Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnie z "Wrzosowej" - jakie doświadczenia?

Tomek Waw

Recommended Posts

Chyb ajednak drogo. Właśnie dzisiaj przywożą mi szafki - MDF, trochę szkła i również system Bluma - kuchnia w literę U - 2,5 m - 3m - 2,5 m

szafki bez uchwytów i blatów - 5.300 zł.

Co prawda Szczecin, nie Warszawa, ale materiał ten sam.

Gość Gosc

Moim zdanie nie jeżeli:

a) fronty będą z forniru [nie laminat]

b) ta cena obejmuje też monaż [najczęsicej doliczają sobie 10%]

c) w cenę wliczone są wszystkie potrzebne okucia, elementy i uchwyty.

Jeżeli to cena bez powyższych to chyba troszkę dorgo. Naszą zabudowę łącznie 3.3 m, góra - szafki wys 40 cm, dół same szuflady [po 3 w każdej z 3 szafek] też Bluma, wycenili wstępnie na 8100 zł.

Aga

A ja byłam rozczarowana jakością obsługi "Wrzosowej". Meble (nie tanie) zaprojektował nam architekt. Mąż był we "Wrzosowej" w Katowicach, chciał wstępną wycenę, Pani odmówiła, bo... oni sami jeżdżą na pomiar (za co inkasują oczywiście) i dopiero wyceniają. Nic nie pomogły wyjasnienia, że chodzi o wstępną wycenę, żebysmy znali rząd wielkości. W innych salonach wyceniali nam od ręki (jak zobaczyli fachowy projekt, to w ogóle obsługa natychmiastowa). Zraziło mnie to do "Wrzosowej" i tyle.

• 1 month później...

Wrzosowej nie znam. Jednak nie dalej jak dwa lata temu zmieniałam kuchnię w swoim mieszkaniu. Biegałam po mieście ze swoim pseudo projektem prosząc o wycenę. Wybrałam FORTE ( oddział na Bartckiej w Warszawie). Byłam bardzo zadowolona z obsługi, monterów i ceny. Poleciłam ją znajomym, oni również byli zadowoleni. Nie wiem jak jest teraz, ale w FORTE za projekt się nie płaciło, było to jakby w cenie zamówienia.

Pozdrawiam.

• 1 month później...
Gość gosc
Ja jestem z okolic Warszawy. Bylam w TTW i obejzalam tam kuchnie. Obsluga byla mila kuchnie w cenie ok 10-15 tys. nawet niebrzydkie niektore. Cena dla mnie za wysoka. Moze alternatywa stolarska bylaby nie zla, ale jesli produkt koncowy nie spelni oczekian? Zagryzlabym sie na smierc z niepokoju. Moze ktos poleci mi kogos z tych okolic albo niedroga firme?![/code][/url]

Gość gosc
Ja jestem z okolic Warszawy. Bylam w TTW i obejzalam tam kuchnie. Obsluga byla mila kuchnie w cenie ok 10-15 tys. nawet niebrzydkie niektore. Cena dla mnie za wysoka. Moze alternatywa stolarska bylaby nie zla, ale jesli produkt koncowy nie spelni oczekian? Zagryzlabym sie na smierc z niepokoju. Moze ktos poleci mi kogos z tych okolic albo niedroga firme?!