - piec chlebowy, płyta na dwie fajerki otoczona ramką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 25.05.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Proszę podpowiedzieć ile miejsca zajmie mi taka kombinacja - piec chlebowy, płyta na dwie fajerki otoczona ramką? cała kombinacja zajmie ci okolo 80 cm jesli dojdzie piekarnik to wtedy pot rzeba zobaczyc miejsce posadowienia gdyż wymiar znacznie sie powiększa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość czypior 07.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 jaką wysokość powinna mieć kuchnia? chiałabym umieścić ją w ciągu kuchennym - tuż za płytą indukcyjną, ale czy wysokość 85-90 cm to nie za wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 08.06.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jaką wysokość powinna mieć kuchnia? chiałabym umieścić ją w ciągu kuchennym - tuż za płytą indukcyjną, ale czy wysokość 85-90 cm to nie za wysoko? wysokosc 85cm jest optymalna przy dużych kuchniach wysokosc była okolo75 cm dla wygody ale w tym wypadku należy zrównac z szafkami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.