Rozmowca 03.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam, mam taki problem ze po zakupie domu, stan surowy zamknietny okazalo sie ze mamy towarzystwo w postaci ptakow ktore sie zalegly pod dachem w szczelinach, czy mozecie poradzic co teraz? chcemy niedlugo zabrac sie za podbitke ale nie wiemy czy czekac na koniec wylegu i poczekac az ptaszki same opuszcza gniazda czy metoda brutalna i wykurzenie intruzow. co polecicie na podbitke? panele PVC? czy drewno? pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 03.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 ja też tak miałem,zrobili podbitkę do ok.gniazda,a dokończyli po wylęgu,na pamiątkę mam gniazdo-kopciuszka,podbitka podbitka drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.05.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Odnośnie eksmisji dzikich lokatorów, to najlepiej zwrócić się do jakiegoś ornitologa o ekspertyzę, czy są to pitaszki pod ochroną, czy też zwykłe wróble... Aczkolwiek ze względów humanitarnych optował bym za wstrzymaniem się do momentu opuszczenia gniazd... Jeśli chodzi o podbitkę, to tu już decyduje tylko kwestia zasobności portfela i gustu My zdecydowaliśmy się na podbitkę z PCV, gdyż nasz portfel ma dość głęboką dziurę, a z drewnianą podbitką to po jakimś czasie na pewno będzie do konserwacji... Z drugiej strony nie ma to jak drewno... Wybór należy do Ciebie Powodzenia z pitaszkami i z wyborem właściwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 03.05.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 KONIECZNIE TRZEBA POCZEKAĆ Myślę ze większość inwestorów miała taki problem, ja oczywiście tak samo no więc podbitka została wykonana na jesieni nie miałem sumienia na wcześniejszą eksmisję fruwających sublokatorów Podbitkę mam metalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.05.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jasne że poczekałem. Czymże jest jakaś głupia podbitka przy ptaszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 03.05.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 My mieliśmy trochę fuksa, bo pitaszki nie zdążyły zagniazdować się - choć już próbowały - majster w trakcie zakładania podbitki wykrył gniazdo w trakcie budowy... Ot paranoja - budowa na budowie budową pogania Tylko u nas tempo prac spore i podfruwajki nie zdążyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.05.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Odnośnie eksmisji dzikich lokatorów, to najlepiej zwrócić się do jakiegoś ornitologa o ekspertyzę, czy są to pitaszki pod ochroną, czy też zwykłe wróble... Aczkolwiek ze względów humanitarnych optował bym za wstrzymaniem się do momentu opuszczenia gniazd... w okresie lęgowym KAŻDY ptak jest pod ochroną!!!! Nawet tępienie gniazd kawek, które włażą we wszelkie kominy jest zabronione. A ile trwa okres ochronny na poszczególne gatunki, to dowiesz się w najbliższej administracji domów. Ze względu na kawki one mają odpowiednie paragrafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 04.05.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Mi z ptaszkami się fartnęło i nie przyleciały a co do podbitki to mam z tworzywa. Układali w zimie więc teraz jest problem ponieważ przy cieple podbitka zaczęła pracować. Trochę się lokalnie powyginała ponieważ kolesie za ciasno położyli. Oczywiście sprawa do poprawki. Wniosek podbitkę plastikową najlepiej kłaść w lato i panele dobrze dopasować. Przyjedzie zima to się trochę skórczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts