samuray200 04.05.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jestem posiadaczem działki rolnej o powierzchni 0,25 ha która w rejestrze gruntów widnieje jako pastwiska trwałe. Co muszę zrobić żeby na tej działce rozpocząć bubowę? Dodam że działka przylega do drogi powiatowej oraz sąsiaduję z inną działką na której są zabudowania. W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest to działka rolna , a gmina nie planuje w tej chwili zmiany owego planu proszę o podpowiedź jak ugryźdź ten problem. Myślałem już o dokupieniu ziemi aby stworzyć siedlisko, ale w naszym kraju ludzie pogłupieli i za 1 hektar ziemi chcą prawie tyle co za dom w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.05.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Myślałem już o dokupieniu ziemi aby stworzyć siedlisko, ale w naszym kraju ludzie pogłupieli i za 1 hektar ziemi chcą prawie tyle co za dom w stanie surowym.wiesz - niektórzy za 10 arów płacili jak za gotowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.05.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego jest to działka rolna , a gmina nie planuje w tej chwili zmiany owego planu proszę o podpowiedź jak ugryźdź ten problem. Może sprzedaż tej działki i kupno takiego przeznaczonej pod budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samuray200 04.05.2009 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No nie pomagasz takimi podpowiedziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.05.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Na własny koszt zmienić zapisy MPZP dla tej działki, skłonić Radę Gminy do uchwalenia i zatwierdzenia tych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts