Pablomx 04.05.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Sporo się o tym teraz mówi, u mnie to wygląda chyba blado. Mam 2 gaśnice trochę większe niż te od samochodu. Nie montowałem żadnych czujników ani nic w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 04.05.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ja jeszcze nie zamieszkałemplanujemy co najmniej 3 gaśnice - garaż, kotłownia - parter oraz na I piętrze w pomieszczeniu gospdodatkowo mam wyprowadzone kable na czujkę w kotłownijak później będzie instalacja alarmowa jakoś to się podłączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 08.05.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A jak wygląda montaż czujki? Czy potrzeba jakiś "specjalistów" czy samemu można poprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 08.05.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 U nas jako składnik systemu alarmowego w pomieszczeniach niebezpiecznych typu salon , garaż , kotłownia - czujki p-pożarowe - dymu i temperatury , ponadto gaśnica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablomx 11.05.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ja chyba zainstaluje na baterie, dźwiękowe na dym/czad. Montaż jest prosty, a huku robią tyle, że na pewno zwrócą na siebie uwagę. Plus zabezpieczenie temperatury przy piecu... Chyba wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLISZKA Inż.Ppoż. 31.07.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Dla zainteresowanych: w domu warto mieć spray gaśniczy - mały, poręczny i łatwy w użyciu nawet dla dziecka. A skutecznie gasi wiele domowych pożarów Oczywiście spray ugasi pożary w początkowej fazie, dlatego dobrze jest mieć zainstalowane czujki dymu. Siedząc w jednym pokoju często możemy nie zdawać sobie sprawy, co dzieje się np. w kuchni. I ważne - nigdy nie gasimy oleju wodą! skutki mogą być opłakane. Edytowane 31 Lipca 2013 przez Elfir usunięto reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 31.07.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 zabezpieczeniem jest również przegląd gazowy, elektryczny, kominiarski, bez którego można zapomnieć o odszkodowaniu lub jest to bardzo trudne do wyegzekwowania po fakcie, firmy ubezpieczeniowe żyją z tego, że nie wypłacają ... jak tylko jest coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 01.08.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 No i pasywna ochrona budynku http://www.rockwool.pl/welna-mineralna/zabezpieczenia-przeciwpozarowe/welna-skalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.08.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czujnik dymu i czadu podłączony do alarmu z powiadomieniem telefonicznym, gaśnica 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts