andopo 04.05.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam, zabieram się właśnie za robienie ogrodzenia, jeden z moich sąsiadów, z którym niestety nie ma jak się dogadać nasypał sobie bardzo dużo ziemi. Jego działka jest około 1 metra wyżej od mojej. Jak zrobię teraz ogrodzenie to od jego strony będzie sięgała po kolana . Chciałem się dowiedzieć czy jest jakiś przepis, który nakaże mu obniżenie terenu? Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiW 11.05.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A SASIAD NIE MA OGRODZENIA?Moze jednak warto pogadać z nim, a przepisu na obiżenie terenu nie ma, według mnie należy wypracować kompromis, może wspólne ogrodzenie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 12.05.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 w ostateczności, jeżeli już koniecznie chcesz tego obniżenia terenu i tak Ci to przeszkadza, można spróbować wykazać naruszenie stosunków wodnych (woda spływająca z jego działki na Twoją) i z Prawa wodnego zgłosić sprawę do burmistrza/wójta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts